Cum proiectele în care clientul are încălzire prin pardoseală devin majoritare, mai ales la casele și apartamentele noi, una dintre întrebările pe care le primim de la clienți este dacă să aleagă gresie sau pardoseală SPC. Această întrebare ne este adresată mai ales când aleg pardoseala pentru spații cu umiditate sporită, precum baia sau bucătăria (am scris pe această temă de curând, aici) . Cum opțiunea depinde și de preferințe personale, iar recomandarea noastră poate fi subiectivă, în acest articol ne concentrăm pe asemănări și diferențe între cele două tipuri de pardoseală, astfel încât voi să alegeți ce aveți nevoie.

Gresie și pardoseală SPC. Ce sunt fiecare?

Gresia și pardoseala SPC (Solid Polymer Composite și, da, e pardoseală, nu parchet) sunt două opțiuni de pardoseli care pot fi montate peste sisteme de încălzire prin pardoseală.

Gresia este un material ceramic tradițional, în timp ce pardoseala SPC este o alternativă modernă, de ultimă generație, dintr- un material inovativ care aduce laolaltă piatra și un polimer, un plastic, pentru durabilitate și flexibilitate.

Gresia

Gresia este un material solid și durabil, realizat din argilă, nisip și alte minerale, care este ars la temperaturi ridicate pentru a-i conferi rezistență și durabilitate. Această opțiune este adesea preferată pentru spațiile cu trafic intens, datorită rezistenței sale la uzură și la impact.

Pardoseala SPC

Pe de altă parte, pardoseala SPC este un material compozit solid, format din polimer și piatră. Acest tip de pardoseală este mai ușoară, mai flexibilă și mai rezistentă la umezeală decât gresia, făcând-o alegere progresiv mai populară pentru încălzirea prin pardoseală. Este o pardoseală subțire, începând de la 5 mm, flexibilă și versatilă estetic, grație decorurilor de piatră sau lemn.

Gresie vs pardoseală SPC pentru încălzire prin pardoseală? Avantajele fiecărui tip de material

Nu vă spunem ce pardoseală pentru încălzire în pardoseală să alegeți, în schimb vă descriem avantajele fiecăreia dintre cele două.

Avantajele gresiei:

 • Rezistență sporită la uzură
 • Ușor de întreținut și curățat
 • Opțiuni variate de culori, texturi și modele
 • Durabilitate pe termen lung

Avantajele pardoselii SPC:

 • Subțire și flexibilă, facilitând montajul, ajutând la durabilitate. Poate fi montată și în spații unde fiecare mm pe înălțime contează.
 • Rezistentă la impact mecanic
 • Rezistență ridicată la umezeală
 • E un material mai cald decât gresia, chiar și când nu funcționează încălzirea
 • Poate fi montată inclusiv peste gresie
 • Confort și căldură uniformă în încăpere pentru că nu are spații cu alt material, cum este chitul în cazul gresiei.
 • Varietate de modele
 • Durabilitate grație pietrei.
 • Montare cu sistem click – fara adeziv.

Diferențele dintre gresie și pardoseala SPC pentru încălzirea prin pardoseală. O comparație

În timp ce atât gresia, cât și pardoseala SPC pot fi utilizate cu succes în combinație cu un sistem de încălzire prin pardoseală, există unele diferențe între cele două și le punem în oglindă mai jos:

Criteriu Gresie Pardoseală SPC
Greutate Mai grea Mai ușoară
Grosime Mai groasă – raportat la calitate Foarte subțire, chiar și de 5 mm
Flexibilitate Rigidă Flexibilă
Rezistență la umezeală Bună Excelentă
Izolare termică Mai slabă Mai bună
Montaj Complex Mai simplu (mai ales flotant)
Durabilitate Foarte bună Foarte bună
Curățare Simplă Simplă
Inlocuire plăci deteriorate E foarte greu să scoți doar o placă, se pot sparge și cele din jur Se poate schimba când e montat flotant, grație sistemului click.

Acum, pentru că vă știți prioritățile și preferințele puteți analiza ce contează mai mult pentru voi și puneți în balanță. Mai analizați și prețul, cu mențiunea că pentru fiecare dintre aceste două opțiuni calitatea primează înainte prețului fiindcă odată montată pardoseala e provocator să o mai schimbați și implică deranj și costuri suplimentare.

Dacă aveți nevoie de sfaturi și informații suplimentare legate de pardoseli pentru încălzire în pardoseală, suntem aici să vă răspundem și o facem cu drag și profesionalism.