Idei de scari interioare pentru casele mici si foarte mici

Ai admirat intotdeauna in pozele din reviste si de pe internet unde ai vazut toate acele amenajari de vis cu scari interioare deosebite. Intotdeauna ti-ai fi dorit sa cobori pe niste scari elegante si sa te simti ca o vedeta insa, daca stai sa analizezi spatiul din casa ta ajungi la concluzia ca nu iti poti permite libertatea sa o amenajezi asa cum iti doresti. Dar stim din experienta, intotdeauna exista optiuni  sa iti amenajezi casa dupa cum iti doresti, intrucat se pot construi niste scari interioare superbe si functionale, chiar si pentru casele de mici dimensiuni.

Acorda importanta scarilor in economia proiectelor de amenajari interioare

Proiectele de scari interioare pentru case mici sunt diversificate si poti gasi modele care sa se potriveasca perfect spatiului pe care il detii. In mod normal, atunci cand se realizeaza astfel de amenajari interioare un arhitect va crea intreg planul casei si iti va expune toate posibilitatile pe care le ai. Insa, exista si situatii in care vrei sa stii cu certitudine ceea ce iti doresti iar pentru acest lucru ai nevoie de cateva idei care sa te inspire si sa cunosti care sunt posibilitatile tale. Asadar, in continuare va vom prezenta cateva idei de scari interioare foarte apreciate la ora actuala si care nu sunt atat de greu de pus in practica.

 

Scari interioare simple pentru accesul in podul casei sau in mansarde

scari interioare lemn mansarda

Modelele de scari simple din lemn reprezinta cele mai rudimentare idei pe care le poti lua in calcul atunci cand planuiesti sa faci o reamenajare a casei. Acestea sunt trepte lemn simple, prevazute sau nu cu balustrada. Este modelul cel mai des utilizat pentru a oferi acces catre podul casei si totodata cel mai potrivit pentru o casa unde fiecare centimetru conteaza. Desi scarile simple se pot dovedi a fi destul de incomode pentru accesul varstnicilor si a copiilor in pod, este una dintre cele mai accesibile idei pe care ti le punem la dispozitie.

Acest tip de scari poate sa fie realizat din lemn si este, eventual,  prevazut cu balustrada din lemn sau metal in functie de preferintele tale sau de necesitatile pe care le are spatiul in materie de design.

 

Scara interioara spiralata

Atunci cand fiecare centimetru de spatiu conteaza insa iti doresti sa nu alegi ceva foarte simplu, un model de scara interioara care ocupa putin spatiu este reprezentata de modelul spiralat. Acest gen de model poate sa fie cumparat de-a gata din magazinele de specialitate sau pot fi executate la comanda in functie de cerintele spatiului pentru care se adreseaza.

Este un model de scara interioara care poate sa ofere spatiilor eleganta si bun gust. Poti sa alegi un model care sa fie realizat cu structura metalica si trepte din lemn sau sticla securizata, in functie de preferinte. Design-ul poate sa fie modern sau vintage, in functie de preferintele pe care le ai, dar si de stilul pe care doresti sa il creezi. La acesta se imbina armonios parchet lemn masiv sau stratificat.

Trepte lemn stejar masiv spirala

 

Scari interioare integrate in mobilierul din living

 

Daca doresti sa imbini latura functionala cu cea estetica atunci ar trebui sa iei in considerare instalarea unor scari interioare integrate in mobilierul din living. Acestea sunt cele mai potrivite pentru casele mici intrucat spatiul de sub scari poate sa fie utilizat pentru depozitare si astfel vei reusi sa salvezi foarte mult din spatiul util. Astfel de scari se incorporeaza foarte bine in orice stil de amenajari interioare datorita aspectului practic si functionalitatii ridicate. Isi indeplinesc cu succes rolul de baza si, chiar mai mult de atat reusesc sa fie insesizabile intrucat sunt parte integranta din mobilier.

Asadar, cu putina imaginatie poti sa creezi un interior demn de a aparea pe copertile revistelor de design interior si vei putea sa pui in practica niste idei foarte creative.

 

Scari cu dulapuri, sertare si polite dedesubt

 

Tot din categoria ideilor de scari interioare ergonomice face parte si aceasta idee mai deosebita. Acest tip de scari folosesc tot spatiul util si se fac remarcate prin spatiile de depozitare generoase care se creeaza in urma construirii unor astfel de scari. Reprezinta un model foarte potrivit pentru locuintele mici intrucat reusesc sa umple golurile care se creeaza in general la spatiul de sub scari si capata o utilitate chiar mai mare.

Toate imaginile sunt de la lucrari realizate de Alma Parchet Natural. Pentru trepte personalizate pentru casa dumneavoastra, nu ezitati sa ne cereti o oferta la office {@} superpachet.ro!

Daca v-au interesat scarile din lemn va mai pot ajuta si aceste articole despre trepte si lambriuri:  

 

Trepte din lemn – pentru durabilitate si caldura

Lambriuri din lemn – o optiune eleganta

Share


Cere ofertă!






    Articole asemanatoare

    Privacy Preference Center