Să alegi sau să nu alegi parchet gri⁉ Nu asta e întrebarea. Cum asortezi parchetul gri e întrebarea!✅

 

În ultimii ani parchetul gri concurează în alegerilor românilor cu pardoselile în culoarea naturală a lemnului.  Aceasta se întâmplă pentru că stilul scandinav a influențat opțiunile de amenajare ale românilor. În plus, gri, în toate nuanțele sale, este versatil de asortat și relativ ușor de întreținut. 

Oferta de parchet stratificat gri (si nu numai) aici

O întrebare apare totuși în gândurile celor care se apucă de renovări ”gri cu ce culoare se potrivește?”.  Aceasta este provocarea pe care o întâmpină fiecare proprietar care amenajează o casă de la 0 și care nu apelează la un designer de interior pentru a afla care este îmbinarea culorilor cea mai potrivită. Aceasta pentru că parchetul este prima mobilă în casă, iar restul de mobilier, uși și decorațiunile se amplasează ulterior pardoselii. 

Paleta de tonuri ale parchetului gri – versatilitate în asortare. 

 

Pentru că nuanța de gri este neutră, o îmbinare a culorilor de bază negru și alb, parchetul gri  permite asortarea cu o variație de tonuri vii. O atenție pe care trebuie să o acordați este să limitați numărul de culori de bază. Singurul tip de amenajare care este mai permisiv în coloristica vie este boho, un stil modern, actual și tineresc. 

parchet lemn frasin alb 182

Altfel puteți merge pe contraste și, mai ales, pe luminozitate. Într-o casă cu parchet gri șobolan pentru amplificarea spațiului puteți folosi mobilier bej,  alb sau gri deschis, în timp ce într-o locuință cu parchet gri perlat puteți crea contraste prin mobilier negru, gri petrol sau chiar wenge. 

Cum asortezi parchetul gri cu ușile?

 

Simplitatea este de cele mai multe ori reprezentarea bunului gust. Puteți alege ca ușile să fie o continuare a pardoselii, în culori identice sau complementare. Daca parchetul este gri închis, pentru a crea senzația de spațiu puteți tinde către uși în tonuri mai deschise. 

 

Contrastul gri închis și alb este armonios vizual, dar când pereții sunt de asemenea albi se tinde spre rigiditate vizuală. Atunci puteți alege ușa în culoarea mobilierului, bej, gri deschis sau lemn natur.  Ușile negre, maron închis sau wenge se potrivesc cu parchetul gri mai ales când nuanța pardoselii este foarte deschisă, altfel riscați să micșorați spațiul. Încercați să nu aveți mai mult de trei culori dominante în încăpere. 

parchet dublu stratificat

Cum asortezi parchetul gri cu mobilierul?

 

Principiul celor trei culori dominante se păstrează și când alegeți mobilierul. Dacă ați ales deja parchetul gri, în funcție de nuanța acestuia completați cu mobilierul care să dea o notă de contrast. Pentru gri deschis sau perlat este potrivit mobilier negru, wenge sau o nuanță de gri șobolan.  În cazul paroselii gri închis tindenți spre tonuri mai deschise ale mobilierului precum bej, crem, lemn natur, gri deschis sau chiar alb. 

pardoseala LVT incalizre in pardoseala

Combinații de parchet și pardoseală ceramică (gresie)

 

În ultimii ani se observă o îmbinare a materialelor chiar în aceeași cameră. Astfel puteți avea pereți dintr-o combinație interesantă între lambriuri din lemn, piatră sau chiar pereți verzi (plante, mușchi vii). 

 

În materie de pardoseli, se observă îmbinarea parchetului cu gresie mai ales în băi și bucătării, delimitarea de materiale fiind făcută prin aceeași culoare, în tonuri contrastant opuse. 

Ce tipuri de parchet gri găsiți în oferta noastră? 

 

Oferta Alma Parchet Natural este generoasă și, chiar dacă noi punem accent pe importanța alegerii unei pardoseli de calitate superioară, avem produse pentru orice buget. 

Parchet gri triplustratificat

 

Aici găsiți  parchetul nostru de cea mai bună calitate, în ofertă fiind incluse produse premium. Parchetul triplustratificat este stabil dimensional și durabil. Un alt avantaj este că acesta este comercializat în formă finisată și alegeți culoarea pe care o doriți.

 

Parchet masiv din lemn și finisaj gri

tendinte refinisari parchet de la Bona
Parchet din lemn refinisat in ultimele tendinte

Parchetul din lemn masiv este reprezentativ pentru pardoseli ce durează. În plus, parchetul din lemn nefinisat poate îmbrăca tonuri diferite, chiar artistice, grație finisajelor de la Bona. 

 

Parchetul laminat 

 

Cel mai popular tip de parchet care este departe de calitatea lemnului, are totuși avantajul de a fi cel mai ieftin. În plus, pentru a ne asigura că vă oferim ce este cel mai bun, în oferta noastră am inclus parchet laminat superior calitativ, cu garanție de până la 35 ani. 

reconditionare parchet lemn - finisaje bona

Dacă încă nu ați decis ce tip de parchet să alegeți, așteptăm întrebările voastre. Alma Parchet Natural îți oferă 30 de minute de consultanță gratuită.