De ce sa alegi pardoseala de exterior din lemn pentru terasa ta?

 

Pardosela de exterior din lemn (o mai gasiti drept deck sau parchet de exterior) are o eleganta aparte care nu se demodeaza  pentru ca materialele naturale au fost intotdeauna in atentia arhitectilor si designerilor. Nici nu este de mirare! Lemnul arata superb in orice ambient, interior sau exterior, este un material ecologic, iar daca este ales potrivit, acesta poate dura pana la 30 ani.

In acest articol iti recomandam alte spații exterioare unde poti monta podea de exterior din lemn, ce fel de pardoseala sa alegi si venim cu propriile recomandari cum sa alegeti pardoseala de exterior.

Unde poti monta pardoseala de exterior?

Pardoseala de exterior este o optiune vizual eleganta, durabila si ecologica pentru:pardoseala de exterior decking
*Curti si gradini

* Terase

*Balcoane

*Foisoare si chioscuri

*Pontoane

*Piscine

*Baruri si restaurante

 

Tipul, dimensiunile si specia de lemn potrivite pentru pardoseala de exterior din lemn. Recomandarile noastre.

 

Exista doua tipuri de pardoseala de exterior: din lemn masiv si din compozit, dar noi il recomandam in mod deosebit pe  primul datorita proprietatilor estetice si calitative deosebite.

Pardoseala de exterior din lemn exotic este o optiune eleganta si de durata, intrucat acesta  are proprietati fizice deosebite datorita mediului in care creste. Lemnul exotic are fibra uleioasa si rezista la apa, ceea ce il face ideal pentru a fi montat la exterior.

 

Speciile exotice pe care le recomandam pentru deck de exterior sunt:

*IPE

*Garapa

*Bangkirai

*Merbau

*Cumaru

*Larice siberian

*Teak

Dimensiunile tipice pentru deck de exterior sunt 19/20/21×90/120/145×900-5000 mm.

Intretinerea pardoselii de exterior din lemn

Pardoseala de exterior din lemn poate dura pana la 30 ani, daca aceasta este bine intretinuta. In ce consta aceasta?

Deck-ul pentru terasa se trateaza primavara si toamna cu uleiuri pentru pardoseala. Tratamentele confera durabilitatea lemnului, astfel incat au rolul ca lemnul sa nu se usuce peste vara, iar iarna sa nu atraga prea multa apa si sa inghete.

Datorita speciilor oricum rezistente la conditiile de exterior si a uleiurilor speciale, lemnul tratat pentru exterior are un aspect elegant impecabil .

In acelasi timp, pardoseala wpc nu necesita intretinere speciala, dar este garantat maxim 10 ani.

Pardoseala de exterior din lemn – pret si durata de viata

Pardoseala de terasa din lemn exotic  (deck-ul) nu sunt ieftine, dar spre deosebire de compozit acestea asigura durabilitatea si eleganta specifica. La acestea trebuie sa adaugati costurile de montaj si de tratare anuala a lemnul. Efortul va este rasplatit printr-o terasa, balcon sau o gradina eleganta prin personalitatea pe care  o aduce lemnul de esenta tare.

 

Podelele din lemn au preturi incepand de la 65 euro/ metru patrat pentru intregul sistem (rigle de suport, sisteme de prindere etc) si poate depasi si 200 euro/ mp. De ce ati cumpara in aceste conditii pardoseala din lemn masiv ? In primul rand pentru durabilitatea acestuia. In timp ce o podea de exterior (deck) din lemn masiv bine intretinuta rezista, dupa cum scriam,  pana la 30 ani, in timp ce o pardoseala din compozit are garantie maxim 10 ani.

Apoi sa nu uitam aspectul elegant, frumusetea vizuala si tactila a lemnului. Spre deosebire de compozit lemnul este cald si placut la atingere, astfel incat este o placere sa stati cu talpile goale pe pardoseala din lemn de pe terasa.

 

Cateva stiluri de amenajare a terasei cu pardoseala de exterior din lemn  

Lemnul este alegerea designerilor si a arhitectilor de veacuri si, in ciuda aparitiei a multor materiale moderne din compozit, materialele naturale au prioritate in orice amenajare.

Podeaua de exterior din lemn este o optiune potrivita pentru o gradina rustica, dupa cum este foarte potrivit pentru o terasa moderna sau contemporana. Dalele din lemn in gradina se imbina armonios pentru o alee moderna din lemn si piatra.

Foisorul rustic este primitor prim caldura si mirosul placut al pardoselii din lemn. O terasa moderna cu pardoseala din lemn exotic are un farmec aparte prin culoarea pe care esenta o da amenajarii.

Vremea este tocmai buna pentru amenajari de exterior. Tu ai cumparat pardoseala  din lemn pentru terasa?