Scarile interioare pot deveni un element central cu usurinta atunci cand vine vorba despre amenajarea casei tale. Au un rol functional si ofera posibilitatea de a alinia intreg design-ul cu tendintele moderne. Mai ales daca ai o locuinta cu etaj, devin elemente esentiale pentru care merita sa depui efort si sa alegi modele de scari interioare si balustrade care sa faca cinste intregii locuinte. 

Daca te gandesti ca locuinta ta are nevoie de un element creativ precum niste scari interioare deosebite, atunci tot ce trebuie sa faci este sa iti lasi imaginatia libera si sa creezi un proiect aparte. Modelele de scari interioare reusesc sa se adapteze oricarui stil de design interior. Indiferent daca preferi stilul Art Nouveau, vintage sau Art Deco, vei putea sa le integrezi foarte usor. Daca ai nevoie de putina inspiratie, atunci ramai alaturi de noi in aceste cateva randuri si afla care sunt modelele de scari interioare si balustrade care se potrivesc cel mai bine si sunt in tendinte la ora actuala. 

Scara lemn stejar masiv cu balustrada MDF vopsit
Scara lemn stejar masiv cu balustrada MDF vopsit – Proiect Partener Alma

Scarile din lemn 

 

Pentru abordarea unui aspect clasic, scarile din lemn reprezinta modalitatea cea mai buna prin care poti sa evidentiezi trasaturile spatiului interior. Impreuna cu balustrade din sticla, metal sau lemn, efectul vizual va fi unul foarte atractiv. 

Scarile din lemn se adapteaza foarte bine si in interiorul unor locuinte moderne. Poti opta pentru scari din lemn care au o nuanta apropiata cu cea a parchetului sau a mobilierului pentru a valorifica decorul. Ideile de amenajare cu scari din lemn sunt nenumarate iar dintr-un spalier din lemn se poate crea o balustrada de dimensiunea unui perete, avand un element modern care sa exprime personalitatea intregului spatiu. 

scari din lemn amenajari interioare

Scari din fier forjat

 

Un alt model de scari foarte apreciate si potrivite pentru orice locuinta moderna sunt cele din fier forjat. La fel ca si in cazul lemnului, poti alege ca balustrada sa fie realizata din acelasi material. In plus, culoarea scarilor din fier forjat poate sa fie usor de asortat cu elementele existente dintr-o incapere iar stilurile de design variaza, avand astfel la dispozitie o solutie atractiva pentru amenajarile interioare.  

scari fier forjat

Balustradele din fier forjat pot sa imbrace numeroase stiluri, incepand de la modele simple, detaliate, pana la cele elegante sau de lux. 

 

Scari interioare cu balustrade din inox sau otel 

 

Daca iti doresti sa incorporezi in casa ta un element modern si foarte apreciat in design-ul interior atunci cea mai buna solutie este sa optezi pentru scari interioare cu balustrade din inox sau otel. Structurile pot sa fie si din metal iar aceasta solutie este potrivita in special pentru casele nou construite unde este nevoie de detalii cat mai moderne. 

pexels-szabó-vikscari cu balustrade de otel tor-3227982

Inoxul se potriveste foarte bine unui stil avangardist si poate oferi eleganta oricarui spatiu. Scarile pot sa fie realizate si din piatra naturala iar asocierea cu inoxul poate sa fie una de efect. 

 

Scari din sticla

 

Acestea pot sa fie construite cu structuri metalice de sustinere solide iar combinatia dintre metal si sticla este una de efect. Aceasta combinatie se potriveste foarte bine in spatii amenajate in stil contemporan sau chiar high tech. Balustradele din sticla sunt indicate in special in spatiile unde nu patrunde lumina naturala. Va crea o senzatie de invizibilitate iar incaperea in care se afla va parea mai spatioasa. 

scari cu balustrade din sticla

Un avantaj al acestora este ca le poti lumina cu LED-uri iar luminile vor crea efecte interesante care iti vor fura privirea. 

 

Scari din piatra naturala

 

Daca esti adeptul utilizarii unor lucruri rezistente si durabile atunci scarile din piatra naturala reprezinta o alegere optima. Se potrivesc foarte bine in spatiile amenajate in stil conservator, dar si in spatii amenajate modern. 

Paleta cromatica este destul de variata si poti sa le asociezi cu numeroase modele de balustrade elegante, chiar si din fier forjat care va oferi un aspect unic intregului spatiu. 

Avand la indemana aceste cateva idei vei putea sa iti alegi modelul de scari interioare care se potriveste cel mai bine cu asteptarile tale, dar si cu preferintele in materie de design interior.