Iarna nimic nu poate fi mai neplacut decat sa te simti exact ca afara. Dar nu poti nici sa lasi caloriferele sa functioneze o zi intreaga daca nu iti doresti ca facturile de utilitati sa creasca in mod considerabil. 

Pentru a nu tremura de frig in casa exista cateva solutii rapide sau mai putin rapide, dar gratuite pe care le poti pune in aplicare sa pastrezi caldura pentru mai mult timp. Este vorba despre niste mici trucuri care s-au dovedit foarte eficiente de-a lungul timpului pentru cei care le-au pus deja in aplicare. Asadar, fara sa ne mai invartim in jurul subiectului haide sa iti spunem concret despre ce este vorba: 

 

Renunta la covoare

 

 Sa te bucuri de caldura eliberata de sistemul de incalzire in pardoseala recomandarea noastra este sa nu acoperi podeau cu covoare. Totusi, daca esti friguros, un covor din lana  lucrat manual, pus langa pat, de exemplu, poate sa te ajute sa  ai senzatia de cald la picioare.  

renunta la covoare

Poti adauga un strop de autenticitate casei intocandu-te la traditii si aducand motivele folclorice in covorul tau. Desenele folclorice au devenit noua moda din doua motive. Inainte de toate,  exista o dorinta de conexiune cu radacinile. Apoi, in urma cu cativa ani o mare casa de moda a preluat motivele de pe iile romanesti, readucand in atentia publica traditia. 

 

Muta mobila masiva 

 

Elibereaza spatiul central si muta mobila spre marginea camerei pentru a lasa caldura sa se urce pe verticala. Caldura circula de jos in sus si astfel ai avea suprafete ample in care, prin mobilier, caldura nu s-ar mai degaja in interiorul incaperii.  

cum pastrezi caldura in casa draperii le geam pentru a izola incaperea

Muta inclusiv canapelele spre perete. Beneficiul va fi dublu: vei aveam mai cald si mai mult spatiu. 

 

Permite soarelui sa intre in casa

 

Mai ales la pranz, atunci cand soarele este mai puternic decat in restul zilei, asigura-te ca ferestrele nu sunt acoperite cu draperii si perdele groase. Astfel vei avea surpriza ca temperatura din locuinta sa nu scada atat de repede si sa nu fie necesar sa dai drumul la centrala foarte des. Pe timpul noptii poti sa folosesti draperiile pentru a izola ferestrele. 

eficientizeaza cu caldura soarelui

Izoleaza usile si ferestrele 

 

Pentru a nu pierde caldura din casa foloseste benzi autoadezive cu burete, pernute sau rulouri speciale care blocheaza curentii de aer pentru a izola ferestrele si usile. Sunt foarte usor de folosit oricare dintre metodele mentionate, presupun o investitie minima, dar sunt eficiente pentru a indeplini scopul principal. 

cum pastrezi caldura in casa draperii le geam pentru a izola incaperea

De asemenea, poti folosi si pernute special concepute pentru izolarea ferestrelor si usilor. Se gasesc in toate magazinele cu obiecte pentru casa sau cele de bricolaj si sunt disponibile in modele si culori variate usor de adaptat design-ului din casa. 

 

Aeriseste o singura data pe zi 

 

Aerisirea este foarte importanta pentru casa chiar si iarna. Dar pentru a te asigura ca nu se pierde toata caldura dupa nici cateva minute din momentul in care ai deschis fereastra aeriseste doar dimineata aproximativ 15 minute. Evita sa rabatezi geamul si sa il lasi asa deoarece casa se va aerisi mai greu, iar caldura se va pierde mai rapid. 

Acestea sunt doar cateva metode prin care te poti asigura ca in casa ta se pastreaza confortul termic si nu va mai fi necesar sa iti iei pe tine haine mai groase sau sa dai drumul la caldura mai des.