Lucrările ne recomanda! Astazi descriem despre montarea unor scări din lemn și refacerea amenajării exterioare cu lambriuri din lemn

Am scris în repetate rânduri  pe acest blog despre cum alegem parchetul din lemn,  despre tendințe în amenajări interioare și despre noutățile în materie de design interior.   De altfel, vrem să vorbim despre lucrările noastre pentru că ele ne reprezintă pe noi și pot fi o soluție pentru voi.  Noi nu suntem vânzători de parchet, noi vă livrăm soluții de amenajare în lemn la cheie.

De data aceasta alegem să vă povestim despre  două dintre lucrările noastre de montaj pentru produse  despre care am vorbit mai puțin sau deloc până acum. Este vorba despre o lucrare de  placare (amenajarea exteriorului) cu lambriuri și balustrade din lemn și despre montarea unor scări de lemn, interior/exterior.

amenajare exterior lemn

Amenajare exterioară cu  lambriuri din lemn

Aceasta a fost o lucrare  complexă și de durată pentru că,  fiind o lucrare de reamenajare, execuția a început prin  înlăturarea lemnului învechit și abia ulterior am implementat o soluție viabilă, agreată cu clientul, pentru înlocuirea (recondiționarea) lemnului existent la nivelul stâlpilor și montarea unor elemente noi din lemn (lambriuri, mâna curentă și balustrada).

amenajare exterior lemn - putregai

Clientul ne-a angajat pentru  o casă existentă, amenajată la exterior cu lemn, dar care  se degradase până la limita de pericol. Concret, casa fusese îmbrăcată în lambriu din lemn,  iar balconul era făcut din lemn cu stâlpi și balustradă din lemn. Toată această montură din lemn, montată  și tratată defectuos, s-a degradat in timp, astfel încât lemnul a putrezit. Nu doar că se crease mucegai și arăta  deplorabil, dar fiindcă era afectată balustrada balconului, locatarii se puneau în pericol.

amenajare exterior lemn

Ce am făcut?  În primă fază a fost necesar să dăm jos  toate lambriurile de pe pereții exteriori,  pardoseala de exterior de pe balcon și balustrada din lemn.  Am păstrat doar elementele de susținere, am înlocuit stâlpii din lemn,  care erau afectați într-o mai mică măsură de putregai.

amenajare exterior - inlocuire lemn balustrada

După ce am curățat pereții de mucegai,  am montat lambriurile exterioare. Pentru balcon,  dată fiind starea stâlpilor din lemn, am curățat partea putrezită și  am reconsolidat, montând elementele de susținere cu suport din lemn pe care l-am confecționat noi.   Aceste suporturi au fost tratate și montate pentru a păstra armonia vizuală, dar mai ales pentru a consolida stabilitatea stâlpilor de siguranță.  Elementele pentru balustradă au fost făcute de noi din cherestea de lemn exotic, rezistent la intemperii. La final am tratat corespunzător lemnul  să reziste la umiditate și raze UV, să fie durabil.

Ce materiale am folosit pentru această amenajare din lemn?

Lambriu pin termo
Balustradă si mana curentă, confectionate din lemn meranti
Materiale finisaj Bona

amenajare exterior lemn - inlocuire balustrada si elemente din lemn

Montarea unei scări exterioare din lemn

Pentru aceasta lucrare clientul a dorit scări din lemn pentru intrarea exterioară.  Aceasta nu este o surpriză pentru că la ora actuală materialele naturale revin în mare vogă, iar lemnul este unul dintre preferatele  designerilor de interior.

montare scara 1 structura lemn molid Alma parche natural
Am agreat cu clientul să facem structura din lemn de molid, pe care am  ranforsat-o cu lemn de pin termotratat pentru durabilitate și stabilitate.

montare scara lemn - structura structura si decking Alma

Treptele a fost realizate din decking de frasin termotratat de exterior,  deck-ul fiind un produs pe care îl folosim pentru pardoseala de exterior în general (terase, balcoane,  foișoare, pontoane etc.).

montare scara lemn + decking frasin Alma

Materiale pe care le-am folosit  pentru scările exterioare din lemn:

  • pentru structura  treptelor am folosit lemn de molid
  • treptele sunt din decking de frasin termorezistent la intemperii
  • materiale de finisaj Bona

montare scara finisaje

Acestea sunt două lucrări complementare  pe care noi le-am realizat pentru clienții noștri și care vă pot ajuta pe voi să  găsiți o soluție pentru propria casă. Ne vedem online luna viitoare cu un articol despre montarea parchetului pentru încălzire în pardoseală.   Pe curând!

 

Dacă v-a plăcut spuneți și prietenilor voștri!