Aproape tot ce trebuie sa stii despre parchetul laminat

 

Parchetul laminat este unul dintre cele mai populare tipuri de pardoseala, iar acest lucru nu se datoreaza numai faptului ca este o optiune care este accesibila pentru orice buzunar. Este un tip de parchet care are numeroase avantaje si proprietati care va pot ajuta sa va bucurati de o pardoseala excelenta si deosebit de rezistenta in timp.

Parchet laminat grosime 12 mm
Parchet laminat grosime 12 mm

Printre cele mai importante calitati pe care le putem enumera in cazul parchetului laminat se afla urmatoarele:

  • Datorita faptului ca este o pardoseala modulara, montajul se realizeaza deosebit de usor
  • Are un pret atractiv – aspect care conteaza foarte mult pentru anumite persoane care nu au un buget suficient de mare incat sa instaleze parchet din lemn masiv
  • Prinderea intre placi se face fara ajutorul unor adezivi speciali
  • Este un tip de parchet foarte usor de intretinut si chiar de inlocuit

Criterii care conteaza cel mai mult atunci cand vine vorba despre alegerea parchetului laminat

 

Chiar daca este vorba despre parchet laminat cu foarte multe avantaje, totusi exista o serie de criterii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care luati in considerare aceasta optiune pentru casa dumneavoastra, dar clasa de trafic si garantia acordata de producator sunt foarte importante. Daca acest parchet laminat se adreseaza unui spatiu cu trafic intens, pentru a putea profita pe termen lung de calitatile pe care le ofera atunci trebuie sa va orientati catre unul care sa aiba minim 8 mm grosime, pentru trafic intens 10mm -14 mm.

Parchet dublu stratificat grosime 10 mm si grosime 14 mm stejar Coffee
Parchet dublu stratificat grosime 10 mm si grosime 14 mm stejar Coffee

Culoarea, reprezinta iarasi un aspect deosebit de important intrucat trebuie sa se obtina pana la urma un design in care toate elementele se completeaza reciproc. Trebuie sa existe un contrast puternic intre pereti si parchet iar in cazul in care aveti o incapere in care aveti probleme cu lumina atunci in mod obligatoriu trebuie sa alegeti parchet laminat de culoare deschisa.

Al treilea aspect deosebit de important este producatorul pentru care optati atunci cand achizitionati parchet laminat. Producatorii mari care sunt foarte bine vazuti in ochii consumatorilor ofera cele mai calitative produse si ofera o diversitate foarte mare de optiuni. Puteti sa verificati, inainte de a cumpara, recenziile celor care au achizitionat parchet laminat de la un anumit producaror in mediul online si sa va formati o opinie proprie.

Parchet laminat grosime 12 mm Stejar Alabaster

Sfaturi de montajul si intretinerea parchetului laminat

 

Dupa cum spuneam mai devreme, parchetul laminat este foarte usor de montat intrucat functioneaza pe acelasi principiu ca un puzzle. Cel mai important este sa respectati intocmai instructiunile de montaj ale producatorului sau, cel mai bine sa apelati la un profesionist pentru a va asigura ca nu va confruntati cu probleme. De asemenea, suprafata trebuie sa fie nivelata perfect pentru a evita un montaj necorespunzator.

La partea de intretinere, lucrurile sunt foarte simple. Acesta este si un alt motiv pentru care parchetul laminat este atat de popular. Pentru a evita zgarieturile este recomandat sa folositi papuci de casa cat mai moi si sa curatati cu o carpa umeda locurile care au fost murdarite. Cand folositi mopul, aveti grija sa fie bine stors, intrucat umiditatea excesiva strica parchetul. Nu este recomandat sa folositi produse chimice, ci sa optati pentru solutii de curatare pretabile pentru parchet laminat.

Alte articole pe aceeasi tema

O discutie despre parchet triplustratificat de 14 /10mm. Stratificat vs Laminat.

De ce sa cumparati parchet romanesc