Ce trebuie sa stii atunci cand doresti sa optezi pentru lambriuri din lemn?

 

De ce sa optezi pentru lambriuri din lemn pentru casa ta? Pentru ca acestea reprezinta o modalitate foarte eficienta pentru a imbraca peretii total sau partial pentru a fi protejati. Lambriurile din lemn pot sa fie utilizate in proiecte de amenajari interioare si chiar exterioare si reprezinta cea mai rapida metoda prin care se pot finisa incaperile. De asemenea, de-a lungul timpului nu necesita modificari importante si nici la montajul lor nu este nevoie sa se utilizeze materiale costisitoare sau care sa indeplineasca anumite calitati doar pentru a putea sa adere la suprafata pe care este montata.

 

Motive pentru care lambriurile din lemn reprezinta solutia cea mai buna

 

Lambriurile din lemn sunt utilizate pentru a imbraca peretii din bucatarii, living-uri, bai, holuri sau mansarde. Tipurile de lemn utilizate pentru fabricarea lambriurilor pot sa fie brad, molid, pin, stejar, meranti, cedru rosu, nuc, tek sau lemn rosu de Sequoia. Aceste lambriuri din lemn sunt foarte rezistente, nu se deformeaza si fac fata foarte bine expunerii la soare. Asadar, pot sa fie montate chiar si in exterior pentru a crea un decor elegant sau rustic, in functie de preferintele pe care le aveti. Insa, pot avea nevoie de lucrari de finisare inainte de a fi montate. Daca puteti trece peste acest neajuns atunci lambriurile din lemn pot sa fie optiunea principala in materie de amenajari interioare iar drept rezultat veti avea parte de o incapere greu de egalat de orice alt tip de design interior.

lambriuri din lemn natural

Lambriurile din lemn – o optiune estetica pentru fiecare

 

Motivul principal pentru care tot mai multi oameni opteaza pentru lambriuri din lemn este faptul ca ofera un aspect estetic deosebit. Veti obtine decoruri rustice sau sofisticate iar daca este vorba despre lambriuri pentru exterior atunci veti avea fatade din lemn care amintesc de casele americane. Sunt foarte usor de montat iar prin finisarea cu lacuri in diferite nuante se poate obtine un aspect deosebit care sa completeze intreaga incapere.

Dincolo de rolul estetic despre care am mentionat, lambriurile din lemn au si un rol de izolare termica. Practic functioneaza ca un sistem de izolatii suplimentar. De asemenea, functioneaza si ca un atenuator al zgomotelor din exterior, astfel ca se remarca o serie de avantaje deosebite care fac din aceste lambriuri sa fie o investitie deosebita.

lambriuri din lemn

Amenajari interioare simple si rapide cu lambriuri din lemn

 

Lambriurile pot sa fie montate atat in interior cat si la exterior pentru construirea fatadelor. Mai putem intalni lambriuri chiar si in saune, sali de conferinte, camere de hotel si, desigur, in interiorul cabanelor.

Montarea lambriurilor din lemn se face foarte usor iar in cele mai multe cazuri nici macar nu este nevoie de o echipa de specialisti. Cu siguranta reprezinta una dintre cele mai rapide solutii pentru amenajari interioare iar rezultatul final este unul perfect. Nuantele de lacuri cu care se pot finisa lambriurile din lemn sunt extrem de variate iar daca aveti in plan sa montati in casa sau in exterior nu uitati sa va inspirati si din tendintele actuale in materie de culori. Suntem siguri ca aveti deja o multime de idei pe care doriti sa le puneti in practica, asadar, cu ajutorul acestora veti reusi sa faceti acest lucru simplu si rapid.