Parchetul stratificat pentru incalzire in pardoseala – alegerea care iti va spori confortul in casa ta

 

In momentul in care se realizeaza amenajarile interioare o atentie sporita trebuie sa o acordati parchetului pe care urmeaza sa il montati, astfel incat sa sporeasca gradul de confort si sa ofere un aspect estetic placut incaperii. Mai ales daca ati luat in calcul instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala cu agent termic, atunci este si mai important sa stiti ce tip de parchet sa alegeti pentru a putea fi instalat un astfel de sistem.

De regula, se potrivesc anumite tipuri de parchet stratificat sau exotic, chiar si parchet laminat se poate monta, important este ca sistemul de incalzire in pardoseala sa fie montat corespunzator, iar lemnul pardoselii sa aiba o grosime specifica. Noi va recomandam sa folositi parchet stratificat intrucat este cel mai eficient tip de parchet stratificat pentru incalzire in pardoseala. 

Parchet Stratificat Stejar 3 Strip Almond

Parchetul stratificat, pardoseala ideala pentru incalzire in pardoseala

 

Motivul pentru care parchetul stratificat este alegerea cea mai buna in ceea ce priveste instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala este faptul ca acest tip de parchet este foarte stabil dimensional si asigura un transfer termic optim. In plus, rezista foarte bine in timp iar cu o intretinere corespunzatoare poate sa va serveasca ani intregi fara sa fie necesar sa interveniti cu reparatii.

Parchetul stratificat, dupa cum ii spune si numele, este format din mai multe straturi de lemn suprapuse perpendicular. Poate sa fie montat fara probleme oriunde, chiar si direct pe planseul de beton daca acesta are o umiditate specifica. In functie de esenta din care este facut si din punct de vedere al solicitarilor mecanice este foarte rezistent, dar nu trebuie sa uitati ca primul strat de lemn este tot unul din lemn natural.  Asadar, va recomandam sa nu ii testati rezistenta foarte mult.

Montajul este recomandat sa fie realizat de catre profesionisti atat pentru sistemul de incalzire in pardoseala, cat si pentru parchet. Astfel, totul se va realiza fluent si la final va veti putea bucura de un parchet deosebit din toate punctele de vedere, dar si de confort termic sporit.

Parchet Stratificat Stejar 3 Strip Assam

Aspecte la care trebuie sa acordati atentie atunci cand montati sistemul de incalzire in pardoseala

 

Indiferent cat de potrivit ar fi parchetul care urmeaza sa fie montat pentru facilitatea instalarii unui sistem de incalzire in pardoseala, pentru aceasta din urma trebuie sa tineti cont de cateva lucruri esentiale.

 

Montarea sistemului de incalzire in pardosela

 

In primul rand, expertii sunt de parere ca trebuie sa se evite zonele in care nu va exista mobilier fix fara picioare pentru a evita acumularea de caldura in mobilier. In sistemul de incalzire in pardoseala, caldura este radianta, iar montarea mobilierului deasupra sistemului va obstructiona degajarea cladurii, ceea ce inseamna pentru voi risipa.

Tevile de agent termic trebuie sa fie aranjate la distante egale intre spire pentru ca ele nu trebuie sa se atinga sau sa se suprapuna. Montarea senzorilor de temperatura trebuie sa tina cont de caracteristicile camerei, iar termostatele de interior trebuie sa fie ferite de razele soarelui sau de orice alta sursa de caldura.

 

Montarea parchetului pentru incalzire in pardoseala

 

La montarea parchetului pentru incalzire in pardoseala sunt cateva aspecte de care sa tineti cont. In primul rand, e bine de retinut ca temperatura la nivelul sapei nu trebuie sa depaseasca 26 grade, iar nivelul de umiditate din incaperi pe perioada iernii sa nu depaseasca 40% – 60%.

In ce priveste montajul, pentru a asigura un transfer termic optim recomandarea noastra este ca parchetul sa fie montat prin lipire si sa tineti cont de rosturile care se formeaza de-a lungul peretelui. Este motivul pentru care este mai sigur sa alegeti sa montati parchetul alaturi de o echipa specializata, decat in regie proprie.

parchet stratificat stejar alma parchet natural

Parchetul stratificat reprezinta cea mai buna alegere pentru a instala sisteme de incalzire prin pardoseala cu agent termic si, acum ca stiti ce trebuie sa alegeti si care sunt elementele de care trebuie sa tineti cont pentru a instala un astfel de sistem totul va fi mult mai usor.