Parchet Merbau solutia potrivita pentru amenajari interioare exceptionale

Merbau este o esenta de lemn masiv care isi are originile in zonele din Asia de Sud-Est, Papua Noua Guinee, Insulele Pacificului si nordul Queensland-ului. Din acest motiv acest parchetul Merbau are un grad ridicat de durabilitate si rezistenta.

Lemnul de Merbau este folosit in diferite domenii de activitate, nu se obtine doar parchet Merbau, intrucat aceasta specie din lemn se foloseste chiar si la producerea de mobilier. Lemnul de Merbau este adus din paduri tropicale si, in unele cazuri de pe terenuri transformate legal in unele cu alt tip de folosinta.

Lemnul de Merbau provine din tari exotice, dar cel de pe teritoriul Uniunii Europene este, prin cerintele comunitare,  este de origine controlata.

parchet din lemn masiv merbau

Parchetul Merbau, o pardoseala cu caracteristici deosebite

 

In regiunile unde cresc copacii Merbau acestia pot creste pana la 40 de metri inaltime, avand un trunchi gros de aproape un metru.

Culoarea lemnului este atractiva, de un brun – roscat si reprezinta o nuanta potrivita pentru a oferi caminului dumneavoastra caldura si personalitate proprie. Dincolo de aspectul estetic, parchetul din lemn de merbau este foarte rezistent la termite si carii astfel ca reprezinta o solutie foarte buna chiar si pentru exterior.

pachet masiv exotic Merbau1 -

Avand un aspect tropical si rafinat ofera incaperilor interioare foarte multa eleganta. Practic putem spune despre acest tip de parchet ca poate sa fie clasificat cu usurinta printre cele de lux. Este un lemn  cu caracteristici deosebite care imbina duritatea si durabilitatea lemnului. Rezistenta sa deosebita il face sa treaca cu succes testul timpului. Este o specie de lemn care poate sa ofere foarte multe avantaje,  durabilitatea si stabilitatea fiind cele atuuri.

Din punct de vedere al intretinerii acesta nu necesita operatiuni complicate, poate sa fie raschetat  precum parchetul din lemn autohton si necesita doar o intretinere periodica.

parchet lemn masiv rosu merbau

Esentele din lemn exotic mai mult decat un simplu trend

 

Esentele din lemn exotic sunt foarte la moda si reprezinta o investitie sigura pe termen lung. Nu veti avea nici un motiv pentru care sa fiti dezamagiti de aceasta esenta de lemn, asadar, veti putea sa oferiti casei dumneavoastra un aspect deosebit si elegant. Acest tip de parchet permite sa puneti in practica orice stil de design interior care va fi pus in valoare si imbina restul elementelor in mod armonios.

Puteti utiliza parchetul Merbau ca element decorativ central in jurul caruia veti pune restul elementelor de mobiier si decoratiuni in completare. O pardoseala de calitate reprezinta cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru casa dumneavoastra. In loc sa investiti frecvent in solutii ieftine care trebuie inlocuite tot timpul va recomandam sa optati pentru un lemn de calitate superioara asa cum este si acesta intrucat va va servi chiar si pentru generatii intregi.

Parchetul Merbau reprezinta cea mai buna alegere pe care o puteti face pentru casa dumneavoastra.