Parchetul din lemn de nuc este o  pardoseala recunoscuta pentru aspectul sau pretios si rolul deosebit pe care il are in completarea armonioasa a oricarei locuinte.

parchet Bole Nuc
Bole Nuc

  Lemnul de nuc degaja o stare de bine, de calm, prin nuantele inchise si elegante. Parchetul de nuc contribuie semnificativ la crearea unui spatiu caracterizat prin rafinament si bun gust. 

Parchetul din lemn reprezinta intotdeauna o alegere inspirata pentru orice stil de design interior. Nuanta si textura pardoselii pot influenta originea si mediul natural al arborelui, iar aceste aspecte isi vor lasa amprenta asupra parchetului. Nuanta lemnului de nuc este inchisa, motiv pentru care se potriveste cel mai bine persoanelor care prefera o pardoseala in tendinte moderne. Cel mai bine se potriveste in incaperi bine luminate si generoase ca spatiu.

Parchetul din lemn de nuc, o alegere de durata pentru casa ta 

 

Nucul, ca specie de lemn este cunoscut inca din Antichitate si este originar din America de Nord si zona balcanica a Europei. Lemnul de nuc este foarte viguros, are o structura lemnoasa puternica si neteda. Lemnul de nuc este foarte rezistent si se fabrica din acesta parchet, mobila, iahturi de lux, instrumente muzicale si obiecte de decor. 

Parchetul din nuc este usor de intretinut, iar fiecare bucata de lemn in parte are o culoare cu aspect unic. Pentru un aspect unic este important ca pardoseala sa fie montata corespunzator, de un profesionist. 

parchet triplustratificat nuc
Parchet triplustratificat din nuc

Ingrijirea parchetului din lemn de nuc este simpla. Totusi, este bine sa folosesti solutii de curatat pentru lemn. 

Desigur, in afara de aspectul estetic deosebit pe care il ofera parchetul din lemn de nuc, mai putem sa mentionam despre rezistenta excelenta in timp. Poti sa alegi un parchet dublu stratificat sau triplustratificat, pentru a te asigura ca beneficiezi de o pardoseala asa cum ai visat. 

Parchetul din lemn poate sa reziste chiar zeci de ani daca este intretinut corespunzator. In plus, atunci cand alegi parchetul trebuie sa te asiguri ca acesta este de calitate si montat de profesionisti in domeniu. Chiar daca pare usor sa montezi parchetul este mai bine sa lasi aceasta misiune pe mana profesionistilor care pot sa intampine cu succes orice situatie neprevazuta. 

Caracteristici ale parchetului de nuc

Denumiri comune: Nuc negru

Denumirea științifică: Juglans nigra

Distribuție: Statele Unite de Est

Mărimea copacului: 30 – 37 m înălțime, diametru trunchi de 2-3-1 m

Greutate medie uscată: 610 kg / m3 de 38 lbs / ft3

Gravitate specifică (de bază, 12% MC): .51, .61

Duritate Janka: 1.010 lbf (4.490 N)

Modulul elastic: 1.680.000 lbf / in2 (11.59 GPa)

Forța de rupere: 7.580 lbf / in2 (52,3 MPa)

Contracție: radială: 5,5%, tangențial: 7,8%, volumetric: 12,8%, raport T / R: 1,4

 

Lemnul de nuc, un aristocrat al lemnului 

parchet lemn masiv exotic nuc

Modelele de parchet din lemn de nuc completeaza armonios incaperile de dimensiuni mari si, poate sa fie utilizat pentru a pune in valoare orice stil de design interior. Parchetul din lemn de nuc este unul deosebit care va merita din plin sa fie montat la tine in casa si frumusetea acestei esente cu siguranta te va cuceri inca din primul moment. 

Lemnul de nuc este considerat a fi un fel de aristocrat al lemnului. Pe langa parchet se mai fabrica si alte lucruri precum mobila de lux, décor pentru diverse obiecte, borduri pentru masini de lux sau iahturi si multe altele. Desenul frumos, culoarea specifica si textura vie  au facut acest tip de parcht din lemn sa fie foarte apreciat la nivel mondial. Tu ce parchet montezi in casa ta?