Parchetul din lemn Iroko – o pardoseala perfecta pentru amenajari interioare de calitate

 

Iroko este denumirea speciei de lemn din care se fabrica unul dintre cele mai rezistente si de calitate pardoseli de parchet pentru amenajari interioare. Lemnul provine de pe coasta de vest a Africii tropicale si poate sa aiba o durata de viata de peste 500 de ani. In cultura africana, acest copac este cunoscut ca avand puteri supranaturale. In Africa lemnul Iroko este cunoscut de poporul Igbo ca lemn de oji. Cateodata se face referire la aceasta specie de copac ca fiind teak african insa nu are nici o legatura cu familia de teak.

parchet stratificat iroko 3s 1
Parchet stratificat Iroko

Iroko un lemn pentru parchet cu caracteristici de durabilitate si eleganta

 

Culoarea lemnului este initial galbena insa se intuneca o data cu trecerea timpului devenind maro rosiatica. Nuanta este una bogata si perfecta pentru a realiza amenajari interioare exceptionale. Parchetul Iroko este unul extrem de rezistent dar si de calitate superioara. Structura robusta a parchetului indica o rezistenta deosebita in timp si va veti convinge de aceasta calitate inca din primele momente in care se realizeaza montajul.

La capitolul rezistenta nu va trebui sa va faceti probleme intrucat rezista chiar si cateva decenii bune si nu necesita decat o intretinere minima periodica. Veti vedea ca avantajele pe care le prezinta acest parchet Iroko sunt la fel de multe ca si in cazul parchetului din lemn autohton. Se incadreaza perfect in orice stil de amenajari interioare si, chiar veti putea sa transformati pardoseala in punctul central al intregului design interior.

parchet masiv exotic iroko
Parchet din lemn masiv Iroko

Parchetul Iroko nu necesita lacuire sau alte tipuri de tratamente asa cum se intampla in cazul altor tipuri de parchet. Un dezavantaj pe care il prezinta lemnul Iroko este acela ca este dificil de prelucrat intrucat are tendinta sa crape atunci cand se afla sub presiunea uneltelor. Cu toate acestea, este un tip de lemn a carei popularitate s-a raspandit cu usurinta pe intreg cuprinsul globului. Motivul este acela ca datorita nuantei care aduce aminte de deserturile africane si unicitatea pe care o ofera intregului stil de amenajari interioare reprezinta una dintre cele mai bune alegeri. Este un tip de parchet exotic care merita sa fie luat in considerare atunci cand doriti sa alegeti unul care sa completeze amenajarile interioare. Suntem convinsi ca in momentul in care se va instala in casa dumneavoastra nici nu veti mai dori sa luati in considerare altceva.

 

Parchetul din lemn Iroko – O solutie perfecta pentru amenajari interioare,  dar si exterioare

 

Raportul calitate – pret este unul foarte bun, motiv pentru care merita intreaga investitie. Veti avea multumirea ca in casa dumneavoastra este montat un tip de parchet care face fata cu brio testului timpului. In plus, acest parchet Iroko reprezinta o solutie foarte buna pentru amenajarea teraselor exterioare, insa, va recomandam sa cumparati un parchet care sa fie pretabil pentru exterior.

Acest parchet Iroko poate sa fie si raschetat atunci cand este nevoie si, intocmai precum un parchet autohoton lucreaza mai putin in timp. Este un parchet care are o multime de caracteristici si veti putea sa profitati de toate avantajele pe care le ofera un lemn de esenta exotica atat din punct de vedere estetic cat si practic.

 

Pentru a va convinge, puteti verifica specificatiile acestui tip de lemn aici https://www.wood-database.com/iroko/

Share


Cere ofertă!


    Articole asemanatoare

    Privacy Preference Center