Scarile interioare din lemn au propriul farmec, iar daca le valorifici asa cum trebuie atunci pot sa aduca numeroase avantaje pentru design-ul interior al locuintei. Pot sa se dovedeasca a fi un element de confort si design interior foarte pretios daca stii cum sa amenajezi spatiul din jur, astfel incat toate elementele sa aiba un aspect firesc si sa para ca au fost facute special una pentru cealalta. 

Cel mai des, atunci cand creezi amenajari interioare, ai nevoie de inspiratie si creativitate. Totusi, exista multe situatii in care pur si simplu ai nevoie de cateva idei inspirate pentru a incepe decorarea. Spatiul din zona scarilor este foarte important si, pentru ca trecerea spre design-ul etajului superior sa nu se faca foarte brusc trebuie sa te asiguri ca design-ul din living este completat. In special in zona din jurul scarilor sau chiar si dedesubt, spatiul ramane gol. Noi ne-am gandit la cateva idei care pot sa fie puse in practica foarte usor si sa devina o completare ideala a living-ului care sa lege intreg design-ul interior.

Biblioteca de sub treptele scarii din lemn

 

In special daca iti plac cartile foarte mult si deja ai o colectie impresionanta, poti transforma zona scarilor din lemn intr-o mini biblioteca. Pentru mai mult confort, amplaseaza si doua fotolii impreuna cu o masuta de cafea. Vei crea un spatiu perfect pentru lectura unde sa nu fii deranjata. In plus, nu va trebui sa investesti intr-o biblioteca la comanda doar pentru a putea sa faci ca toate cartile sa incapa in zona living-ului. 

scari din lemn amenajari interioare 1

Spatiu de relaxare

 

Daca spatiul de sub scari este unul generos si nu stii ce sa faci cu el, atunci cu siguranta nu iti recomandam sa il transformi in spatiu de depozitare. Avand in vedere ca traim in niste vremuri in care totul este facut intr-un ritm accelerat, un spatiu de relaxare este ideal. Chiar daca acesta este si rolul living-ului, un spatiu de relaxare unde sa poti sta pur si simplu sa savurezi o cafea sau bautura ta preferata, fara alte distrageri este ideal. 

 

 Aici poti amplasa  un sezlong, mici tablouri, decoratiuni, covoare si perne, iar aceasta sa fie oaza ta de bine ori de cate ori vrei sa te retragi sa citesti o carte sau pur si simplu sa meditezi. 

 

Birou 

 

Daca nu stii cum sa amenajezi spatiul de sub scarile din lemn, poti sa creezi si un mic birou. Mai ales daca lucrezi de acasa, atunci aceasta zona se va dovedi ideala. Astfel, cei care se relaxeaza in living nu te vor mai deranja dar in acelasi timp veti putea fi impreuna. Alege mobilierul pentru birou dar si pentru living, astfel incat sa se completeze reciproc. Transforma spatiul de sub scari intr-un loc practic si vei putea avea acel coltisor in care sa iti vezi linistita de munca ta. 

scari din lemn amenajari interioare

Dressing 

 

In cazul in care intrarea in casa se afla in imediata apropiere a scarilor din lemn, atunci spatiul de dedesubt il poti transforma intr-un dressing. Mai ales daca zona de la intrare nu este atat de generoasa incat sa amplasezi un cuier si un pantofar, atunci poti valorifica acest spatiu. 

Toate hainele si incaltamintea vor fi ascunse vederii si vei putea mentine totul cat mai ordonat. Alege sa amenajezi spatiul astfel incat sa se potriveasca cu restul incaperii. 

 

Semineu

 

In cazul in care living-ul tau se afla in imediata apropiere a scarilor atunci trebuie sa amenajezi spatiul din aceasta zona astfel incat sa fie o completare ideala pentru un living. Poti folosi acest spatiu de sub scari si pentru a amplasa un semineu electric. Vei putea crea o zona demna de admirat de cei care vor fi primiti in living-ul tau. 

Acestea sunt doar cateva idei pe care le poti pune in practica. Si, mai ales daca zona de sub scari este una generoasa poti sa amenajezi orice tip de incapere iti doresti.