Care e primul gand care iti apare in minte cand te gandesti la parchet? Si daca gri si alb sunt la moda, ce aleg? Dilema,  nu-i asa?

 Parchetul este mai mult decât un element de decor – parchetul este stil și confort. Iar dacă este inspirat ales, parchetul poate transforma complet orice spațiu. Este important să potriviți culorile și finisajele cu spațiul. Spre exemplu, într-o încăpere mică se potrivește mai bine parchetul alb sau deschis la culoare, pe când o încăpere mare permite jocul de culori sau parchetul negru.

Acestea sunt doar idei de stil. In continuare noi îți scriem unele recomandări pentru un strop de inspirație. Iar dacă ai nevoie de mai mult ajutor în alegerea pardoselii, te invităm în showroom să stăm de vorbă, iar tu să vezi ce se potrivește mai bine în casa ta. 

 

Tipuri de parchet pe care sa le alegi pentru durabilitate si stil 

 

Parchetul este disponibil într-o varietate de tipuri și stiluri. În continuare facem scurte prezentări printre care strecurăm avantajele, dar și dezavantajele fiecărui tip. Aceasta pentru că, în timp, noi am scris despre fiecare în parte. 

 

Parchetul laminat

 

Începem cum parchetul laminat, iar primul lucru de știut este că parchetul laminat nu este confecționat din lemn – finisajul este o folie din material plastic care imprumută aspectul celor mai populare esențe de lemn. Plăcile sunt confecționate din HDF și se îmbină cu ușurință, flotant. Dezavantajul acestui tip este că nu poate fi refinisat în timp. Așadar, atunci când se uzează va trebui montat de la zero un parchet nou. 

 

LVT

Continuăm lista noastră cu parchetul LVT. Este un produs relativ nou, tot mai popular. Imită lemnul, dar, la fel ca parchetul laminat, nu este confecționat din lemn. LVT este acronim pentru Luxury Vinyl Tiles. Avantajele sunt montarea ușoară – click – si rezistență sporită la impact, dar și întreținerea ușoară. Similar, parchetul LVT nu poate fi recondiționat. 

 

Parchetul din lemn 

 

Încheiem cu favoritul nostru – parchetul din lemn. Este disponibil în două variante – masiv și stratificat. Spre deosebire de variantele prezentate mai sus, parchetul din lemn vă pune la dispoziție o paletă bogată de finisaje, esențe și stiluri. Fiecare placă în parte poartă un model unic, așadar nu există repetiții. Parchetul stratificat poate fi montat peste sistemele de încălzire prin pardoseală și poate fi inclusiv recondiționat – chiar de mai multe ori. 

Parchetul alb lucios în amenajarile interioare contemporane

Parchetul alb luminează și creează iluzia de spațiu, așadar este ideal pentru spații mici și medii, dar și pentru spații luminate insuficient. Este un finisaj modern, atemporal,  și care nu se demodează. 

 

Parchet alb stejar tripluStratificat 3 Strip Shoreline alb - dormitor

Parchetul alb și stilurile de amenajari 

 

Parchetul alb vine cu avantajul versatilității. Parchetul alb are un aspect curat, proaspăt  și este adeseori încadrat în stilul scandinav – minimalist, confortabil și luminos. 

 

Un alt stil compatibil este Shabby Chic – concentrat pe delicatețe și feminitate. Pentru un plus de textură și note vintage, puteți opta pentru un alb ușor periat. Bineînțeles, parchetul alb se împacă bine cu o mulțime de stiluri – de la cel minimalist, până la cel ultra-modern. 

Cum asortam parchetul alb?

parchet lemn alb - stratificat

Parchetul alb poate fi asortat cu foarte mare ușurință.  Începeți cu o „pânză” curată. Imaginația este motorul și are cale liberă să aleagă orice îi place.

Parchetul gri în stilistica unei locuințe

 

Parchetul gri este o pardoseală luxoasă, versatilă și luminoasă. Este o pardoseală la modă, în special dacă vă place să redecorați des. De asemenea, acest tip de parchet se încadrează cu succes într-o varietate de stiluri. 

LVT vs parchet laminat

Cum asortăm parchetul gri cu mobilierul ?

Pentru un design armonios, parchetul gri trebuie să fie în ton cu mobilierul. Este un finisaj non-culoare, așadar ideal este ca mobila să urmeze aceeași linie sau, dimpotrivă, complementar. Mobilierul poate fi viu colorat, dar și negru. 

reconditionare parchet lemn - finisaje bona

Dacă optați pentru mobilă colorată, aveți grijă la subton – să fie rece. Sau mergeți la sigur cu mobilier alb și canapea gri închis sau neagră, urmând să adăugați pete de culoare prin perne decorative, perdele, rame etc. 

 

Ce alegi? 

Cele două culori de pardoseală împărtășesc trăsături și, cu toate că parchetul alb este mai ușor de asortat și potrivit, ambele tipuri conferă notă de lux, lumină și contemporaneitate. Opțiunea este dictată de gust. Iar de final, pentru a alege cu ochii, simțurile și sufletul, vă invităm în magazin pentru parchetul potrivit.

Dacă încă ți-e provocator să alegi, îți oferim 30 de minute de consultanță gratuită.