Amenajari gradini rustice – cum poti avea cea mai frumoasa si ingrijita gradina?

Gradinile rustice sunt adeseori privite ca fiind abundente si oarecum scapate de sub control desi ele se inscriu in tiparele naturale ale decorului. Obtinerea unui astfel de stil de amenajari exterioare nu este foarte dificila intrucat daca se incorporeaza elemente naturale precum lemnul totul poate capata un aer aranjat si cochet in acelasi timp.

amenajare gradini rustice

Ce trebuie sa stii despre amenajari gradini rustice?

 

Stilul de amenajari rustic este unul care are personalitate proprie si face ca intreg spatiul sa fie o adevarata oaza de relaxare. De asemenea, veti putea sa petreceti foarte placut timpul datorita decorului deosebit.

 

Crearea unui decor rustic si elementele de care trebuie sa tineti cont

 

Atunci cand se realizeaza un astfel de stil de amenajari exterioare exista cateva elemente esentiale de care trebuie sa se tina cont. In primul rand, unul dintre cele mai importante lucruri este trasarea aleilor. Acest lucru trebuie realizat astfel incat sa rezulte forme cat mai neregulate, curbate intrucat stilul rustic nu foloseste forme geometrice. Totul este cat mai natural si firesc.

amenajare gradina rustica

Pentru amenajare unei gradini rustice elegante foloseste tot spatiul

 

Un alt element foarte important pentru trasarea unui astfel de stil de amenajari exterioare pentru case si gradini este folosirea intregii suprafete de teren la maxim, sa se creeze o vegetatie luxurianta in care domina diferite stiluri de vegetatie, arbori si plante insa, fara sa se aglomereze foarte mult.

De ce tii cont cand proiectezi amenajarea curtii?

 

Poti incepe prin a planifica propriul proiect de amenajarea pentru curte si gradina, pornind de la elemente esentiale de vegetatie si pozitionarea spatiului raportat la casa. Astfel, vei tine cont de pozitionarea garajului, a casei si a zonei verzi si o alta regula importanta, plantele vor fi pozitionate in functie de inaltime pornind de la elemente construite pentru a nu crea umbra (copacii vor fi langa gard sau casa, platele si florile care au nevoie de lumina lvor fi amplasate central, in aranjamente).

 

Cum aratau amenajarile de gradini rustice odinioara

 

La origini, amenajarea unei gradini rustice reprezenta un ansamblu de flori si legume viu colorate care formau un aspect foarte atractiv in orice gradina. La final, se alcatuia aaspectul unei gradini frumoase si armonioase, pline de culoare.

 

Astfel, se transforma intreaga gradina in leagan de romantism si iti tranforma curtea in propria oaza de relaxare. Aceasta, trebuie sa se contopeasca perfect cu restul curtii, intrucat daca mizezi pe stiluri diferite pentru gradina si pentru terasa atunci s-ar putea ca la final sa nu se mai inteleaga nimic. Asadar, trebuie sa se aleaga elemente naturale precum lemnul pentru contituirea unui spatiu care te invita la relaxare.

amenajare gradina rustica cu lemn alma parchet

Componente de succes in amenajarea unei gradini rustice

 

Pentru a completa stilul rustic al gradinii cu terasa care sa urmeze acelasi stil, puteti sa folositi lambriuri  lemn si pardoseli exterioare care sa se completeze reciproc. 

Lambriurile din lemn pentru exterior au redevenit foarte populare datorita calitatilor speciale pe care le prezinta, asadar, daca doriti sa incorporati elemente care fie inovatoare si in acelasi timp potrivite pentru un decor rustic atunci in mod clar veti putea sa faceti acest lucru cu ajutorul lambriurilor si cu ajutorul unei terase lemn de exterior.

 

Tratarea lemnului pentru exterior versus utilizarea unor uleiuri naturale

 

Intrucat traim intr-o perioada in care curentul eco reprezinta un interes din ce in ce mai mare pentru oameni, si in industria lemnului a reusit sa patrunda acest curent. Atunci cand vine vorba despre finisarea lemnului din ce in ce mai multe persoane aleg uleiuri naturale. Acestea au o actiune la fel de benefica si au aceleasi caracteristici precum alte tipuri de finisaje folosite pentru amenajari gradini rustice si multe alte tipuri de stiluri care se doresc a fi obtinute.

 

Lemnul nu trebuie neaparat tratat intrucat uleierea reprezinta o solutie mult mai buna si mult mai naturala pentru a obtine un finisaj de calitate si durabil. Mai ales daca va doriti o gradina rustica si sa puneti in valoare elementele naturale, atunci cu atat mai mult aceasta modalitate de finisare a lemnului este mai recomandata.

Noi it suntem alaturi cu deck din lemn pentru amenajarea gradinii tale. Cere-ne o oferta!