Incepand de la pardoseala pana la lustra, orice dormitor are povestea lui care continua sa se scrie o data cu fiecare element nou adaugat sau schimbat. O veche vorba spunea ,,cum iti asterni asa dormi” dar, in lumea amenajarilor interioare, nivelul de confort este dat de design-ul ales si de elementele folosite pentru a asigura acea atmosfera calda si primitoare care te invita la relaxare. 

amenajare interior parchet lemn si lenjerie

Avand in vedere ca tendintele se schimba in mod constant si atunci cand vine vorba despre amenajari interioare este dificil sa te rezumi la un singur stil. Insa, pentru a pastra confortul in dormitor trebuie sa mentii consistenta design-ului si sa tii cont de faptul ca vei petrece destul de mult timp in aceasta incapere. 

Toate elementele utilizate, incepand de la tipul de pardoseala, corpuri de iluminat si mobilier, trebuie alese astfel incat sa nu incarce spatiul si sa te simti cat mai bine in momentul in care petreci timpul acolo. Asadar, pentru a avea parte de tot confortul necesar iti vom oferi cateva idei cu ajutorul carora vei putea sa obtii confortul pe care ti-l doresti. 

 

Incorporarea covoarelor in design-ul dormitorului 

 

Covoarele sunt foarte practice in dormitor. Nu doar pentru a proteja parchetul din lemn pe care il ai in dormitor. Dimineata, cand te vei trezi, picioarele tale nu vor lua contactul direct cu pardoseala rece. Pentru o experienta cat mai placuta iti recomandam covoarele moi in zona din jurul patului. De asemenea, trebuie sa alegi un model de covoare care este in armonie cu restul design-ului din dormitor, sa respecte aceeasi schema cromatica sau sa contrasteze puternic pentru a crea un efect placut. 

Culoarea covorului ales trebuie sa fie placuta, in ton cu energia din dormitor. Imaginea de ansamblu trebuie sa iti relaxeze ochii si sa alegi nuante armonioase. 

idei amenajare interior covoare

Utilizarea tablourilor in amenajarea dormitorului 

 

Nu este neobisnuit sa folosesti tablouri pentru completarea design-ului dormitorului tau. Din contra, acestea pot crea acea pata de culoare de care ai nevoie pentru a desavarsi design-ul si sa ii oferi personalitate proprie. Nu trebuie sa fii mare amator de arta sau sa investesti foarte mult intr-un tablou pentru valorificarea design-ului. 

Poti schimba radical aspectul unei incaperi daca agati pe perete tablouri care sa inspire calm si liniste. 

 

Foloseste lenjerii de pat confortabile 

 

Patul este elementul central al oricarui dormitor, iar acesta trebuie sa inspire cel mai mult confortul, dincolo de orice elemente de amenajari interioare. Salteaua si patul trebuie sa fie confortabile si moi iar acestea sa fie completate de o lenjerie de pat care sa te invite la relaxare. 

Lenjeria de pat poate sa fie acoperita de o patura moale in timpul zilei pentru a mentine totul ordonat si sa nu fie neaparat necesar sa strangi totul dimineata. Vei putea gasi in magazine lenjerii de pat care sa intruneasca toate dorintele si se pot gasi in culori extraordinare si modele deosebite. Asadar, va fi foarte usor sa gasesti un model potrivit cu design-ul dormitorului tau. 

amenajare interioara cu pardoseala de lux dormitor

Completeaza totul cu decoratiuni de efect

 

Nici un dormitor nu este complet fara decoratiuni, motiv pentru care poti sa utilizezi cateva pentru a completa design-ul interior. Poti folosi ghivece de plante, veioze, ghirlande luminoase, rame foto, orice decoratiuni care pot sa sporeasca nivelul de confort din dormitor. Cu siguranta, aceste elemente vor face dormitorul sa arate mai placut si mai vesel. Mai pe scurt, perfect pentru a petrece serile aici. 

amenajare dormitor - decoratiuni

Nu uita de iluminat 

 

Cel mai bun mod pentru a asigura confortul vizual intr-un dormitor este prin intermediul iluminatului corespunzator. In afara de corpurile de iluminat care asigura lumina generala, mai poti folosi veioze sau ghirlande luminoase pentru a crea un ambient placut. Daca iti place sa citesti o carte seara atunci o lumina mai scazuta in intensitate concentrata in zona in care iti desfasori activitatea va fi foarte utila. 

Pentru asigurarea confortului tau, iti recomandam sa nu amplasezi calculatorul sau laptopul in dormitor. Rolul acestui spatiu este acela de a te relaxa astfel incat sa iti incarci bateriile pentru o noua zi.