Parchet dublu stratificat versus triplustratificat. Ce sa alegi pentru a avea o casa din care nu lipseste confortul?
Atunci cand vorbesti despre ,,acasa” gandul tau trebuie sa te duca la acel loc minunat ce te imbie la relaxare si iti scalda ochii in frumusetea prezentata de elementele alese pentru amenajari interioare. Completarea unui design nu poate sa fie completa fara a avea o pardoseala corespunzatoare din toate punctele de vedere. Un parchet din lemn masiv este visul tuturor atunci cand vine vorba despre pardoseala perfecta pentru casa, dar nu este intotdeauna la indemana ca si investitie. Solutia o reprezinta montarea unui parchet stratificat dublu sau triplustratificat. Ambele tipuri de parchet sunt o alternativa deosebita la parchetul masiv intrucat nu sunt la fel de costisitoare iar intretinerea este cu mult mai usor de realizat.
Asemanari si deosebiri intre parchet dublu stratificat si parchet triplustratificat
Asemanarile dintre cele doua tipuri de parchet, cel dublustratificat si cel triplustratificat este aceea ca prezinta o foarte buna stabilitate dimensionala intrucat ,,lucreaza” mai bine in timp si mai lent. Izolarea termica este eficienta si, cei care doresc, pot sa instaleze incalzire in pardoseala.
Transferul termic vs grosime
Despre transferul termic in ambele cazuri atat la parchet stratificat dublu cat si la parchet triplustratificat, aceasta depinde de grosimea pe care o are. Astfel, doua exemple pe care le putem da, astfel incat sa puteti sesiza diferenta dintre cele doua este parchetul cu grosimea de 10 mm si cel cu grosimea de 14/15 mm (triplustratificat de 10 cm si parchet triplustratificat de 14 cm.
Recomandari privind stratul de uzura pentru parchet dublu stratificat si triplustratificat
Ambele tipuri de parchet, atat cel dublu stratificat cat si cel triplustratificat sunt foarte bune atata timp cat stratul de uzura este peste 3,5 mm astfel incat sa permita refinisarea. Dezavantajul este ca atat cel dublu cat si cel triplustratificat nu permit raschetarea de foarte multe ori asa cum se intampla in cazul celui masiv.
Insa, atentie, parchetul stratificat nu trebuie sa se confunde cu cel laminat. Desi produsele sunt foarte similare intre ele diferentele care se remarca sunt cele de calitate dar si de posibilitati oferite.
Puteti sa alegeti orice tip de esente intrucat chiar si in cazul parchetului stratificat putem vorbi despre diversitate. Astfel puteti alege esente de stejar, frasin, mesteacan sau chiar esente mai exotice. Aici totul depinde strict de preferintele dumneavoastra.
Ce sa alegi dintre parchet dublu stratificat si parchet triplustratificat?
Daca este sa punem in oglinda parchet dublu stratificat versus parchet triplustratificat, la prima vedere nu s-ar putea spune ca exista foarte multe diferente dar ceea ce este de remarcat este faptul ca in ambele cazuri putem sa vorbim despre un set de avantaje similar celui din lemn masiv. Montajul celor doua tipuri de parchet stratificat este unul deosebit de simplu si rapid deoarece exista posibilitatea montarii flotant (fara adeziv) si nu necesita raschetare si finisare dupa montaj, deoarece este finisat din fabrica (intrucat nu trebuie decat sa prindeti intre ele placile).
Pana la urma fiecare tip de parchet vine impreuna cu avantajele si dezavantajele sale, alegerea tipului de pardoseala potrivit pentru locuinta dumneavoastra depinde in totalitate de preferintele pe care le aveti dar si in functie de buget sau stilul de amenajari interioare dorit. Tot ceea ce conteaza este ca pardoseala sa fie durabila si de calitate iar parchetul dublu stratificat cat si cel triplustratificat se califica cel mai bine in a fi tipul de pardoseala durabila si perfecta pentru orice casa.
[…] Parchetul triplu stratificat este deosebit, având și un al treilea strat de lemn, cel de contrabalans care îi asigură o stabilitate deosebită. Despre acesta am scris un articol distinct, pe care vă invităm să îl citiți (îl găsiți aici parchet dublu stratificat versus triplu stratificat). […]