Vrei să lucrezi la soare în propriul apartament? Uite cum poți amenaja un birou rustic pe balcon

 

Progresiv mai multe persoane lucrează acasă iar această opțiune rămâne deschisă. Îți oferă mai mult timp, confortul de a fi alături de familie, economii la carburant și de a te bucura de protecția familiei. Dacă ai un apartament mic și îți dorești să te bucuri de lumina soarelui, amenajare balconului poate fi o idee constructivă. Astfel, transformi un spațiu nefolosit într-unul care te inspiră creativ. 

În continuare îți sugerăm câteva idei de amenajare. Pentru că noi iubim lemnul și domeniul de expertiză sunt pardoselile, ne vom concentra asupra acestui aspect, iar recomandarea noastră se îndreaptă spre deck sau parchet din lemn exotic.

balcon lemn

Alege pardoseli de exterior din lemn exotic pentru balconul deschis

 

Lucrând acasă nu vei fi obligat să porți încălțăminte de stradă. Totuși pardoseala caldă și estetică contribuie la starea de bine. Chiar dacă ai balconul deschis, noi îți recomandăm ca pe balcon să montezi deck (pardoseală de exterior) și nu parchet. 

 

Deck-ul este fabricat să reziste la condiții de temperatură și umiditate speciale și va rezista în timp pe balcon în ciuda intemperiilor, dacă este bine întreținut. 

Deck frasin thermo
Deck frasin thermo – lucrare Alma Parchet

Recomandarea noastră se îndreaptă spre pardoseală de exterior din esențe lemnoase de origine exotică.  Acestea au culori și texturi deosebite vizual, ce încântă privirea. În plus, prin natura lemnului, pardoseala va rezista la umiditate sporită, fiind durabilă în timp. 

 

Monteaza parchet stratificat sau masiv exotic pe balconul inchis

Pentru balconul închis recomandăm parchetul stratificat care este stabil dimensional și se comportă bine chiar și la schimbări de umiditate și temperatură, așa cum se întâmplă pe balcon. 

Lambriu meranti - lucrare Alma Parchet
Lambriu meranti – lucrare Alma Parchet

O altă opțiune este parchetul masiv exotic. Anumite esențe exotice (teak, merbau, doussie și iroko) se comportă senzațional la condiții de umiditate sporită, de aceea sunt și o opțiune de parchet pentru baie, nu doar pentru balcon. 

 

Plachează cu lemn interiorul balconului pentru un aspect rustic orginal în mijlocul orașului

 

Aspectul natural, rustic, aduce întotdeauna sentimentul de acasă, de întoarcere la origini la casa bunicii. De aceea, chiar în multe case și vile din mediul urban acest aspect este realizat la nivelul mansardei. Când locuiești la bloc, balconul este spațiul în care te poți manifesta creativ diferit, iar aici poți crea oaza ta de natural și întoarcere la rural. 

 

Cum poți face acest lucru în mod simplu?  Prin placarea interiorului balconului cu lambriuri din lemn pe care le finisezi cu ulei pentru lemn de exterior. 

 

Mobilier ce urmează linia rustică a balconului

 

Poți completa aspectul inedit al acestui spațiu sub soare cu mobilier din lemn natural, făcut pe comandă să se încadreze în spațiul disponibil. Noi ne putem ocupa de masa din lemn. Apoi cu sau fără ajutorul nostru, poți  amenaja rafturi din lemn pe care să pui dosare, cărți sau orice ai mai avea nevoie în activitatea ta. 

Masa stejar masiv - 3

Florile aduc culoarea și atmosfera din casa bunicii

 

Balconul este o oază de lumină, iar decorarea acestuia cu flori îți va aduce o notă de veselie. Poți întreține această bună dispoziție cu ghivece de mușcate colorate ce vor recrea curtea bunicii. Lumina din plin le va crea condiții bune, iar tonurile vii ale plantelor te vor ajuta să fii mai creativ. 

 

Ce spui? Unde lucrezi vara aceasta? Noi îți suntem alături cu pardoselelă de exterior de calitate. Scrie-ne proiectul tău la office@superparchet.ro