La ce te gandesti cand spunem ”casa de lux”? Neaparat la nivelul finisajelor? Nu intotdeauna stii investitia dintr-o casa. Totusi, exista elemente importante care dau un aer de lux, dincolo de pret, amenajarii interioare.

Un design interior de lux nu inseamna sa cumperi cele mai scumpe elemente pe care le poti gasi pe piata. Este suficient sa te asiguri ca sunt de calitate si ca te vor putea servi pe termen lung fara sa iti faci probleme ca se vor deteriora la scurt timp. Desigur, pentru completarea unui design interior de lux adaugarea unor ingrediente de stil, poate sa adauge mai mult rafinament si eleganta spatiului. 

Daca vrei sa creezi un design de lux, calitatea este cea care primeaza apoi aspectul estetic deosebit al elementelor pe care doresti sa le adaugi in amenajare. Asadar, iata care sunt principalele ingrediente ale unui decor de lux pentru orice casa: 

 

Parchet din lemn masiv

 

Finisajele durabile si exceptionale, asa cum este parchetul din lemn masiv este o definitie a luxului pentru un camin amenajat in acest mod. Parchetul din lemn masiv este rezistent si va adauga o nota de personalitate intregului design. O pardoseala din lemn va crea un ambient placut, cald si confortabil. 

In special in living, parchetul din lemn va arata senzational in combinatie cu restul elementelor alese. 

parchet stejar maro - clasic

Covoare 

 

Unui design de lux nu ii lipsesc textilele de cea mai buna calitate care contribuie la crearea imaginii de ansamblu. Covoarele sunt importante mai ales daca iti doresti sa protejezi pardoseala din lemn masiv in zonele intens circulate. Poti alege un covor fabricat din materiale naturale in ton cu amenajarea din camera pentru care se adreseaza. 

Covorul nu trebuie sa acopere intreaga suprafata, ci sa completeze eficient design-ul interior. 

tablouri in interioarepardoseala de lux

Tablouri 

 

Intr-un design de lux tablourile joaca un rol important deoarece arta este una dintre cele mai bune modalitati prin care poti exprima acest stil de amenajari. Pentru un design de lux tablourile trebuie sa fie valoroase, sa fie chiar lucrarile unor pictori celebri. Poti cauta la targurile de antichitati sau sa participi la licitatii pentru a achizitiona tablouri care sa completeze un design mai pretentios. 

mobilier functional pentru amenajare living - parchetul lemn prima mobila

Intr-un design de lux nu se potriveste sa asociezi tablouri cumparate de pe internet cu elemente de design de lux. Asadar, acorda atentie acestui detaliu atunci cand doresti sa amplasezi cateva tablouri in living care sa ii impresioneze pe cei care iti trec pragul. 

 

Completarea spatiului cu decoratiuni 

 

Un design de lux nu este complet fara decoratiuni. Desigur, acestea trebuie alese in ton cu stilul de amenajari interioare ales si sa prezinte aceeasi calitate ridicata precum restul elementelor utilizate. In aceasta categorie intra tot ceea ce inseamna statuete, obiecte de arta, vaze cu flori si tot felul de decoratiuni interesante si care pot sa adauge valoare intregului design interior. 

Un design de lux trebuie sa exprime calitatea produselor, finisajelor si materialelor si sa arate cum pot influenta si transforma o locuinta. Termenul de ,,lux” nu trebuie confundat cu tot ceea ce este scump deoarece nu intotdeauna se intampla ca pretul sa reflecte si calitatea elementului utilizat. Cel mai important este sa alegi elemente de design de bun gust si de calitate care trebuie sa exprime bun gust, confort, suplete si rafinament. Sa aduni pur si simplu cele mai scumpe elemente decorative intr-un living nu inseamna ca ai obtinut un design de lux deoarece poti cadea intotdeauna in capcana kitsch-ului. 

Cine isi doreste un design de lux trebuie sa urmareasca sa creeze o poveste bine scrisa, calitate pana la cel mai inalt nivel si bun gust pentru fiecare element utilizat pentru crearea decorului interior. Un design de lux nu este definit de pret dar trebuie sa fii pregatit sa platesti pe masura pentru calitatea dorita, tocmai de aceea nu este un stil de design potrivit pentru oricine. Insa, trebuie sa retii ca un design de lux nu se rezuma sa aduni doar cele mai scumpe obiecte intr-o camera. Asadar, inspira-te si creeaza cel mai semnificativ design care sa atraga admiratia celor din jur.