Tendinte in 2018 pentru parchetul masiv

Noul an se apropie cu pasi repezi, iar daca v-ati decis ca anul viitor sa renovati casa, acest articol va ajuta in designul interior, aratandu-va tendintele pentru cumpararea parchetului masiv in 2018. Este o alegere importanta cu atat mai mult ca podeaua din lemn este prima mobila in casa!

Aspectul  lemnului se pastreaza in tendite in ultimii ani pentru simplu fapt ca oamenii vor sa se intoarca la natura. Parchetul masiv devine din ce in ce mai popular,  iar dorinta clientilor de a avea lemn in casa se vede si in alte tipuri de podele care imita lemnul. Producatorii de ceramica  au inceput sa fabrice gresie cu aspect de lemn, parchetul laminat a sugerat intotdeauna structura lemnului masiv. Dar de ce sa ai copii, cand te poti bucura de aspectul real si mirosul dulce al lemnului?

Parchetul masiv ramane optiunea eleganta indiferent de tendinte,  aducand o nota calda, confortabila, tactila care a rezista vreme de generatii. Cumva, parchetul transforma casa in acasa, iar aceasta se observa de secole, de cand s-a inventat parchetul.

In timp, tendintele in podele au suportat modificari la nivelul culorilor, finisajelor si  a dimensiunii lamelelor, dar parchetul masiv si lemnul, in general, au ramas elemente de stabilitate.

Tendinte in 2018 in culorile de parchet masiv

In mod interesant, culorile de parchet masiv in 2018 joaca in extreme. Raman la fel populare culorile inchise, dupa cum se poarta tonuri calde, pale.

Parchet de culori inchise

Culorile inchise de parchet sunt o tendinta a ultimului deceniu si apetitul clientilor continua sa creasca pentru tonuri foarte inchise.  Aceste culori sunt preferate in mod deosebit de familiile fara copii, in care intretinerea parchetului de nuante sobre (precum parchetul wenge sau stejarul masiv finisat) nu este o problema.

Parchet exotic in culori rosiatice sau ruginii

Parchetul exotic in culori rosii sau ruginii este la mare moda in ultimii ani. Aceasta datorita texturii naturale a lemnului, a nuantelor aprinse, iesite din tipare si a rezistentei lemnului exotic la umezeala. Din ce in ce mai multe familii aleg parchet din lemn exotic pentru incalzirea in pardoseala.

Podeaua pentru incalzire in pardoseala este in primul rand optiunea familiilor cu copii mici, care isi doresc sa imbine confortul cu parchetul de lux.

tendinte parchet 2018

Parchet masiv gri, alb sau in tonuri calde

Lemnul in tonuri gri este prezent in toate decoratiunile interioare, iar cererea pentru aceasta nuanta este in crestere. Parchetul masiv poate fi finisat intr-o paleta de tonuri gri, de intensitate diferita.

Parchetul gri este elegant, mareste spatiul si este usor de intretinut. Din acest motiv nu e de mirare ca tinerii tind sa aleaga parchetul gris ca pe o optiune ce imbina tendintele in materie de culori si confortul adus de lemn si intretinerea usoara.

Parchet masiv in nuantele calde ale lemnului natural

Parchetul masiv in nuante naturale, pastrand textura si aspectul lemnului  asa cum a fost odinioara  este intotdeauna o optiune eleganta. Acesta aduce un plus de luminozitate si caldura, o eleganta potrivita mai multor tipuri de design interior.

Prin finisaje, aspectul podelei se poate modela catre un design interior rustic sau, dimpotriva, contemporan cu accente grave. Lemnul in culori naturale este optiune pentru oricine, indiferent de gusturi si este benefic pentru sanatate.

Tendinte in 2018 pentru  finisajele parchetului masiv

Daca lemnul da personalitate incaperii, finisajele parchetului masiv sunt cele care creeaza culoare si stil.  Se tinde spre podea finisata cat mai natural, utilizand solutii (uleiuri sau lacuri) cat mai prietenoase cu lemnul, cu natura.

Se poarta din ce in ce mai mult finisajul satinat, catifelat sau natural, care are un aspect bland – cald. De asemenea, se tinde ca lemnul sa fie finisat dupa montaj cu solutii speciale pentru trafic intens. Parchetul devine rezistent si uleiurile pe baza de apa sunt varianta ecologica de tratare a lemnului.

Daca va doriti sa vedeti cum arata parchetul masiv pe care vi-l doriti, va asteptam in showroom cu o gama larga de parchet din stejar sau exotic (wenge, merbau, iroko, doussier, teak etc) si veti alege cu propriile simturi si cu sufletul!

Sursa foto:pixabay.com