Sufrageria este spatiul in care ne strangem. Este locul in care cu mic, cu mare ne adunam in jurul mesei la pranzul in familie. Este camera in care ne tolanim mai pe canapea la un film sau unde copiii se intind direct pe podea la un joc de Monopoly. Aceasta este incaperea in care ne petrecem timp de calitate, iar modul in care ne simtim in mediul nostru ne influenteaza starea de spirit. In acest articol va facem cateva recomandari pentru amenajarea livingului ca voi sa va simtiti minunat de fiecare data cand sunteti impreuna.
1 Planifica amenajarea livingului in avans si considera stilul de viata al familiei tale
Pentru ca livingul, sufrageria, este spatiul tuturor este important ca amenajarea sa includa acele elemente care vi se adreseaza voua ca entitate- familia. De cele mai multe ori intr-o casa de ideile de amenajare se ocupa doamnele, mame si sotii. De aceea este important ca mediul sa fie echilibrat cu elemente feminin- masculin. Elementele decorative trebuie sa se armonizeze cu criterii de confort si tehnica. Exista la ora actuala exista mobilier care permite sa ”ascundeti” elemente tehnice care nu se aliniaza cu stilul general al incaperii, precum biblioteci in care sa inclusa televizorul sa sistemul de sunet si astfel sa imbinati placutul cu utilul.
Concentrati-va pe maxim trei culori principale. Alegeti nuantele cu grija
Incarcatura de culoare creeaza si incarcatura emotionala, de aceea nu aglomerati spatiul cu mai mult de trei culori primare. Peretii si pardoseala ocupa un mare procent din suprafata incaperii, de aceea alegeti tonuri inspirate si complementare pentru cele doua, apoi adaugati mobilierul menit sa se incadreze in acest ansamblu coloristic si in stilul de design ales.
Spre exemplu, intr-o amenajare contemporana puteti alege pereti albi, parchet natur si mobilier in culoare maro. La o amenajare in stil minimalist puteti pastra albul peretilor, alege pardoseala gri deschis si mobilier in tonuri de negru sau gri sobolan.
Feriti-va de culori primare ce pot influenta stare de spirit in mod negativ, precum galben rosu care pot crea un surplus de energie si de adrenalina. In casa este mediul in care ne linistim, este pace si armonie.
2 Prima mobila in sufragerie este parchetul
Va recomandam ca primele lucruri pe care il planificati în amenajarea livingului sa fie culoarea si tipul pardoselii. La ora actuala exista o varietate de tipuri de parchet pentru incalzire in pardoseala care raspund si nevoii de confort, nu doar estetic.
Pardoseala cat mai libera in case cu bebelusi, copii si adolescenti
Daca aveti copii- micii si adolescenti- acestia tind sa petreaca timp pe jos, fie invatand sa mearga, fie implicati in diverse jocuri. Considerati sa nu aveti prea multe elemente de mobilier. In plus, daca aveti parchet din lemn, noi nu recomandam covoarele. Acopera aspectul fabulos al lemnului, iar mochetele sau coavoarele aduc incarcatura coloristica suplimentara incaperii.
3 Alegeti mobilierul de living intre estetic si functional
Ne place mobilierul estetic, dar este important sa ne reamintim ca scopul acestuia este in primul rand functional. Cand descrieti caracteristicile acestuia porniti de la functional si extindeti catre planul estetic. Spre exemplu, o canapea de doua locuri poate arata magistral, dar cand familia voastra este numeroasa posibil sa nu o mai considerati practica pentru serile in familie.
Biblioteca a fost creata in primul rand pentru a pastra cartile, dar in cazul in care aveti mai multe gadgeturi decat carti alegeti un model in consecinta- fara rafturi, dar care sa permita amplasarea tehnologiei.
4 Lumina este esentiala in sufragerie
In living au loc tot felul de activitati in familie, iar iluminatul contribuie la starea de dispozitie, dar si la finalizarea obiectivelor comune. Imaginati-va ca va asezati alaturi de copii sa faceti un puzzle. Atunci aveti nevoie de lumina din plin. Sau ca, dimpotriva, ascultati muzica in surdina iar lumina difuza ajuta la relaxare. Sistemele LED cu optiune de reglare a intensitatii sunt practice in ajustare.
Apoi, lumina are rolul de a accentua elemente. Aplice in coltul caemrei pot amplica spatiul sau o lumina la baza unui tablou muta atentia pe lucrurile frumoase din incapere.
5 Alegeti materiale naturale si plante pentru amenajarea din living
Livingul este un spatiu viu si elementele de amenajare pe care le folositi pot contribui in a crea aceasta senzatie de bine. DIn acest motiv designerii de interior recomanda materiale natural precum lemn, piatra, petreti vii din lichen sau plante, iar noi recomandam parchetul din lemn masiv sau stratificat.
In afara de materialele primare pentru constructie si amenajare, precom pardoseli, pereti principali sau despartitori, puteti adauga incaperii un plus de vitalitate prin plante decorative. Mobilierul amenajat cu plate vii ( precum lichen) influenteaza progresiv mai mult creativitatea specialistilor in design.
De final, ne dorim sa va reamintim ca este minunat sa aveti o casa ca in reviste, dar in primul rand ganditi-va la aspectul practic si la personalitatea familiei voastre. Daca aveti nevoie de sfaturi pentru alegerea pardoselii, noi va suntem alaturi.