A venit frigul si poate ti-ar fi placut ca senzatia de caldura sa iti invaluie picioarele, iar pasii sa simta textura lemnului inca de cand cobori din pat. Poate abia acum ai decis ca anul urmator sa iti instalezi incalzire in pardoseala, iar deasupra sa montezi parchet dublu-stratificat. Aceasta pentru ca acest tip este cel mai potrivit pentru astfel de sisteme. Mai sunt si alte avantaje pe care le aduce parchetul dublu stratificat, dar iti povestim in continuare. 

De ce sa montezi in casa parchet stratificat?

 

Daca iti doresti sa instalezi in casa o pardoseala care pe langa aspectul estetic iti ofera si durabilitate, atunci cea mai buna alegere pe care poti sa o faci este sa instalezi parchet stratificat. Este confectionat din lemn, in 2-3 straturi,  dupa cum iti scriam si in acest articol despre diferenta intre parchet stratificat si cel laminat. 

 Pe piata sunt numeroase modele de parchet din care poti sa alegi, culori dar si in finisaje diferite, iar parchetul stratificat vine gata finisat. 

parchet incalzire in pardoseala chevron

Diferențierea parchetului stratificat 

 

Parchetul stratificat fata de alte tipuri (laminat, LVT)  se diferentiaza prin eleganta, ecologie, structura si durabilitate. In plus, permite instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala care este util  mai ales atunci cand se anunta ierni geroase sau cand ai copii mici. 

Dupa cum spunea vorba din batrani ,,vara sa iti faci sanie si iarna caruta”, asa trebuie sa procedezi si cu instalarea tipului de parchet potrivit casei tale si planifici montarea unei pardoseli pentru confortul casei tale anul viitor. 

Cum este fabricat si ce beneficii aduce parchetul dublu-stratificat? 

 

Parchetul dublu-stratificat este un tip de pardoseala fabricat din doua straturi de lemn, suprapuse perpendicular. Stratul superior al acestui tip de parchet este fabricat din esenta de lemn nobil de duritate superioara,  denumit strat de uzura, iar stratul de suport este confectionat, in cele mai multe cazuri din lemn de conifere si mesteacan. În cazul parchetului triplustratificat, mai exista un strat median din lemn ce confera extra stabilitate dimensionala pardoselii. 

 

Parchet dublu stratificat versus triplustratificat

 

Beneficii ale parchetului dublu-stratificat

 

Parchetul dublu-stratificat este unul dintre tipurile de pardoseala care ofera beneficii multiple pentru proprietar. Este durabil, stabil, ecologic, cald si sigur. De asemenea, montajul se poate face repede de catre un profesionist, vine  gata finisat si scurteaza timpul de montare. 

Parchet dublu stratificat grosime 10 mm si grosime 14 mm StejarGrey Pearl Alma parchet
Parchet pentru încălzire în pardoseală – dublu stratificat.

Mai mult de atat, parchetul stratificat este disponibil in numeroase esente de lemn autohton sau exotic, in finisaje variate, oferind avantajul sa indeplineasca toate dorintele in materie de aspect estetic. De asemenea, ofera posibilitatea de a se instala sisteme de incalzire in pardoseala care sunt mai mult decat bine venite in sezonul rece.  Daca durabilitatea parchetului depinde de grosimea stratului de uzura, un transfer termic optim este dat de catre grosimea placii. Astfel pentru parchet pentru incalzire in pardoseala grosimea de 10 mm este o optiune de confort. 

 

Intretinerea si alte avantaje oferite de parchetul dublu stratificat

 

La capitolul intretinere, parchetul stratificat (dublu sau triplu) se intretine similar parchetului din lemn masiv.  Cand apar zgarieturi la suprafata sau semne de uzura, in functie de grosimea stratului de uzura, parchetul dublu stratificat se poate rascheta si chiar poate sa fie lacuit intr-o noua culoare daca iti doresti o schimbare in casa ta. 

Intretinerea periodica a parchetului dublu stratificat si recomandarile Alma Parchet pentru intretinere

 

Prin curatarea periodica a parchetului vei reusi sa ii prelungesti durata de viata. Pentru a-l intretine corespunzator, trebuie sa folosesti solutii de curatare speciale pentru parchet, iar noi recomandam produsele BONA.  

tendinte refinisari parchet de la Bona
Parchet din lemn refinisat in ultimele tendinte

Parchetul din lemn nu este foarte tolerant cu apa, asadar,  foloseste un mop umed, nu imbibat in apa, intrucat apa in exces duce la deteriorarea lemnului.  Noi recomandam spray mop, care permite controlul cantitatii de apa. 

Parchetul dublu-stratificat este o optiune pentru orice locuinta si, in comparatie cu cel din lemn masiv, asigura un transfer termic mai mare. In plus, parchetul dublu-stratificat ofera acelasi aspect elegant si rafinat precum cel din lemn masiv si chiar mai multa caldura, gratie sistemelor de incalzire in pardoseala. 

 

Daca ai nevoie de ajutor in alegerea parchetului potrivit pentru casa ta, noi iti suntem alaturi. Contacteaza-ne prin formularul de mai jos sau la telefon 0722 858788 si gasim cele mai bune solutii pentru tine.