Clarificări Parchet Stratificat vs Laminat. Ce alegem: parchet triplustratificat 14 mm sau de 10mm?

 

De cele mai multe ori parchetul se alege cu ochii și cu sufletul,  ulterior apărând și întrebările referitoare la caracteristici tehnice ce conferă durabilitate sau la preț.  Din acest motiv în acest articol ne dorim vă clarificăm ce înseamnă parchet triplu stratificat de 14 mm și cum această specificație vă ajută să aveți o pardoseală durabilă în casă.  Acest articol întrucât ne dorim să fiți cât mai bine informați înainte de a cumpăra și să alegeți dincolo de culoare și preț, să alegeți calitatea.

Parchet stratificat Alma

Ne dorim să alegem să vă clarificăm asta pentru că  oferta pe piața de pardoseli este bogată, cumpărătorii, dumneavoastră,  nu mai au timp să selecteze tipul care le trebuie, iar aceasta se transpune în goană după preț mic și investiție mai mare pe termen lung.

 

Parchet stratificat vs parchet laminat.

Comparația vă ajută să vedeți mai clar diferențele între parchetul stratificat și cel laminat. Pentru început, vă lansăm o provocare. Închideți ochii și imaginați-vă că atingeți cu mâna dreaptă o bucată de lemn fin finisată, iar cu stângă o placă de plastic. Pe care v-ar plăcea să o păstrați?

 

Dincolo de caracteristicile tehnice care susțin achiziționarea de parchet stratificat pentru o pardoseală de durată, emoția tactilă pe care o aduce lemnul este un extra-argument.

 

O comparația între parchet stratificat vs. laminat!

Parchet stratificat stejar de lux
Parchet stratificat din lemn de stejar
 • Parchetul stratificat este produs din lemn, în  două sau trei straturi.
 • Parchetul laminat  este produs pe cale industrială din material compozit și, rareori,  din reziduuri lemnoase tocat și mai apoi învelit cu un strat de plastic (de PVC)
 • Parchetul stratificat are o grosime începând de la  10 mm și depășește 14 mm.
 • Cel mai gros   parchet laminat are o grosime de 12 mm.
 • Parchetul stratificat (dublu sau triplustratificat)  se poate recondiționa, aducând un aspect nou interiorului.  Costurile pentru rașchetare și refinisare sunt mai mici decât schimbarea  pardoselii.
 • Parchetul laminat  nu poate fi refinisat.  în cazul în care stratul protector din material plastic se strică se uzează,  este necesar să schimbați pardoseala.
 • Parchet laminat cu aspect de stejar
  Parchet laminat cu aspect de stejar
 • Parchetul stratificat este cald la atingere, grație lemnului din care este confecționat.
 • Parchetul laminat este rece, precum folia de plastic de la suprafata.
 • Parchetul stratificat este un tip de dușumea superioară, făcută din lemn natural, a cărei calitate se reflectă în preț. Este firesc, capacitate de regenerare a copacilor din care este făcută pardoseala este lentă, iar materialul scump.
 • Parchetul laminat este cel mai ieftin tip de pardoseală, fiind fabricată din materiale realizate prin prelucrare industrială.

 

 În cazul pardoselilor, în mod evident un parchet ieftin  nu este un pachet durabil.

Parchet dublu stratificat versus triplustratificat

Parchetul dublu stratificat este produs din două straturi de lemn, unul exterior- de uzură, care este confecționat dintr-o esență de lemn tare. Al doilea strat, cel  inferior conferă stabilitate dimensională pardoselii. Are o grosime minimă de 10 mm, iar stratul de uzură gros permite refinisarea de 2-3 ori.

Parchet stratificat de lux

 

În general, sistemul de prindere este unul de tip nut- feder, care asigură o montare ușoară. Parchetul dublu stratificat poate fi găsit în forma finisată sau nefinisat, caz in care alegeti culoarea pe care o doriti.

Parchetul triplustratificat  este format din trei straturi, stratul de uzură din lemn nobil și două straturi ce dau stabilitatea dimensională, cel de al treilea stat fiind numit strat de contrabalans.

Parchet Stratificat Polarwood

Parchetul triplustratificat este mai gros și mai stabil dimensionat decât cel dublu stratificat, datorită celui de al treilea strat din lemn ( facut din lemn de rășinoase). În schimb, parchetul dublu stratificat tinde să aibă stratul de uzură mai gros, așadar poate fi recondiționat de mai multe ori.

Ce cumperi : pachet triplustratificat de 14 mm sau triplustratificat de 10 mm?

Odată ce au decis că își doresc pardoseală din lemn stratificat, clienții noștri își doresc să afle ce grosime de parchet triplustratificat să aleagă: 14 mm sau 10 mm?

Cel mai căutat model de parchet triplustratificat este cel de 14 mm, grosimea fiind dublată de un strat de uzură consistent (de peste 3.5mm) care asigură o durată de viață mult mai îndelungată decât cel de 10 mm. Sistemul de prindere, în general, este de tipul click, care este simplu și rapid de montat.

Întrucât, în general, există un raport între grosimea pardoselii și stratul de uzură, pentru durabilitate puteți alege parchet triplustratificat de 14 mm.

Parchet Stratificat Karelia

 

Altfel, sfatul nostru este să alegeți parchet triplustratificat cu strat de uzură mai are de 3.5 mm, indiferent de grosimea pardoselii (14mm sau 10mm) sau a speciei de lemn (autohotone precum parchetul din stejar, sau exotic  precum parchet merbau).

Recomandările noastre de parchet triplustratificat 14 mm esențe autohtone și exotice

De final, vă facem recomăndări ale modelelor de parchet triplustratificat de 14 mm autohton și exotic. Vă sugerăm câteva modele care sunt de bună calitate, cu un aspect fabulos și pe care le găsiți acum la reducere.  

Parchet triplustratificat 14 mm din esente exotice la reducere:

 • Parchet triplustratificat 14 mm iroko DUO 3 strips  – pret lista 189 lei – pret promotional 119.9 lei
 • Parchet triplustratificat 14 mm merbau DUO 3 strips – pret lista 189 lei – pret redus 133,9 lei
 • Parchet triplustratificat 14 mm  nuc Duo 3 strips – pret lista 269 lei – pret la reducere 185,9 lei

 

Parchet  din lemn stratificat 14 mm stejar (esență autohtonă)

– parchet triplustratificat 14 mm Stejar Living 3 Strip – pret lista 121 lei – pret la reducere 109 lei

– parchet triplustratificat 14 mm stejar Cottage 1 strip – pret lista 237 lei – pret promotie la 220,9 lei

Important: pentru parchet triplustratificat de top și oferte vizitați magazinul online

Aceste prețuri sunt la nivelul lunii august 2018, iar prețurile pe piața de pardoseli au propria dinamică. Pentru prețuri actualizate, oferte și reduceri la parchet triplustratificat și dublu stratificat urmăriți magazinul nostru online aici .

Tot aici veți descoperi și cele mai noi modele de parchet din lemn, inclusiv produse de lux, deosebite.

 

Modelele de pardoseală pot fi vizualizate online în categoria de parchet stratificat și în rubrica promoții, dar noi vă încurajăm să descoperiți frumusețea lemnului și calitățile deosebite ale parchetului stratificat în magazinul nostru. Suntem în București, pe strada Fântânica nr. 14 (zona Iancului)!