Cum sa alegi un parchet ieftin si bun? Un scurt ghid

 

Acasa este locul in care ne relaxam, ne incarcam bateriile pentru o noua zi in care avem planuite numeroase activitati, motiv pentru care facem totul pentru a ne simti cat mai bine in oaza de relaxare pe care o creem si de care profitam din plin. Personalizarea spatiului in functie de dorintele pe care le avem, nu este singurul aspect pe care trebuie sa il ducem la indeplinire pentru a ne crea un spatiu confortabil. Pe langa acest lucru trebuie sa investim in lucruri de calitate si care sa faca fata cu succes testului timpului.

Printre cele mai importante lucruri de care are nevoie o casa se afla si tipul de pardoseala pentru care optam. Parchetul reprezinta o alegere populara catre care isi indreapta atentia tot mai multa lume insa, daca nu se acorda o atentie sporita modului in care sa se aleaga atunci dupa o perioada scurta de timp se ajunge in situatia in care necesita inlocuire.

 

Tipuri de parchet ieftine si bune pentru casa dumneavoastra

 

Pe langa faptul ca parchetul din lemn masiv sau stratificat reprezinta un element central al intregii locuinte, reprezinta si un element de rezistenta al casei. Cum parchetul este un element care este supus in mod constant uzurii trebuie sa se acorde o atentie sporita modului in care este ales, asa cum am mai spus si anterior. Alegerea unui parchet ieftin doar pentru ca sa se incadreze intr-un buget pe care l-ati alocat reprezinta cea mai mare greseala pe care o puteti face. Un parchet prea ieftin va avea o durata de viata prea scurta pentru a putea spune daca v-a putut servi corespunzator si in conformitate cu asteptarile dumneavoastra.

Parchet stejar Stratificat Electric Light 1S - triplustratificat

Sa alegi parchet ieftin si bun poate fi o provocare

Insa, probabil ati spune ca este foarte greu sa gasesti un parchet care sa fie si ieftin si bun. Atunci cand spunem ieftin ne referim la un pret avantajos intrucat dupa cum bine stiti, esentele din lemn masiv pot sa atarne destul de greu in bugetul dumneavoastra.

Tot din seria problemelor cu care va puteti confrunta atunci cand alegeti un parchet nepotrivit, cu o rezistenta prea mica la umiditate si cu o grosime insuficienta va duce in timp la deteriorarea lui si, in cele din urma la necesitatea de a-l schimba. Principalele probleme care pot aparea intr-un astfel de caz sunt exfolierea, umflarea lemnului, marirea distantelor intre placi si imbinari, pierderea nuantei si altele.

Exista anumite tipuri de parchet care pot sa aiba o garantie pe viata, poate chiar sa serveasca generatii intregi insa, daca ai un buget mai modest atunci in mod clar nu veti putea instala un astfel de parchet in casa dumneavoastra. Insa, exista si tipuri de parchet care sunt foarte bine cotate si prezinta foarte multe avantaje si, mai ales, se incadreaza in imaginea unui parchet ieftin si bun.

Parchet din lemn masiv sau stratificat? Alege ceva de calitate si trainic pentru casa ta

 

In functie de tipul procesului de fabricatie prin care a trecut lemnul se poate opta pentru un parchet din lemn masiv sau parchet stratificat. Fiecare dintre aceste doua tipuri prezinta numeroase calitati extraordinare si cel stratificat este pretabil chiar si pentru a instala sisteme de incalzire in pardoseala.

Esente de lemn pentru  o pardoseala  durabila

Parchetul din lemn masiv este fabricat din stejar, fag, mesteacan sau cires, fiind realizat dintr-o singura bucata de lemn. De asemenea, sunt preferate si esentele din lemn exotic precum bambusul. Parchetul masiv reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteti face si poate sa reziste foarte bine pentru foarte multi ani.

Parchetul stratificat reprezinta si acesta o alegere foarte buna intrucat se fabrica prin suprapunerea a mai multe straturi din lemn. Acesta are o rezistenta sporita la uzura, umiditate, trafic intens si ofera un aspect estetic placut interioarelor.

Desi aceste tipuri de parchet au un pret mai ridicat, intreaga investitie merita sa fie facuta intrucat o data cu trecerea timpului avantajele pe care le prezinta isi vor face simtita prezenta iar dumneavoastra veti fi cel mai multumit de alegerea facuta.