P

pentru

Parchetul din lemn masiv 

 

Parchetul din lemn masiv este alegerea ideala pentru o pardoseala naturala care vine sa aduca un aer calm, cald si un mediu autentic  pentru familie. Parchetul este dincolo de eleganta,  rafinament si durabilitate. Parchetul din lemn  este propriul stil si, intr-un fel, gandul ca natura creeaza pentru noi ce e mai bun.

Parchetul din lemn masiv este un semn de reintoarcere la natura si natural, la resursele pe care ni le-a dat padurea.  

Puteti alege dintr-o varietate de specii de lemn si o gama variata de dimensiuni, potrivit personalitatii si stilului dumneavoastra pentru crearea cadrului dorit.

Ce este parchetul din lemn masiv?

Parchetul masiv este produs dintr-o singura bucata de lemn, spre deosebire de parchetul din lemn stratificat, produs din 2 sau 3 straturi de lemn. 

Aspectul parchetului din lemn masiv

Parchetul din lemn prezinta variatii de culoare si textura, ca un semn de personalitate al lemnului, jocuri de lumina si caldura, caracteristice fiecarei specii de lemn in parte.  Fiecare nodul, fiecare textura, fiecare fibra a lemnului aduce o nota individuala,personala interiorului, unica dupa cum a fost existenta speciei din care a fost facut parchetul.

Utilizarea parchetului din lemn masiv – proiecte

Parchetul din lemn masiv se poate utiliza pentru:  locuinte,  birouri,  spatii comerciale, restaurante, baruri, scoli, gradinite, etc.

Specii de lemn:

Parchetul din lemn masiv se produce din: Stejar, Salcam, Frasin, Afrormosia, Doussie, Guatambu, IPE/Lapacho, Iroko, Jatoba, Kurupaya (Trandafir Patagonez), Maslin, Merbau, Palisandru, Sapelly, Sucupira, Tarara Amarillo, Teak, Tigerwood (Muiracatiara), Verdolago, Wenge, etc.

Avantajele parchetului din lemn masiv:

 

–  Rezistenta indelungata
–  Este un produs natural
–  Poate fi raschetat in repetate randuri
–  Creste valoarea proprietatii
–  Intretinere usoara
–  Diversitate – gama variata de specii de lemn si dimensiuni de lamela
–  Bun izolator termic
–  Ecologic
–  Aspect estetic deosebit
–  Se pot realiza diferite modele, personalizand fiecare spatiu
–  Se poate finisa cu lac sau cu ulei
–  Se poate achizitiona in varianta nefinisat sau finisat

Dezavantajele parchetului din lemn masiv:

 

–  Durata mare pentru montare (pregatirea stratului suport, montare, finisare)
–  Costuri ridicate fata de parchetul laminat
–  Este un produs natura, lucreaza in timp (se contracta si se dilata), fiind mai instabil dimensional decat parchetul stratificat
–  Lemnul este un material natural si are nevoie de conditii constante de temperatura si umiditate (umiditatea aerului cuprinsa intre 45 – 60% RH si temperatura 18 – 23 °C)

Va putem oferi parchet din lemn masiv cu urmatoarele dimensiuni de lamela:

  • Grosime: 10/14/15/16/18/20/21 mm

  • Latime: 40/50/60/70/80/85/90/100/110/115/120/130/140/150/165 mm
  • Lungime: 250÷2400 mm

Durata de viata a parchetului este oferita de stratul de uzura al acestuia (grosimea stratului de deasupra sistemului de imbinare) si este influentata de calitatea montajului si a materialelor folosite pentru montare si finisare. Recomandarea noastra este sa apelati la echipe specializate pentru montarea parchetului.

Politica de preturi

In continuare gasiti produsele si preturile aferente. Preturile sunt exprimate in EURO si nu contin TVA. Plata se face la cursul BNR la data emiterii facturii. 

Preturile se pot modifica fara o notificare prealabila.  

Regasiti modele de parchet din lemn masiv online, pentru a vedea produsele si a stabili detaliile proiectului dvs va invitam in magazinul nostru din Bucuresti, zona Iancului. 

Parchet lemn masiv stejar clasa A
Parchet lemn masiv merbau 15x90x300-1200 mm nefinisat
Parchet lemn stejar rustic 20x70x260-400 mm
Parchet Lemn Stejar Masiv

Stejarul este una din cele mai populare specii de lemn folosite pentru producerea parchetului.
Parchetul din stejar se potriveste cu orice tip de amenajare interioara, avand un minunat design al fibrei si o culoare calda, placuta.
Parchetul din stejar isi pastreaza aspectul natural in timp datorita duritatii si stabilitatii ridicate ale acestei
specii de lemn.

Culoare: galben-auriu, galben-brun pana la maroniu inchis.

Greutate proprie la o umiditate de 12%: 870 kg/m3.

Regiunea de crestere: Europa.

Parchet Masiv Tigerwood Muiracatiara

Este o specie de lemn cu stabilitate dimensionala buna, duritate mare, rezistenta la atac de cari, mucegai si insecte. Confera o nota de originalitate in incaperile in care este instalat, prin jocul de culori si de fibra.

Culoare: rosu-purpuriu, cu pete neregulate de culoare maro-negru.

Greutate proprie la o umiditate de 12%: 880 kg/m3.

Regiunea de crestere: Brazilia, Columbia, Ecuador, Paraguay.

Parchet Lemn Masiv Badi

Datorita duritatii naturale pronuntate si a stabilitatii dimensionale ridicate, lemnul de Badi a fost intrebuintat pentru realizarea unor constructii pe litorale, pentru intarirea digurilor si pentru construirea barcilor si a digurilor. Se foloseste si pentru terase, foisoare, garduri, mobilier de gradina si pentru construirea fatadelor si realizarea izolatiilor fonice.

Culoare: galben-portocaliu, galben-auriu.

Greutate proprie la o umiditate de 12%: 760 kg/m3.

Regiunea de crestere: Africa centrala si de Vest.

Parchet Lemn Masiv Wenge

Fibra lemnului prezinta un desen expresiv, ce ii da o nota accentuata de exotism, este un lemn dur cu o stabilitate dimensionala medie. Trecand peste intretinerea pretentioasa, determinata de culoare, este un parchet cu un efect spectaculos in orice spatiu.

Culoare: maro inchis, negru.

Greutatea proprie la o umiditate de 12%: 870 kg/m3.

Regiunea de crestere: Africa.

Parchet Masiv Jatoba

Parchetul din Jatoba are densitate buna, duritate medie, rezistenta foarte buna la umiditate si daunatori si este stabil dimensional. Lemnul de Jatoba este folosit pe scara larga: pentru constructii interioare si exterioare, in constructii (poduri) ori constructii navale (barci, cutere).
Culoare: maro-purpur, maro-rosiatic.
Duritate Janka: 2820
Greutate proprie la o umiditate de 12%: 955 kg/m³.
Regiunea de crestere: America de Sud.

Parchet Lemn Masiv Doussie

Doussie este un parchet masiv din lemn foarte stabil dimensional, rezistent, foarte dur. Datorita contractiei tangentiale si radiale, lemnul prezinta un risc redus de a se deforma sau de a crapa, putand fi montat astfel peste pardoseli incalzite sau in bai. Parchetul de Doussie are o culoare calda, portocaliu-maronie. Expus la lumina si la oxigenul din atmosfera isi inchide treptat culoarea, apropiindu-se de cea a mahonului. Aspectul bogat si variat al pardoselilor realizate din lemn de Doussie subliniaza caracterul si eleganta incaperilor.
Culoare: portocaliu maronie, expus la lumina si la oxigenul din atmosfera, isi inchide culoarea.
Greutate proprie la o umiditate de 12%: 750 kg/m³.
Regiunea de crestere: Asia de Sud-Vest si Oceania.

Parchet Masiv Teak

Parchetul din Teak are o rezistenta mecanica buna, stabilitate dimensionala foarte buna si duritate medie, fiind foarte rezistent la umiditate si mucegai. Parchetul de Teak se poate monta in baie si pe incalzire in pardoseala.

Culoare: maro-galbui pana la maro inchis.

Greutate proprie la o umiditate de 12%: 670 kg/m3.

Regiunea de crestere: India, Indonezia, Tailanda.

Parchet Lemn Masiv Tauari

Este un lemn tare, greu, rezistent la atacari si mucegai, are stabilitate dimensionala medie.

Culoare: bej deschis, cu note de maro cafea.

Greutate proprie la o umiditate de 12%: 620 kg/m3.

Regiunea de crestere: Brazilia, Venezuela, Guyana.

Parchet Masiv Sucupira

Parchetul are fibra dreapta sau flacara, este un lemn dur, cu stabilitate dimensionala buna. Poate fi instalat in zone cu trafic intens si poate fi usor integrat in orice tip de amenajare.

Culoare: maro inchis pana la maro rosiatic.

Greutate proprie la o umiditate de 12%: 915 kg/m3.

Regiunea de crestere: America de Sud.

Parchet Masiv Palisandru

Aceasta specie de lemn a fost mult timp cunoscuta si pretuita, ocupand un loc important printre speciile de elita, cele mai valoroase si mai cautate tipuri de lemn. Lemnul de palisandru este un lemn dur si stabil, si se foloseste mai ales pentru amenajarea interioarelor de lux.

Culoare: acopera un spectru de la violet la negru, cu irizatii galbene, maronii, verzi.

Greutate proprie la o umiditate de 12%: 870 kg/m3.

Regiunea de crestere: Asia de Sud, Sri Lanka, Indonezia.

Parchet Masiv Merbau

Parchetul din merbau este un lemn tare, cu o stabilitate dimensional foarte buna, rezistenta la umiditate si daunatori. Este parchetul cu cel mai bun raport calitate-pret, fiind cea mai vanduta specie exotica. Gama de culori precum si calitatile mecanice ale lemnului de Merbau il fac potrivit pentru podelele de lux si parchet atat in spatii reprezentative in institutiile de stat cat si in locuintele particulare. Culoarea bruna profunda a lemnului, luminata cu punctulete aurii, subliniaza demnitatea spatiului si se armonizeaza cu amenajarea moderna a interiorului.
Culoare: de la maro cu punte aurii pana la brun-roscat.
Greutate proprie la o umiditate de 12%: 830 kg/m³.
Regiunea de crestere: Indonezia, Tailanda, Malaezia.

Parchet Masiv Amarante

Parchetul masiv Amarante face parte dintr-o colectie de specii de lemn natural exotic de o diversitate aparte, completand o gama fascinanta de culoare si eleganta. Este un parchet masiv confectionat dintr-un lemn deosebit, special pentru amenajarea spatiilor de lux.
Culoare: mov-violet.
Greutate proprie la o umiditate de 12%: 870 kg/m³.
Regiunea de crestere: America de Sud.

Parchet Lemn Masiv Nuc American

Parchetul masiv de Nuc American (YESQUERO sau NOCE AMERICANO) are o duritate medie, stabilitate dimensionala medie, fibra incrucisata sau dreapta, usor neregulata. Nuantele calde, placute din fibra acestui lemn deosebit il recomanda pentru amenajarile locuintelor elegante si rafinate, conferindu-le acestora unicitate.
Culoare: bej-gri, cu tente usoare de roz.
Greutate proprie la o umiditate de 12%: 635 kg/m³
Regiunea de crestere: Brazilia, Bolivia, Paraguai.