Cum ți-ai imagina casa ta? Luminoasă, spațioasă, un adevărat colț de rai, nu-i așa?! Ti-ar mai plăcea să arate precum în revistele de design interior sau imaginile cu amenajări pe care le-ai văzut pe Pinterest. Și, pentru că vrei să te aliniezi tendințelor, ai dori să ai parchet alb sau gri deschis, pereți în culori pale, iar simplitatea și bunul gust să se unească pentru căminul tău. 

 

Da, parchetul alb a devenit popular în ultimii ani. Iar dacă nu ești decis 100%, îți argumentăm pro și contra parchetului alb. În plus te ghidăm cum să alegi tipul de parchet potrivit pentru casa ta. 

 

Trei motive sa alegi parchet alb în apartamentul sau casa ta

 

Este o opțiune de efect să montezi parchet alb în casa ta iar noi îți dăm argumente, iar mai jos îți spunem și la ce să fii atent când vrei pardoseală de culoare deschisă.

1 Designerii îl folosesc cu succes

 

Parchetul alb este în tendințe, iar în multe proiecte de design interior de succes designerii au ales acest tip de pardoseală. Albul a fost ales mai ales în interioarele minimaliste, în care vitalitatea culorilor tari este adusă doar de decorațiuni interioare și plante. 

Parchet stratificat frasin Country Vanilla

Parchetul alb cu model, o cerere mai nouă, poate fi realizat din montaj, fie folosind plăci design. 

 

Opțiunea aflată la polul opus este parchetul de lux în culori tari, precum roșul sau negrul lucios, cu sclipiri de abanos.

2 Lărgește spațiul apartamentului și montează parchet alb în casa ta

 

Ca o regulă, culorile deschise amplifică spațiul. Cum pardoseala și pereții ocupă o pondere foarte mare din interiorul casei tale, poți folosi parchetul alb drept un atuu pentru a crea senzația de mărime într-un apartament mic. 

3 Creează un aspect luminos și strălucitor în locuința ta cu parchet alb

parchet masiv stejar alb

Parchetul lucios alb dă amplifică lumina naturală (și nu numai) și creează impresia de luminozitate în casă, chiar și în mediile mai întunecate sau în zile întunecate de toamnă. 

Am stabilit culoarea pardoselii. Ce tipuri de parchet aleg totuși?

 

Culoarea este esențială ca tu să fii satisfăcut și să-ți fie drag să vii în fiecare zi acasă. Totuși, pentru durabilitate și confort, recomandarea noastră este să acorzi atenție tipului de parchet pe care îl alegi. 

 

Parchet din lemn masiv – pentru ecologie și durabilitate

 

Parchetul din lemn masiv este opțiunea tradițională durabilă, ecologică și durabilă care, prin refinisare, poate dura vreme de generații. 

 

De altfel, dacă ai o pardoseală din lemn masiv  care poate fi rașchetată o poți transforma în tendințe moderne finisându-l într-o culoare gri deschis sau alb. 

parchet modern gri

Parchet stratificat gata finisat, stabil dimensional și efect garantat

 

Parchetul stratificat  este livrat gata finisat, iar tu ai posibilitatea de a alege parchetul în culoarea și tonul pe care tu îl vrei. Astfel, nu mai ai problema ca albul nu e la fel de alb pe cât îl imaginezi, ci poți să îți montezi exact pardoseala pe care ai dorit-o. 

 

Parchetul stratificat este în același timp stabil dimensional, păstrând acel aspect plăcut, fără rosturi. Mai mult chiar parchetul dublu-stratificat este potrivit pentru încălzirea în pardoseală. 

LVT vs parchet laminat

LVT pentru durabilitate și modernism

 

LVT-ul este un material modern, subțire, care te ajută să îl montezi în spațiul în care grosimea pardoselii este importantă. Este un material modern, fiabil și la costuri competitive. 

parchet laminat alb

Parchet laminat  

 

Parchetul laminat este pardoseala de buget, fiind cel mai ieftin. Totuși, dacă  alegi corect, laminatul te poate ține ani buni. Este ultimul tip din lista noastră pentru că noi recomandăm în special pardoseli din lemn. 

 

Dezavantajul parchetului alb sau când să nu montezi parchet alb

 

Nu este tocmai un dezavantaj în montarea parchetului alb, dar clar întreținerea poate fi o limitare. Dacă ai  în casă un animal de companie care se plimbă în grădină și mai apoi își marchează traseul cu labele noroioase pe pardoseala ta albă, gândește-te de două ori cum vei face față  situației. 

 


În magazinul nostru găsești parchet alb, în mod special versiunea de stratificat. Dacă încă nu ești convins ce pardoseală îți dorești, contactează-ne și te ajutăm telefonic sau în magazin.