Mini ghid despre cum sa alegi cel mai bun parchet lucios pentru casa ta

Decizia de a instala un anumit tip de pardoseala pentru acasa sau pentru birou necesita putina documentare si, mai ales timp pentru a putea lua o decizie corecta. Cu siguranta in timpul acestui proces de documentare se vor gasi multe persoane care sa doreasca sa te ajute cu recomandari sau cu sfaturi legat de cum ar vedea ei ca s-ar potrivi un parchet lucios sau mat in casa sau biroul tau. Dar, daca doresti sa alegi ceva multumitor, atunci trebuie sa tii cont de propriile preferinte si de caracteristicile spatiului pentru care se adreseaza. 

Daca ai cochetat cu ideea de a instala in casa ta un parchet lucios atunci inainte de a te avanta sa faci cumparaturi trebuie sa afli cateva informatii care te vor ajuta sa iei o decizie mult mai usor. 

 

Aspecte bine de cunoscut inainte de achizitionarea parchetului lucios

 

Parchetul lucios se potriveste foarte bine in toate tipurile de incaperi atat in living cat si in dormitor, oferind un aspect elegant si de neegalat. Poti sa optezi pentru un parchet lucios fabricat din lemn masiv care, desi este mai costisitor, este mai rezistent si mai placut. Dintre esentele pentru care poti opta in materie de parchet lucios amintim stejarul, nucul si fagul. Lemnul intotdeauna are darul de a crea o atmosfera primitoare si calda. 

parchet din lemn lucios

Poti sa alegi parchet lucios dublu sau triplu stratificat care prezinta un raport calitate – pret foarte bun, este usor de intretinut si permite instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala. Optiunea mai ieftina si mult mai accesibila de parchet lucios este cel laminat. Acesta din urma poate sa fie folosit chiar si in zone cu trafic intens precum birourile. Daca doresti sa instalezi parchet laminat in locuinte trebuie sa alegi unul pentru trafic moderat iar pentru dormitoare este recomandat unul pentru trafic scazut. 

Modelele de parchet lucios disponibile pe piata pot sa fie si tratate antiumezeala si astfel pot sa fie instalate in locuri precum baia sau bucataria. Parchetul lucios poate avea un numar diferit de straturi de la 5-7 pana la 20-22. Mai ales daca iti doresti sa pastrezi intact aspectul parchetului lucios atunci trebuie sa alegi un model care este dispus pe mai multe straturi. 

 

Recomandari pentru montaj si calitatile parchetului lucios

 

Montajul acestui tip de parchet se poate realiza prin lipire cu adeziv, batut sau cu sistem de tip click. Se achizitioneaza la pachet si este recomandat sa cumperi si cateva pachete in plus pentru a putea sa inlocuiesti placile in cazul in care se deterioreaza. 

Aspectul oferit de parchetul lucios este unul incontestabil. O culoare deschisa si lucioasa poate sa ofere luminozitate unei incaperi mici si intunecoase. Si, utilizarea unui parchet lucios de culoare inchisa va oferi eleganta si rafinament oricarei incaperi in care este instalat. Acum, la final, tot ce trebuie sa faci este sa alegi modelul de parchet lucios care se potriveste cel mai bine stilului tau. Parchetul lucios este potrivit oriunde si vei putea sa creezi un stil plin de personalitate proprie si care sa te reprezinte atunci cand vine vorba despre amenajari interioare.