O data cu venirea sezonului cald nu neaparat te pregatesti numai pentru concediul de la mare, ci incepi sa te gandesti si la amenajarea terasei tale astfel incat sa iti poti petrece serile linistit. Terasa, exact ca si orice alt loc al caminului tau, trebuie sa fie o oaza de liniste si relaxare in care sa te aduni dupa o saptamana foarte plina. 

 

Terasele de exterior de calitate pentru durabilitate

 

Insa, pentru a fi un loc confortabil si ca decupat din visele tale este nevoie sa te asiguri ca folosesti materiale de calitate si potrivite pentru spatiul exterior. De-a lungul timpului, cele mai populare alegeri au fost reprezentate de terase lemn care au infumusetat si completat armonios spatiul exterior. Dar, cum tehnologia evolueaza si o data cu aceasta au aparut si alte materiale inovatoare precum deck WPC a inceput sa fie dificil sa mai iei o decizie potrivita. Drept urmare, am decis sa facem o mica comparatie intre cele doua materiale intre care sa alegi. 

pardoseala exterior lemn masiv - decking

Ce sa alegi deck WPC sau terasa lemn? 

 

Deck-ul WPC pentru  pardoseala de exterior este un material compozit foarte rezistent la uzura si trafic intens. Este un amestec intre diverse materiale plastice si lemn iar aspectul sau imita perfect lemnul pentru terasa. De asemenea, o alta calitate a acestui tip de material este acela ca are o rezistenta sporita la intemperii. Initial acest deck WPC era folosit pentru exteriorul centrelor comerciale, teraselor, barurilor sau piscinelor publice dar tocmai datorita acestor avantaje care insotesc acest material sunt utilizate pe scara larga si in mediul rezidential.  Deck WPC nu are nevoie de intretinere suplimentara, dar nu are aceeasi durabilitate precum pardoseala din lemn.

 

Terasa din lemn

A doua optiune, terasa lemn, este practic materialul natural de lemn exotic care prezinta la randul sau o serie de avantaje, de la aspectul fabulos, la durabilitate pe termen lung cand este bine intretinut. Acesta a putea rezista conditiilor de afara este necesar sa se trateze impotriva intemperiilor si a daunatorilor care ar putea distruge aspectul estetic. 

 

Atunci ce alegem? Deck WPC  sau pardoseala de exterior din lemn?

 

In comparatie cu deck WPC, pentru o terasa lemn aspectuoasa, este nevoie sa se efectueze lucrari de refinisare periodic. Deck-ul WPC nu are nevoie de interventii ulterioare si nu isi schimba culoarea in timp asa cum o face lemnul. Dezavantajul este ca perioada de garantie e mai scurta. 

Desigur, in cele din urma toata aceasta alegere se bazeaza pe propriile gusturi si preferinte  dar este recomandat sa tii cont de avantajele si dezavantajele oferite de fiecare tip de material in parte. 

Deck frasin thermo
Deck frasin thermo – lucrare Alma Parchet

Cand montezi deck WPC?

 

De exemplu, in zonele unde umiditatea este crescuta, atunci ar fi mai potrivit sa se instaleze deck WPC. 

 

Pardoseala din lemn bine tratata e intotdeauna o optiune

 

Desigur, lemnul daca este tratat corespunzator si intretinut conform specificatiilor producatorului atunci cu siguranta nu vei intampina nici o problema, ci dmpotriva, vei avea o pardoseala superba mult timp. 

 

Pardoseala din lemn transforma spatiul exterior 

Deck WPC in Proiect de terasa exterioara executat de Alma Parchet

Aceste terase din lemn exact ca si deck-ul WPC sunt rezistente la intemperii si sunt stabile dimensional. Insa, indiferent de alegerea ta este esential sa te asiguri ca materialele sunt de calitate si indeplinesc toate criteriile pentru a fi pretabile pentru terasa ta. 

Analizeaza cu atentie caracteristicile produsului dorit si achizitioneaza numai de la producatori de incredere. In acest mod te vei asigura ca terasa ta arata minunat si totul se completeaza in mod armonios cu mediul exterior. 

Atat deck-ul WPC cat si terasele din lemn reprezinta o alegere eleganta si de durata pentru exteriorul casei tale.