Ultimele stiluri de reconditionare a parchetului din lemn –  sugestii oferite de expertul in tendinte Cay Bond

 

De cate ori te gandesti la parchetul din lemn din casa ta?  El este cel care iti incalzeste pasii in fiecare dimineata. Este cel care ti-a vazut copii crescand si nu s-a suparat cand cei mici s-au plimbat cu rolele pe spatele lui, ci doar si-a aratat rezistenta. A iertat catelul care l-a zgariat cu gherutele pe cand topaia de bucurie simtindu-ti pasii. Parchetul din lemn a fost acolo cald, primitor, transformand casa in acasa in fiecare zi, fiind alaturi de familia ta.

Tocmai pentru ca a suportat cu stoicism toate greutatile, poate este timpul sa va faceti,  tie si parchetului tau din lemn, o bucurie si sa ii dai o noua infatisare aliniata cu ultimele tendinte in materie de design interior.

 

Cay Bond, specialist international in tendinte a trasat pentru Bona ultimele stiluri in materie de pardoseli de interior, punand accent pe reutilizare si ecologie, cea mai noua preocupare in materie de design interior.

Reconditionarea – ultima tendinta in designul interior. Dincolo de sustenabilitate, acest concept aduce beneficiile unor costuri scazute pentru reamenajarea locuintei

 

Intr-o lume preocupata de ecologie si reducerea consumului, diminuarea consumului de resurse existente in vederea reducerii  impactului asupra mediului devine un obiectiv inclusiv in materie de design interior. Astfel, designerii se intorc spre materiale naturale pe care le folosesc atat pentru a crea un spatiu pentru un mediu sanatos, dar si pentru reutilizare.

 

Parchetul din lemn, masiv sau stratificat, este o solutie de amenajare sustenabila. Pe de o parte pentru ca lemnul este natural si prin replantare copacii pot fi regenerati in timp, pe de alta fiindca acesta se poate refinisa, reducand consumul de resurse, implicit poate scadea impactul asupra mediului. Mai mult chiar, produsele de finisaj, uleiurile Bona, sunt ecologice si nu afecteaza mediul.

 

In ce priveste pardoselile din lemn, in afara faptului ca spatiul locuintei este mult mai natural, mai prietenos cu mediul si mai sanatos pentru familia ta, acestea aduc un avantaj consistent pe palier financiar. Parchetul din lemn masiv sau stratificat poate fi raschetat si refinisat cu uleiuri moderne, ecologice, care te ajuta sa dai casei tale un aspect cu totul nou si in tendinte. Astfel, cheltuiesti bani doar pentru intretinere si noul aspect, nu pentru schimbarea intregii dusumele. In plus,  lucrarile nu sunt de durata si costa mult mai putin decat alta pardoseala.

 

Cay Bond a creat pentru Bona cinci stiluri de finisaje de interior in ultimele tendinte. Recondtionarea parchetului aduce un nou aspect interior

 

Pornind de la tendintele de reutilizare si a stilurilor contemporane de amenajari interioare, Bona – companie specializata in materiale de refinisaje si intretinere a pardoselilor din lemn, alaturi de Cay Bond – specialist in tendinte, au definit cinci clase de refinisaje ultra-moderne, care dau casei un aspect proaspat, absolut deosebit. Designerul international a urmarit reamenajari rafinate, in care se pastreaza caldura si ecologia interiorului, inclusiv un mediu sanatos pentru familia ta.

 

Stilul de finisaj  pentru parchet din lemn in nuante gri – Nordic Shimmer

 

Stilul de finisaj pentru parchet Nordic Shimmer porneste de la nuantele de gri atat de apreciate in tarile nordice, acum la mare cautare si in Romania.

 

Gama de finisaje cu aspect natural este compusa din uleiuri in tonuri de gri din care se pot realiza pardoseli elegante: Nordic Ash, Nordic Frost, Nordic Natural. Efectul final este nu doar elegant, ci prin refinisare lemnul prinde o textura mat – catifelata, placuta la atingere.

 

Stilul de reconditionare si finisaj pentru parchet din lemn – Garden Atmosphere. 

 

Este un stil inspirat din natura, din tonurile de maro ale copacilor din gradina. Cele trei finisaje sunt Garden Intense, Garden Rich si Garden Classic.  Tonurile de maro folosite la reconditionarea parchetului sunt diferite de la crem cald, la maro intens, iar aspectul poate fi mat sau lucios.

 

Malibu Dreams – un stil de reconditionare a pardoselii din lemn pentru cei care doresc un stil relaxat

 

Malibu Dreams este un stil de refinisare a pardoselii cu note autentic relaxante, inspirate de locuintele californiene. Se recomanda reconditionarea pardoselii in paleta coloristica  de marouri cald blande, aspectul este natural.

 

Finisajele poarta nume sugestive, potrivit aspectului: Malibu Amber, Malibu Clay, Malibu Rock si Malibu Natural.

 

Touch of Grace- pachet din lemn reconditionat in griuri elegante

 

Trei sunt finisajele din acest stil incarcat de eleganta si emotie: Grace Bright, Grace Dark si Grace Vivid. Spre deosebire de tonurile gri regasite in finisajele nordice, acest stil ofera o gama coloristica cu tente marine, care aduc o serenitate aparte.

 

New Modern – eleganta parchetului din lemn pentru un interior contemporan. Nu iti trebuie o pardoseala noua, trebuie doar sa reconditionezi parchetul!

 

Stilul  de reconditionare a parchetului din lemn New Modern nu se concentreaza asupra paletei coloristice, ci mai degraba asupra aspectului modern- natural al pardoselii.

Astfel se distinge pardoseala  finisata cu Modern Liquorice, periata si finisata in culoarea negru abanos, care pastreaza textura si atingerea naturala a lemnului.

 

Modern Pale recreeaza aspectul de lemn slefuit cu note natur – alburii si cu aspect mat pentru un plus de luminozitate. Finisajul Modern Soul readuce aspectul  natural de lemn, cald si intens al pardoselii refinisate.

 

Parchetul poate rezista peste generatii daca este bine-intretinut, iar la fiecare finisaj poti sa ii dai un aspect nou, fabulos, in ultimele tendinte. Dupa cum vezi, Bona a adunat laolalta creativitatea in ce priveste designul interior si ingineria/chimia de a produce finisaje calitativ superioare pentru a-ti reinnoi dusmeaua dar pastrand acelasi parchet care a simtit toate emotiile din casa ta.

 

Daca ai parchet din lemn al carui aspect nu iti mai place, nu e cazul sa il schimbi pe unul mai modern si mai slab calitativ. In functie de cat de bine a fost montat si pastrat noi putem reda viata pardoselii tale.

Sursa foto: Bona