Parchetul din stejar masiv – proprietăți pentru care să îți dorești acest lemn elegant

Parchetul din stejar masiv a fost și rămâne o opțiune elegantă pentru podele trainice și elegante în orice casă. Esența lemnului de stejar aduce un farmec rustic interioarelor când parchetul este finisat simplu cu ulei sau prin lăcuire.

Structura lemnului  de stejar are o structură plăcută ca aspect și caldă la atingere, fiind o variantă rafinată pentru o podea încălzită sau pur și simplu pentru un interior elegant. Totodată, parchetul din stejar masiv este ușor de finisat și vă permite să îi dați orice culoare ați dori.

În continuare vă descriem proprietățile parchetului din stejar masiv care îl fac potrivit oricărui interior, modalități de finisare și prețuri ale parchetului din lemn de stejar.

Particularități ale parchetului de stejar masiv care fac lemnul potrivit pentru parchet de calitate

 

Stejarul crește în zonele temperat înalte, fiind un lemn foarte bine adaptat în România. Din acest motiv, parchetul de stejar se comportă foarte bine în casele noastre, păstrând dimensiuni stabile.

parchet de stejar si o camera cu un copil in patut

Este un copac longeviv, cel mai bătrân stejar din România având aproximativ 900 de ani. Acesta este un motiv în plus să pariați pe rezistența în timp a parchetului fabricat din acest lemn.

Proprietăți ale lemnului de stejar

Potrivit Wood Database, puteți conta pe următoarele caracteristici ale stejarului:

  • Greutatea medie a lemnului uscat: 755 kg/mc
  • Rezistența la rupere (abilitatea stejarului de a rezista deformării și ruperii când se aplică o masă/ presiune asupra materialului lemnos): 102.3 MPa
  • Elasticitatea: 12.15 GPa
  • Rezistența la șocuri mecanice : 50.8 MPa
  • Stabilitatea dimensiunii (proporție) : 1,9

Parchetul de stejar este rezistent, elastic și stabil ca dimensiune, trăsături ce îl face pretabil pentru o podea durabilă.

Specii de stejar

Cea mai cunoscută specie este stejarul pedunculat,  care mai este numit și stejarul alb. Crește în regiuni temperate, cu patru parchet stejar amenajare interior clasicanotimpuri în care sezoane uscata alternează celor cu umiditate crescută și chiar îngheț. Adaptarea stejarului la mediul natural face acest lemn foarte potrivit și pentru interioarele românilor.  

Alte specii de stejar: stejar brun, stejar roșu, stejar bur (populație/ zonă în Africa de Sud, stejar canadian, stejar japonez, gorun etc.

Avantajele montării parchetului de stejar masiv:

  • Este un lemn rezistent, bine- adaptat la clima românească
  • Esența de stejar este plăcută la vedere, caldă la atingere
  • Stejarul este un lemn maleabil de lucrat
  • Lemnul de stejar permite finisarea într-o plajă largă de moduri și stiluri

 

Unde este recomandată montarea parchetului de stejar

Parchetul de stejar este elegant și durabil în orice încăpere a locuinței. Mai mult chiar, prin noile modalități de producție și finisare, parchetul din acest lemn poate fi montat în camere cu umiditate crescută (bucătării și băi) sau poate fi folosit drept parchet pentru încălzirea în pardoseală.

Finisarea parchetului din stejar masiv

Parchetul din stejar masiv se pretează în orice tip de amenajare interioară. Pentru un interior rustic – natural,  lemnul se finisează prin lacuri pe bază de apă sa tratarea cu uleiuri.  Uleiurile pot fi transparente sau colorate.

Pentru un design interior modern, îndrăzneț și colorat, parchetul din lemn de stejar se băițuiește și vopsește în absolut orice nuanța sau model.

Prețul parchetului din stejar și producători

Pe piața specifică găsiți oferte de  parchet din stejar la prețuri competitive. Există tipuri de parchet stratificat care concurează cu prețul (per metru pătrat) de parchetul de stejar.  

Calitatea este data și de către producătorii de parchet din lemn de stejar, de modul în care acesta este prelucrat și ulterior finisat.

Cel mai ieftin parchet din lemn de stejar începe de la 25 Euro per metru pătrat (preturile se pot modifica în timp), costurile crescând în funcție de calitatea esenței sau dacă lemnul este finisat sau nu.

 

Iar dacă vă întrebați ce parchet să alegeți, recomandarea noastră rămâne întotdeauna cel din lemn masiv, indiferent de specie! Ne puteți contacta în magazin și vă asistăm să cumpărați parchetul potrivit, în funcție de nevoile, gusturile și bugetul de care dispuneți.

Sursa foto: pexels / pixabay .