Lemnul de cires, in comparatie cu alte tipuri de lemn se remarca printr-o eleganta deosebita fiind folosita mai mult pentru producerea de mobilier si obiecte de lux. Dar, o popularitate aparte a castigat si prin fabricarea parchetului din lemn de cires, care, datorita aspectului deosebit care ofera incaperilor un rafinament clasic. 

Modelul de parchet cires prezinta numeroase avantaje precum rezistenta crescuta in timp si durabilitatea excelenta. Fiind vorba despre un parchet din lemn masiv, daca este intretinut corespunzator va va servi peste decenii. 

Parchet Bole Cires
Parchet Bole Cires

Parchetul din cires – rezistenta si culoare

 

Parchetul din lemn de cires este apreciat in mod special pentru desenul deosebit al lemnului care creeaza un efect  atractiv, punand in evidenta un design elegant sau de lux. Este o esenta de duritate medie, ideala pentru locuintele romanilor. Iar daca vrei sa ii pastrezi coloristica impresionanta, iti recomandam sa il feresti de soare, intrucat si-ar putea modifica nuanta. 

Caracteristici ale lemnului de cires

Cireșul aduce in case culoare, eleganta si, potrivit caracteristicilor sale, durabilitate și stabilitate. Potrivit Wood Date Base, ciresul este de o duritate medie la o greutate pe masura.

 

Denumiri: Cireș dulce, Cireș sălbatic, Cireș european

Denumirea științifică: Prunus avium

Distribuție: Europa și Asia

Mărimea arborelui: înălțime de 10-20 m (32-20 m) înălțime, diametru trunchi de 1-2 m

Greutate medie uscată: 39 kg / m3 (600 kg / m3)

Duritate Janka: 1.150 lbf (5.120 N)

Modulus elastic: 1.529.000 lbf / in2 (10.55 GPa)

Forța de rupere: 7.250 lbf / in2 (50.0 MPa)

Contracție: radială: 5,1%, tangențial: 8,4%, volumetric: 13,8%, raport T / R: 1,6

 

Parchetul din lemn de cires- vitalitate prin culoare

parchet din lemn doussier similar ciresului

Lemnul de cires, atunci cand este taiat, are o nuanta apropiata de rozul deschis, iar nuanta se intuneca o data cu trecerea timpului devenind un maro auriu mai profund. Daca iti doresti un parchet care sa se remarce prin durabilitate, adaptarea la mediul casei, dar si prin nuanta atractiva, atunci cu siguranta acest tip de parchet este cel mai potrivit pentru tine.

Este un parchet din lemn nobil si durabil, elegant, cu un efect unic. Este o investitie in mediul tau. 

Acorda atentie parchetului de cires si va dura

Pentru a te putea bucura cat mai mult tip de  aspectul pictural al acestui parchet, apeleaza la specialisti in domeniu. Astfel, impreuna cu intretinerea corespunzătoare vei putea sa te bucuri de parchetul din lemn de cires peste generatii. 

 Este strict un parchet de interior,  intrucat are o rezistenta medie la putrezire si la atacul insectelor. La uscare nu dezvolta tensiuni foarte mari, craparea fiind moderata. 

 

Lemnul de cires, la fel de incantator precum vinul vechi 

 

Dupa cum spuneam, lemnul de cires isi modifica culoarea dupa taiere, imediat ce vine in contact cu aerul. Schimbarea este foarte rapida si, intr-o saptamana nuanta poate sa se schimbe in mod vizibil. Dar, nuanta devine mai frumoasa pe masura trecerii timpului, exact ca si in cazul vinului vechi. Este un tip de lemn foarte frumos iar design-ul elegant din casa ta va capata rafinament si bun gust. Nici nu este de mirare ca este una dintre cele mai costisitoare tipuri de lemn. 

Ciresul este un lemn elegant, motiv pentru care, daca vei alege o pardoseala fabricata din acest tip de lemn suntem siguri ca nu vei regreta. Este o investitie de lunga durata, motiv pentru care poti lua in considerare alegerea unui astfel de tip de lemn. Este frumos colorat, iar cand este acoperit cu uleiuri sau lac, textura sa este scoasa in evidenta. Pur si simplu, incaperile in care se monteaza parchet cires se vor transforma si vor surpinde prin acel efect deosebit pe care il cauti pentru casa ta. 

 

Vrei sa stii cat te-ar costa proiectul tau de pardoseala din cires? Intreaba-ne! Iti oferim consultanta gratuita pentru 30 de minute.