5 lucruri de care sa tii cont inainte de renovarea apartamentului tau

Renovarea unui apartament poate deveni o adevarata provocare mai ales in conditiile in care trebuie sa tii cont de buget, de timpul disponibil, dar si de surprizele neplacute care ar putea aparea intre timp si sa te coste la final mai mult decat ai fi planuit initial. Inainte de a te apuca de treaba este necesar sa evaluezi starea apartamentului cu ajutorul unui specialist pentru a putea vedea care sunt zonele care necesita reparatii suplimentare.

Daca nu stii de unde ar trebui sa incepi, atunci parcurge lista noastra si vei putea sa determini de la inceput care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa te ocupi. 

 

Modificarile din casa 

 

In primul rand, trebuie sa decizi daca doresti sa faci anumite modificari de structura pentru a obtine design-ul dorit in casa ta. Mai ales daca doresti sa darami un perete sau sa faci bolte in casa, atunci trebuie sa obtii din timp niste autorizatii de la primarie. Pentru obtinerea autorizatiilor necesare trebuie sa astepti chiar si cateva saptamani iar acest efort poate sa fie prelungit din cauza birocratiei. Asadar, daca ai de gand sa realizezi un proiect atat de amplu, atunci trebuie sa iti planifici lucrarile astfel incat in momentul in care ai inceput lucrarile sa ai deja obtinute autorizatiile necesare. 

renovare apartament -muta mobila

Rezerva de bani 

 

Pentru a te asigura ca poti sa incepi renovarile apartamentului trebuie sa ai si ceva economii puse deoparte. Atunci cand incepi reparatiile pot sa existe foarte multe surprize care nu pot sa aiba o solutionare rapida intotdeauna. Mai ales daca este vorba despre un apartament care nu a fost renovat de foarte multa vreme poti sa te confrunti cu situatii care sa necesite cheltuieli in plus. 

Un alt aspect de luat in calcul este pretul materialelor, care pot sa varieze si trebuie sa mai iei in calcul faptul ca pe langa renovare mai exista si cheltuielile lunare pe care le ai in mod obisnuit. Tocmai de aceea, o rezerva de bani care sa te ajute sa acoperi tot ceea ce ai nevoie este cel mai indicat lucru pe care poti sa il faci. 

v

Timpul disponibil 

 

Renovarea unui apartament nu este deloc o misiune usoara, dimpotriva, trebuie sa ai rabdare si timp disponibil. Ia in calcul timpul de asteptare alocat de meseriasi pentru ca materialele sa actioneze si sa se usuce. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca vei pierde foarte mult timp in magazine pentru a putea gasi toate elementele de care ai nevoie pentru a realiza renovarea. 

 

Renunta la vechituri 

 

In momentul in care te apuci de renovari trebuie sa analizezi starea mobilierului si sa renunti la tot ceea ce nu mai folosesti in casa. Cutiile cu vechituri ocupa spatiul degeaba, asadar, este momentul perfect sa faci o selectie a tuturor lucrurilor. 

Pastreaza doar acele obiecte care sunt cu adevarat importante iar restul le poti dona oamenilor care ar putea avea nevoie de ele. Daca ai electrocasnice care nu functioneaza, le poti duce la centre de reciclare specializate pentru a evita poluarea mediului inconjurator. 

Mobilierul vechi la care totusi nu doresti sa renunti, poate sa fie readus la viata cu ajutorul autocolantelor sau pot fi revopsite. 

renovare apartament- grija la parchet

Protejarea sau inlocuirea parchetului din lemn

 

Pentru a putea sa renovezi cu constiinta impacata, este recomandat sa iti iei toate masurile de precautie in legatura cu piesele de mobilier noi achizitionate si parchet stratificat sau din lemn masiv . 

Parchetul din lemn poate sa fie protejat prin a acoperi intreaga pardoseala cu carton ondulat care nu tine umezeala. poti sa l lipsesti cu banda adeziva pentru sustinere, iar apoi sa il acoperi cu folie de plastic. Nu recomandam sa pui direct folie din plastic intrucat condensul sau materialele umede patrunse ar putea strica parchetul.

 Muta piesele de mobilier pe mijlocul camerei sau depoziteaza-le intr-un alt spatiu in cazul in care doresti sa montezi o pardoseala din lemn noua. 

Tine cont de toate aceste elemente si va fi mai usor sa faci curatenie la final si nici nu vei avea surpriza sa efectuezi reparatii in cazul in care parchetul din lemn s-ar deteriora. 

In cazul in care totusi, din pacate, parchetul din lemn (stratificat sau masiv) se zgarie, nu e o problema prea mare. Raschetarea parchetului este oricand o solutie, daca stratul de uzura permite. prin reconditionare poti chiar sa ii schimbi culoarea si infatisarea, parand ca nou.