Parchetul triplustratificat gri – sfaturi de amenajari interioare pentru o casa superba

 

Imagineaza-ti ca acasa este cel mai modern, placut, cald si primitor loc din lume. Este locul unde calitatea se imbina cu armonia. Ei bine, poti trece de la imaginatie la fapte, amenajand o casa fabuloasa. Astazi noi iti venim cu sfaturi cum sa imbini modele de parchet triplustratificat gri cu restul componentelor de design ca tu sa ai o casa exact cum iti doresti.

Dupa ani de zile in care culorile clasice au triumfat in domeniul amenajarilor interioare, iata ca este randul parchetului de culoare gri sa intre sub lumina reflectoarelor. Aceasta culoare deosebit de noua este utilizata atat pentru parchet din lemn masiv,  cat si pentru parchetul triplustratificat – o varianta potrivita inclusiv pentru case prevazute cu incalzire in pardoseala.

Parchet tripluStratificat Stejar 3 Strip Shoreline

Insa, cea mai des intalnita intrebare este ca, daca se instaleaza un parchet ce are aceasta culoare atunci care sunt optiunile de amenajari interioare?

Cateva aspecte despre parchetul triplustratificat de culoare gri

Desi la prima vedere, pe oricine ai intreba ar spune ca griul este o culoare deprimanta si trista,  dar psihologii afirma ca din contra, griul este o culoare care are o influenta pozitiva asupra psihicului uman. Totodata este o culoare linistitoare care ajuta la inlaturarea stresului si, daca mai luam in calcul si faptul ca este o nuanta care nu oboseste ochii, atunci inseamna ca exista argumente suficiente pentru amenajarea casei dumneavoastra cu acest tip de parchet din lemn.

Parchet triplustratificat 3 strip gri

Griul fiind o culoare versatila si usor de asortat isi poate gasi cu usurinta locul in numeroase stiluri de amenajari interioare. Si, pentru ca vorbim despre parchet stratificat de culoare gri, acesta se poate folosi atat pentru interioare moderne cat si pentru cele rustice. Desigur, inainte de a monta  parchet gri in casa este important sa tineti cont si de textura, aspect si nuanta intrucat acestea sunt aspectele care dicteaza stilul de amenajari in care este cel mai potrivit a fi folosit.

Parchetul triplustratificat va aduce in case textura lemnului natural, fin slefuit, ca o atingere de catifea sau lucios ca o oglinda de care sa te bucuri in fiecare zi. Asadar, trebuie sa va ganditi si la finisaje. Chiar exista parchet din lemn stratificat catifelat, dupa cum puteti alege aspect mat, cu o nota de simplitate si eleganta, lucios ca un semn al luxului.

Stiluri care se potrivesc parchetului triplustratificat gri

Stilul scandinav este contextul ideal in care poate sa fie utilizat acest parchet triplustratificat de culoare gri, in diverse tonuri. Stilul se muleaza perfect pe finisajele si  mobilierul prezent in decorurile nordice. De asemenea, intreg spatiul va capata personalitate proprie si va fi o incapere inundata de culori calme care lasa in acelasi timp senzatia de calm si confort.

Parchet Stratificat Stejar 1 Strip Electric Light 188
Parchet TripluStratificat Stejar 1 stripElectric Light

Insa, inainte de a instala parchet din lemn de culoare gri trebuie sa tineti cont si de culoarea peretilor. Se potriveste foarte bine incaperilor care sunt vopsite in alb, mov, lila, vernil, bleu, rosu, bej, olive si asa mai departe. Griul este o culoare foarte  usor de incadrat, asadar nu trebuie sa va fie teama sa il utilizati in amenajarile interioare. Daca planificati sa va renovati casa in totalitate atunci puteti sa aduceti un plus de prospetime intregului design si sa optati pentru aceasta culoare neutra, dar indrazneata.

 

Indiferent de stilul de amenajari, parchetul din lemn triplustratificat de culoare gri se va potrivi armonios

 

Dupa cum spuneam, parchetul din lemn triplustratificat de culoare gri poate sa fie folosit cu succes si in amenajarile interioare clasice insa, conditia este sa folositi un parchet cu aspect rafinat, facut din fibra unei esente pretioase din lemn. pentru stratul exterior, cel care da textura si aspectul puteti alege parchet din lemn autohnon, precum stejarul sau frasinul.

Daca este utilizat intr-un interior modern si colorat, o pardoseala din lemn de culoare gri va estompa efectul vibrant al culorilor si le potenteaza efectul. Astfel, rezulta combinatii deosebite prin creativitate pe care le veti adora. In cazul in care va doriti un interior tineresc,  parchetul gri combinat cu culori puternice va crea un ambient modern, in care este o bucurie sa iti petreci timpul.