Parchetul din lemn este o pardoseală deosebit de elegantă și trainică. Pentru a vă bucura de aspectul inedit al lemnului și pentru ca finisajul să arate ca în primele zile, parchetul trebuie îngrijit corespunzător încă din prima zi.

Întreținerea și reîmprospătarea parchetului 

bona refresher

Dacă doriți să reîmprospătați aspectul parchetului din lemn, dar nu doriți o rașchetare/recondiționare, recomandăm aplicarea tratamentului Refresher de la Bona.

Refresherul se aplică periodic, la intervale de 6 luni. Înaintea aplicării, parchetul trebuie să fie curățat profesional și mătuit. Aceasta este o operațiune profesională, așadar apelați la o echipă de specialiști în domeniu. 

 

Ceruirea parchetului din lemn exotic

 

Un alt tratament pentru protejarea parchetului este ceruirea acestuia. Prin acest proces parchetul este sigilat cu ajutorul parafinei. După încheierea procedurii, parchetul este protejat împotriva apei, dar nici nu mai „respiră”. Tocmai din această cauză recomandăm aplicarea acestui tratament peste  esențele de lemn exotic (merbau, wenge, sapelli, iroko, doussie etc.)

Soluții pentru curățarea parchetului laminat

Întreținerea parchetului laminat se rezumă la curățarea cu o soluție dedicată suprafeței și cam atât. Nu poate fi luat în considerare Refresherul de la Bona și nici recondiționarea.  Aceasta pentru că nu există un strat de uzură care poate fi mătuit, ci doar o peliculă care imită aspectul lemnului.

Soluții pentru întreținerea parchetului  finisat cu ulei 

Detergent pentru Parchet Uleiat

Parchetul finisat cu ulei va fi curățat cu aceeași grijă, iar la distanță de un an de la montare i se va aplica un alt strat de ulei. Această reaplicare se va face de 2 ori, după care se recomandă tratamentul Refresher. Acest tratament nu are o formulă universală. Pentru parchetul uleiat tratamentul este pe bază de ulei și are o formulă diferită față de cel pentru parchetul lăcuit.

 

Curățarea parchetului murdar

 

Curățarea parchetului murdar se face, în mod ideal, fără exces de apă.  Dacă murdaria persistă, curățați cu o cârpă umedă în locurile dificile și reveniți ulterior cu mopul pe întreaga suprafață. Pentru a ușura procesul, utilizați un spray mop. Acesta pulverizează cantitatea necesară de soluție chiar în fața mopului. Lavetele sunt detașabile și pot fi spălate manual sau în mașina de spălat rufe. 

solutie pentru curatarea parchetului din lemn

Întreținerea și curățarea parchetului vechi din lemn

 

Parchetul vechi din lemn se curăță la fel ca cel proaspăt montat, însă în funcție de gravitatea uzurii, tratamentul Refresher este înlocuit de recondiționare. 

Importanța soluțiilor de curățare pentru a menține parchetul din lemn ca nou

Soluțiile pe care le folosiți la fiecare igienizare sunt deosebit de importante. Lemnul este un material natural, așa că este de preferat să optați pentru produse profesionale  atunci când îl curățați. 

Alma Parchet Natural recomandă Hardwood Floor Cleaner de la Bona. Este special conceput pentru pardoseli din lemn și ajută la menținerea aspectului îngrijit al acestuia. Dacă aveți parchet laminat sau gresie în locuință, utilizați Stone, Tile and Laminate Floor Cleaner. 

Recomandări

 

  • 👉 Alegeți întotdeauna parchetul care vă place și finisajul care vi se potrivește. 
  • 👉 Apelați la specialiști în domeniu când doriți o schimbare, chiar dacă doar pentru consultanță.
  • 👉 Utiliați produse de curățare blânde, special create pentru suprafețele din locuință dumneavoastră.

V-ați apuca de curățenie? Soluțiile de curățare a parchetului le găsiți la noi în magazin. Notați adresa: Strada Fântânica nr. 14, sector 2 București.