Ne puneți întrebări, vă răspundem. Unul dintre clienții noștri ne-a întrebat dacă e adevărat că parchetul din lemn se zgârie mai ușor decât cel laminat. Răspunsul este da, totuși… parchetul din lemn reprezintă o primă opțiune pentru o pardoseală durabilă.

Uitați și de ce:

De ce parchetul din lemn rămâne prima opțiune chiar dacă se zgârie mai ușor decât cel laminat?

Răspunsul poate părea contraintuitiv la prima vedere, dar dacă vă doriți o pardoseală durabilă, parchetul din lemn – masiv sau stratificat cu strat de uzură mai mare de 3 mm – este o Investiție durabilă:

  • Parchetul din lemn chiar dacă e zgâriat superficial, are un aspect frumos pentru că lemnul îmbătrânește frumos.
  • Parchetul din lemn zgâriat în profunzime permite refinisarea și să își recâștige aspectul. Parchetul laminat are nevoie să se schimbe plăcile afectate sau chiar întreaga încăpere dacă nu mai găsiți același model.
  • Parchetul laminat – de fapt, este o pardoseală și nu parchet – dacă este zgâriat în profunzime și este umezit are o consecință exfolierea laminatului de deasupra, stratul de protecție și pardoseala este compromisă
  • Parchetul din lemn este o investiție care crește valoarea casei pentru că durează cât casa, parchetul laminat, fiind un produs din prefabricat nu are această caracteristică.

Parchetul din lemn se zgârie mai tare decât cel laminat. Parchetul din lemn rămâne totuși prima opțiune chiar dacă se zgârie mai ușor.

Mai sunt și alte criterii pentru care parchetul din lemn este o soluție, dincolo de argumentele de mai sus:

  • Parchetul din lemn este un material cald, natural, sănătos pentru famila ta.
  • Parchetul din lemn este elegant și confortabil pentru amenajările interioare, indiferent de tendințe, rămâne o opțiune pentru un interior elegant.

Dacă puneți în balanță aceste aspecte, veți vedea că, chiar dacă parchetul laminat se zgârie mai greu decât cel din lemn, parchetul din lemn rămâne totuși opțiunea durabilă.