Casa ta merită ce e mai bun inclusiv cea mai bună protecție împotriva umidității și a eventualelor scurgeri de apă. Și alegerea unei pardoseli rezistente la apă poate fi soluția potrivită pentru a-ți proteja podeaua într-un mod durabil și estetic. În acest articol, descriem un top parchet rezistent la apă pentru a te ajuta să faci o alegere înțeleaptă pentru casa ta. E un top al nostru, raportat la oferta și produsele pe care noi le oferim.

De ce sunt importante pardoselile rezistente la apă?

Fie că ai o bucătărie aglomerată, un hol frecventat intens sau o baie în care umiditatea este mereu prezentă, o pardoseală rezistentă la apă este o investiție valoroasă pentru casa ta.  Acest tip de parchet este conceput pentru a rezista umezelii, astfel încât să nu se deformeze sau să se deterioreze în contact cu apa. Aceasta nu înseamnă că pardoseala trebuie expusă continuu la apă în volum mare, dar că rezistă umidității sporite.

Pardoseala rezistenta la apa

Ce este o pardoseală rezistentă la apă?

O pardoseală rezistentă la apă este special concepută sau are calități pentru a face față umidității din încăpere. Aceasta poate fi confecționată din diferite materiale, cum ar fi vinilul, laminatul sau chiar lemnul din esențe exotice sau bine finisat. Principala caracteristică a unui parchet rezistent la apă este capacitatea sa de a nu absoarbe umezeala, astfel încât să nu se deterioreze în timp.

Beneficiile pardoselilor rezistente la apă

Pardoselile rezistente la apă oferă numeroase beneficii pentru locuința ta. Iată câteva dintre acestea:

Durabilitate

Podelele rezistente la apă sunt concepute pentru a rezista în timp și a face față umidității constante, dar nu a scurgerilor de apă. Acestea sunt mai rezistente la deformări și deteriorări decât podelele obișnuite, astfel încât să te poți bucura de ele pe termen lung.

Ușor de curățat

Parchetul rezistent  la apă e mai ușor de curățat și de întreținut decât celelalte tipuri de podele. De obicei, acestea pot fi șterse cu o cârpă umedă sau mop, folosind detergent special pentru parchet din lemn.

Rezistență la pete

Datorită stratului protector rezistent la apă, pardoselile rezistente la apă sunt mai puțin susceptibile la pătrunderea petelor și a murdăriei în suprafața lor. Aceasta înseamnă că vei putea să îndepărtezi ușor petele și murdăria pentru a menține podeaua într-o stare impecabilă.

Estetică variată

Parchetul rezistent la apă vine într-o varietate de design-uri și culori, astfel încât să poți alege ce se potrivește cel mai bine cu stilul și decorul locuinței tale. Indiferent dacă preferi un aspect natural de lemn sau un design modern, există cu siguranță o podea rezistentă la apă care să-ți satisfacă gusturile

Modele de podele laminate rezistente la apă: Finsa

Parchetul laminat, de fapt pardoseala laminată, rezistentă la apă este o opțiune populară pentru locuințe datorită prețului și aspectului variat. Unul dintre producătorii de top în acest domeniu este Finsa, prezent în oferta noastră, care oferă o gamă largă de modele de parchet laminat care rezistă în condiții sporite de umiditate. Iată câteva dintre cele mai populare modele:

Finsa Aqua-Step: această gamă de pardoseli rezistente la apă de la Finsa este cunoscută pentru rezistența sa ridicată la umiditate și apa. Aceste podele sunt potrivite pentru orice încăpere din locuință, inclusiv băi și bucătării. Ele sunt disponibile într-o varietate de design-uri și culori, astfel încât să poți alege ceea ce se potrivește cel mai bine cu gusturile tale.

Finsa Supreme: pardoseli  laminate rezistente la apă din gama Finsa Supreme sunt caracterizate de un aspect natural de lemn autentic. Cu o gamă variată de modele și finisaje, poți găsi cu ușurință un design care să se potrivească stilului tău.

Finsa Aqua-Classic: Această gamă de podele laminate rezistente la apă combina aspectul atrăgător al lemnului cu durabilitatea și rezistența la umezeală. Design-urile disponibile sunt inspirate de esențe de lemn naturale, oferindu-ți posibilitatea de a crea o atmosferă caldă și confortabilă în locuința ta.

Acestea sunt doar câteva dintre modelele de podele laminate rezistente la apă oferite de Finsa. Indiferent de preferințele tale, cu siguranță vei găsi un design care să se potrivească stilului și necesităților tale.

Modele de parchet din lemn exotic rezistent la apă: teak, merbau, iroko

Parchetul din lemn rămâne prima noastră recomandare, atât masiv, cât și stratificat, dar din esențe exotice, cu fibre uleioase, care resping apa. Dacă îți dorești o podea rezistentă la apă cu un aspect elegant și sofisticat, podelele din lemn exotic sunt o alegere excelentă. Două dintre cele mai populare tipuri de lemn exotic rezistent la apă sunt teakul și merbau. Iată câteva detalii despre acestea:

Parchet teak

Parchet din lemn de teak

Teakul este un tip de lemn exotic cunoscut pentru rezistența sa ridicată la umiditate și apa. Acesta este adesea folosit în construcția de punți de nave și mobilier de exterior datorită rezistenței sale la apă și durabilității sale în condiții de umiditate sporită. Parchetul din teak adaugă o notă sofisticată oricărei încăperi, fiind potrivite pentru casele cu un stil clasic sau modern. Aici ai mai multe informații despre culoare și caracteristici.

Parchet Merbau

Parchet din merbau

Merbau este un alt lemn exotic cunoscut pentru rezistența sa la umiditate și apa. Acesta are o culoare distinctivă, cu nuanțe de maro-roșcat și un aspect atractiv. Pardoselile din merbau adaugă un plus de căldură și frumusețe oricărui interior, fiind o alegere pentru locuințe moderne și contemporane.

Atunci când alegi o pardoseală din lemn exotic rezistentă la apă, asigură-te că este tratată corespunzător pentru a face față umidității și apei. De asemenea, este important să întreții podeaua în mod regulat pentru a menține aspectul și durabilitatea acesteia pe termen lung.

Parchet masiv iroko

Parchet din lemn exotic iroko

Parchetul iroko, cunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa excepțională la apă, este o alegere potrivită pentru băi și bucătării, unde umiditatea și stropii de apă pot compromite alte tipuri de pardoseli din lemn. Fiind un lemn exotic, iroko nu doar că oferă o estetică elegantă și caldă, dar și asigură o longevitate superioară în medii umede, datorită fibrelor sale uleioase, care conferă rezistență la apă și stabilitate dimensională.

Pardoselile SPC rezistente la apă

Pardoselile SPC (Stone Plastic Composite) sunt o inovație în domeniul podelelor rezistente la apă. Acestea sunt realizate dintr-un amestec de piatră și plastic, oferind astfel o rezistență ridicată la umiditate și apă. Iată câteva avantaje ale podelelor SPC rezistente la apă:

Sunt dure și durabile

Pardoselile SPC sunt durabile și rezistente la uzură. Acestea pot face față traficului intens și nu se deteriorează în contact cu apa sau umezeala. De asemenea, acestea sunt rezistente la zgârieturi și pete, asigurând un aspect impecabil pe termen lung.

Stabilitate termică sporită

Pardoselile SPC sunt rezistente la schimbările de temperatură și umiditate, ceea ce le face potrivite pentru a fi montate peste sisteme de încălzire în pardoseală. Acestea nu se contractă sau dilată în funcție de condițiile ambientale, asigurând astfel o instalare ușoară și durabilitate pe termen lung.

Aspect estetic

Padoselile SPC vin într-o varietate de design-uri și culori, astfel încât să poți alege ceea ce se potrivește cel mai bine cu stilul și preferințele tale. De la modele care imită lemnul natural până la design-uri moderne și abstracte, opțiunile sunt nelimitate.

Parchetul SPC rezistent la apă este potrivite pentru orice cameră din casă, inclusiv băi, bucătării și holuri. Acestea oferă echilibru între aspect estetic și rezistență la umiditate, fiind o alegere progresiv mai populară pentru proprietari.

Cum să alegi parchetul rezistent la apă potrivită pentru casa ta?

Atunci când alegi o podea rezistentă la apă pentru locuința ta, este important să iei în considerare câțiva factori cheie. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea potrivită:

  • Destinația încăperii
  • Stil și preferințe
  • Buget
  • Întreținere

Parchet rezistent la apă pentru baie

Parchet rezistent la apă pentru baie

Baia este una dintre încăperile din locuință care are cel mai mare contact cu apa și umezeala. De aceea, este important să alegi o pardoseală rezistentă la apă care să facă față acestor condiții. Iată câteva opțiuni de podele rezistente la apă potrivite pentru baie:

Pardoseli SPC: sunt o alegere excelentă pentru baie datorită rezistenței lor ridicate la umezeală și apă. Sunt ușor de curățat și de întreținut, fiind potrivite pentru un mediu umed și cald.

Parchet laminat rezistent la apă: alegeți un model care are un strat protector rezistent la umiditate pentru a preveni deteriorarea podelei în contact cu apa.

Parchet din lemn exotic rezistent la apă: poate aduce eleganță și frumusețe în baie. Asigură-te că alegi un lemn care este tratat corespunzător pentru a face față umidității și apei.

Pardoseli rezistente la apă pentru bucătărie

Pardoseli rezistente la apă pentru bucătărie

Bucătăria este o altă încăpere care este expusă la umezeală și apă în mod constant. Alegerea unei podele rezistentă la apă potrivite pentru bucătărie este esențială pentru a avea un mediu sigur și durabil. Iată câteva opțiuni de podele rezistente la apă potrivite pentru bucătărie:

  • Pardoseli SPC
  • Parchet laminat cu un strat laminat durabil
  • Parchet din lemn exotic rezistent la apă

Încă stai pe gânduri ce ai nevoie? Suntem alături de tine să alegi parchetul rezistent la apă potrivit pentru casa ta.