Dacă ești în procesul de a-ți renova casa sau apartamentul și vrei să adaugi un finisaj elegant și durabil, precum parchetul din lemn, masiv sau stratificat, este o alegere excelentă. Cu toate acestea, pentru a te asigura că lucrarea decurge lin, este important să calculezi cantitatea potrivită de parchet necesară pentru un montaj fără sincope. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că nu cumperi prea mult sau prea puțin și să eviți risipa de bani și materiale.

În acest articol, vom explora diverse metode de calcul și sfaturi practice pentru a te ajuta să calculezi cu precizie cantitatea de parchet de care ai nevoie pentru fiecare cameră. Vom discuta despre calcularea în funcție de suprafață și estimarea pierderilor dacă lucrați cu noi.

Cum se calculează cantitatea de parchet

Calcularea suprafeței de parchet

Unul dintre cele mai comune moduri de a calcula cantitatea de parchet necesară este în funcție de suprafața camerei. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsori lungimea și lățimea camerei folosind o ruletă de măsură. Este recomandat să faci mai multe măsurători în diferite puncte ale camerei, deoarece peretele nu este întotdeauna perfect paralel și dimensiunile pot varia.

Calcularea suprafeței de bază de parchet

După ce ai măsurat lungimea și lățimea camerei, înmulțește aceste două valori pentru a obține suprafața reală a camerei. De exemplu, dacă lungimea camerei este de 5 metri și lățimea este de 4 metri, suprafața camerei este de 20 metri pătrați.

Important, când calculezi suprafața ia în calcul suprafețele de sub calorifer, din nișe, a intrării ce depășește suprafața camerei și tot așa. Consideră că există pierderi și urmărește în continuare considerațiile noastre.

Rezerve pentru a estima suprafața totală de parchet pe care să o cumperi

Pe durata montajului apar, în mod inevitabil, pierderi. Fie e nevoie ca plăcile să fie tăiate pentru a se potrivi cu forma camerei, fie apar pierderi la închiderea camerei (exemplu – e necesar doar o lungime de 2 cm de parchet din întreaga placă), fie, tot la închiderea camerei, se taie sistemul de îmbinare, indiferent de situație, întotdeauna este nevoie de o rezervă de parchet.

În continuare vă redăm cum calculăm noi aceste pierderi, în cazul în care de lucrare se ocupă parchetarii noștri, iar lucrarea e contractată și asumată de Alma Parchet.

Pierderi la un apartament cu suprafață între 50 și 100 mp și tipul de parchet e identic în toată casa

Intr-o casă în care se folosește același model de parchet pentru mai multe camere și suprafața cumulată este între 50 mp și 100 mp, echipa noastră calculează un extra – necesar de 7%. De exemplu, suprafata cumulată dintr-un apartament cu 2 camere este de 50 mp, la aceasta se adaugă 7 %, așadar extra 3.5 mp de parchet.

Extra - necesar de parchet la o suprafață ce depășește 100 mp

In cazul în care se va monta o suprafață mai mare de 100 mp, noi luăm în calcul un extra necesar de 5%, așadar încă 5 mp.

Important pentru a simplifica

  1. Exemplele pe care vi le-am descris mai sus sunt generice și acestea sunt procentele pe care noi le considerăm și depind de la echipă la echipă, de la spațiu, la spațiu.
  2. Important de știut este că, deși din calcule vă rezultă, spre exemplu 53.5 mp,  vă este livrat parchetul la pachete, iar suprafața totală furnizată va fi raportată la multiplu al suprafeței incluse în pachetele de parchet, suprafață care depinde de la model la model. Așadar, încă o dată, cea mai bună soluție de calcul este să ne lăsați pe noi sau meșterul parchetar să se ocupe de acest aspect.

De final

Calcularea cantității de parchet necesară este un pas important în procesul de renovare a casei tale. Prin folosirea metodelor corecte de calcul și luând în considerare rezervele, ai o imagine de ansamblu asupra cantității pe care urmează să o comanzi. Totuși, noi îți recomandăm să apelezi la un meșter parchetar sau un montator să facă estimarea.

Aceasta pentru că un specialist va dimensiona corect suprafața, raportat la experiența lui, va estima și restul materialelor în mod adecvat, precum adezivi sau finisaje.

Sursa foto: Unsplash.com