Toti ne dorim ce e mai bun, mai modern, mai frumos, mai durabil pentru casa noastră. Și e firesc, chiar din acest motiv ne-am făcut misiune în a livra parchet premium în casele românilor, acela pe care îl merită. Parchetul stratificat este un parchet modern prin posibilitatea de a-l monta peste sisteme de încălzire în pardoseală, frumos prin tot ce implică el. De aceea ne-am propus un top al stilurilor de parchet stratificat, fără a vă limita la modele specifice. Până la urmă, aceasta e o opțiune de gust și buget.

Parchetul stratificat în contextul stilistic al unei case

Variantele de parchet disponibile în prezent oferă designerilor și proprietarilor mult mai multe opțiuni stilistice și de personalizare. Unul dintre produsele care se bucură de maximum de apreciere, datorită aspectului natural și varietății de modele, este cel de parchet triplustratificat. Și cum el este din ce în ce mai prezent în recomandările de amenajare, ne-am gândit să venim aici cu un top parchet stratificat de la Alma Parchet în funcție de modelele cerute de clienții noștri.

Parchetul stratificat este o pardoseală din lemn, cu două sau trei straturi de lemn perpendiculare, obținut printr-o procedură modernă, ce reușește să îmbine aspectul plăcut al parchetul clasic, de lemn masiv, cu avantajele oferite de tehnicile moderne de prelucrare. Astfel, parchetul rezultat va fi unul mult mai rezistent la factorii de uzură și umiditate, stabil dimensional, mai ușor de întreținut, mai simplu de montat.

Parchetul stratificat poate fi și raschetat de mai multe ori, în funcție de grosimea stratului de uzură, putând fi finisat în funcție de nevoile și preferințele proprietarului.

Parchetul stratificat este un produs popular, care poate fi utilizat inclusiv cu sisteme de încălzire prin pardoseală.

Toate aceste caracteristici și avantaje ne-au determinat să facem un top ce include acest tip de parchet, ce poate servi drept sursă de inspirație în cazul în care aveți de făcut o amenajare sau o reamenajare.

Iată ce include un top parchet stratificat de la Alma Parchet:

1. Parchetul stratificat tip dușumea

Top parchet stratificat

În cazul în care vreți un produs cu aspect brut, care să indice clar esența lemnoasă utilizată la stratul de uzură, puteți opta pentru o variantă de parchet stratificat tip dușumea. Impactul vizual va fi unul puternic, conferind personalitate designului și amenajării. Ceea ce va avea în plus față de o dușumea clasică va fi cu siguranță stabilitatea și rezistența în timp.

Este o alegere bună pentru orice tip de amenajare, nu doar pentru interioare clasice. Este în trenduri, ca aspect eco friendly și în pas cu orientarea spre produse sustenabile.

2. Parchet stratificat Herringbone

Top parchet stratificat

Tendințele actuale în materie de design interior și pardoseli aduc din ce în ce mai mult în prim plan parchetul cu modele. Un model clasic, cu rădăcini adânc înfipte în istorie, ce poate fi utilizat pentru o amenajare elegantă, este cel de parchet stratificat Herringbone. Modalitatea specifică de imbinare a lamelelor în V, nu va trece cu siguranță neobservată. Efectul estetic și stilistic va fi remarcabil.

Pentru a se potrivi cu alte amenajări sau cu aspectul cromatic vizat, se poate opta pentru variante mai deschise sau mai închise de culoare. Oricare ar fi nuanța și esența aleasă, modelul va contribui la evidențierea materialului utilizat.

3. Parchet triplustratificat Chevron

Top parchet stratificat

Un alt tip de parchet din ce în ce mai utilizat pentru a conferi un aspect cât mai elegant și impozant interioarelor este cel de parchet stratificat Chevron. Aceasta este o altă modalitate clasică de dispunere a lamelelor parchetului, prin îmbinare într-un unghi de 45 de grade.

Și pentru acest tip de parchet se pot folosi diverse esențe lemnoase, stejar, fag, arțar, nuc etc. Variantele actuale aduc o paleta diversificată de nuanțe: alb simplu, brumat, vanilla, gri deschis sau închis, brun deschis, închis, afumat, pecan, charcoal etc.

4. Parchet stratificat modele speciale

Dacă modele Herringbone sau Chevron de parchet nu sunt suficient de interesante pentru a obține pardoselile pe care vi le doriți, puteți merge pe variante speciale de montare. Printre acestea menționăm: Versailles, Pettit Versailles șa.

Astfel, dacă vreți să puneți cât mai bine în valoare calitățile extraordinare ale parchetului stratificat, mergeți pe variante de modele de pardoseli din lemn atemporale, care nu își vor pierde niciodată farmecul și originalitatea. Rezistență crescută a produsului vă va ajuta să obțineți amenajari deosebite, evergreen și sustenabile.

Dacă aveți nevoie de inspirație, variante și finisaje deosebite de parchet stratificat, nu ezitați să ne contactați. La Alma Parchet oferim suport și consiliere pentru alegerea parchetului potrivit, pentru orice tip și stil de design interior.