diferenta parchet chevron vs herringbone

Când vine vorba de pardoseli și eleganță, există două stiluri de montaj care pot adăuga rafinament atemporal oricărei case: parchet Chevron și parchet Herringbone. Ambele stiluri se caracterizează prin modelele lor distincte în formă de V, dar există unele diferențe semnificative între ele.

Indiferent de alegerea făcută, atât parchetul Chevron, cât și Herringbone sunt opțiuni excelente pentru adăugarea unui aspect elegant – atemporal și plăcut oricărui interior. În final, stilul preferat ar trebui să se potrivească gusturilor și preferințelor fiecărui proprietar.

Modelul de parchet Chevron și specificul său

Parchetul Chevron e cunoscut pentru designul lui sofisticat în formă de V, cu lamelele de lemn montate în unghiuri de 45 sau 60 de grade, creând o imagine simetrică și elegantă. Această abordare de design face ca pardoselile Chevron să fie potrivite pentru orice timp de amenajare, contribuind la o notă de spațiere, cu un efect vizual aproape 3D.

Chevron

Un alt aspect al modelului Chevron este că acesta poate fi orientat în direcția dorită, ceea ce înseamnă că poate fi adaptat pentru a se potrivi cu orice cameră sau spațiu. Acest lucru face ca pardoselile Chevron să fie ideale pentru spații mari și deschise, unde modelul în formă de V poate fi admirat în întreaga sa splendoare.

Despre modelul de parchet Herringbone

Pe de altă parte, parchetul Herringbone (sau brăduț) are un aspect mai subtil și tradițional. Lamelele din lemn sunt montate într-un model în zigzag, creând o imagine simetric- elegantă. Acest stil este potrivit pentru cei care doresc să aducă o senzație caldă și confortabilă în casă.

Un alt aspect al modelului Herringbone este că acesta poate fi adaptat pentru a se potrivi cu orice dimensiune de cameră. Deși este adesea asociat cu camerele mai mici, acest model poate fi, de asemenea, folosit în spații mai mari pentru a crea un efect vizual interesant și a adăuga un strop de eleganță.

Herringbone

Diferențe vizuale între modelele Chevron și Herringbone

Una dintre cele mai evidente diferențe între modelele Chevron și Herringbone este forma lor. Pardoselile Chevron au o formă în V distinctă, cu scândurile de lemn așezate în unghiuri perfecte, creând o imagine simetrică și elegantă. Pe de altă parte, parchetul Herringbone are un model în zigzag, cu lamelele montate în unghiuri de 90 de grade, creând o imagine precum spatele unui pește hering- Herringbone (de aici și denumirea) sau spic.

Un alt aspect de luat în considerare este direcția în care sunt așezate scândurile de lemn. În cazul parchetului Chevron, lamelele sunt plasate într-un model în formă de V, care poate fi orientat în direcția dorită. În schimb, pardoselile Herringbone au lamelele în unghiuri de 90 de grade, ceea ce înseamnă că modelul este fix și nu poate fi orientat într-o direcție specifică.

În ceea ce privește aspectul general, parchetul Chevron are un aspect mai sofisticat și luxos, datorită designului lor simetric și elegant. Pe de altă parte, parchetul Herringbone are un aspect mai tradițional și poate contribui la o senzație caldă și confortabilă în orice cameră, ca cea adusă de imaginea casei copilăriei.

Avantajele și dezavantajele parchetului Chevron

Parchetul Chevron vine cu o serie de avantaje și dezavantaje. Iată câteva dintre ele:

Avantaje:

  • Aspect sofisticat și elegant – pardoselile Chevron adaugă un strop de lux și rafinament oricărui interior.
  • Potrivite pentru spații mari și deschise – designul în formă de V face ca pardoselile Chevron să fie ideale pentru spații mari și deschise, unde pot fi admirate în întreaga lor splendoare.
  • Ușor de curățat și întreținut – podelele din lemn Chevron sunt relativ ușor de curățat și întreținut, cu condiția să se respecte instrucțiunile de întreținere și să se utilizeze produse de curățare adecvate pentru lemn.

Dezavantaje:

  • Prețul – parchetul Chevron poate fi, pe bună dreptate, mai costisitor decât alte opțiuni de pardoseală, datorită complexității modelului și materialelor de înaltă calitate utilizate și pierderilor de material. În primu rând, parchetul Chevron este un parchet din lemn și de aici realizăm că prețul este justificat prin calitate.
  • Montajul – este exclusiv adresat profesioniștilor, pentru că cere abilități profesionale și experiență în astfel de pardoseli. Chevron nu este un parchet de tipul DIY, nu este recomandat să îl montezi singur.

Avantajele și dezavantajele pardoselilor Herringbone

La fel ca și Chevron, parchetul Herringbone are și el avantaje și dezavantaje. Iată câteva dintre ele:

Avantaje

  • Aspect clasic tradițional cald: Herringbone adaugă o senzație tradițională și caldă în orice cameră.
  • Potrivite inclusiv pentru camere mai mici: Designul în zigzag face ca parchetul Herringbone să fie potrivit și pentru camerele mai mici, unde pot adăuga un strop de eleganță și impact vizual.

Herringbone

Dezavantaje:

  • Montare mai dificilă: La fel ca în cazul pardoselilor Chevron, montarea pardoselilor Herringbone poate fi o sarcină complexă și necesită pregătire atentă și abilități profesionale. Apelați neapărat la un meșter parchetar cu experiență.

Alegerea dintre modelele de parchet Chevron și Herringbone

Alegerea între modelele de parchet Chevron și Herringbone depinde în mare măsură de gusturile și preferințele fiecărui proprietar, de gusturile tale. Iată câteva aspecte de luat în considerare înainte de a lua o decizie:

Stilul interior

Luați în considerare stilul interior al casei dvs. și cum se va potrivi fiecare model de pardoseală. Parchetul Chevron adaugă un aspect elegant atemporal, în timp ce pardoselile Herringbone adaugă o senzație tradițională și clasică.

Dimensiunea camerei

Dacă aveți o cameră mare și deschisă, pardoselile Chevron pot fi o alegere excelentă pentru a adăuga un aspect luxos și sofisticat. În schimb, dacă aveți o cameră mai mică sau doriți să creați o senzație caldă și confortabilă, pardoselile Herringbone ar putea fi alegerea potrivită.

Tipul de pardoseală

Atât parchetul Herringbone, cât și Chevronul sunt sub formă de parchet din lemn masiv sau stratificat.

Acum găsiți modelelel Chevron și Herringbone și în versiunea de parchet laminat.

Bugetul disponibil

Luați în considerare costurile asociate cu fiecare model de parchet, considerați și montajul pentru că aceste modele necesită profesioniști cu experiență și stabiliți un buget realist înainte de a lua o decizie.

De final

Atât parchetul Chevron, cât și Herringbone sunt opțiuni excelente pentru adăugarea unui aspect elegant și plăcut oricărui interior. Fiecare model are propriile sale avantaje și dezavantaje, iar alegerea finală depinde de preferințele și alegerea personală.

Indiferent de alegere, ambele modele pot transforma complet aspectul unei camere și pot adăuga eleganță și rafinament. Asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea camerei, stilul interior, tipul de pardoseală și bugetul disponibil înainte de a lua o decizie. Noi suntem alături prin consultanță gratuită.