Acasă este întotdeauna cald, acasă este primitor și bine. Acesta este motivul pentru care sistemele de încălzire în pardoseală au revoluționat modul în care vedem confortul termic. Am vorbit în repetate rânduri despre parchet pentru încălzire în pardoseală, limitând unele dintre articole la sistemele de încălzire agent termic apă. În acest articol mergem un pas mai departe și venim în întâmpinarea voastră cu sfaturi pentru alegerea și a monta încălzire electrică în pardoseală sub parchet.

În continuare vă prezentăm ce tip de parchet să alegeți, în funcție de modul în care sistemul de încălzire în pardoseală este montat.

Parchet pentru sistem de încălzire electrică în pardoseală montat sub șapă cu grosime mai groasă de 3 cm

Când sistemul electric de încălzire în pardoseală este montat sub șapă și acesta are grosime mai mare de 3 cm, alegerea parchetului este similară cu cea în cazul unui sistem de încălzire în pardoseală cu agent termic.

Astfel, ca opțiuni de parchet aveți parchetul din lemn stratificat și, în special, parchet din lemn dublu stratificat, cu o rezistență termică mai mică și cu stabilitate dimensională bună. Parchetul dublu stratificat optim are grosime între 11 mm și 14 mm, considerând totuși un strat de uzură de peste 3 – 3.5 mm.

O a doua opțiune este parchetul triplustratificat, acordând atenție grosimii stratului de uzură al acestuia pentru o durată mai mare de viață. Astfel puteți opta pentru un parchet pentru încălzire în pardoseală triplustratificat de 13 mm până la 15 mm. Pentru a păstra caracteristica de durabilitate a parchetului din lemn și pentru a putea să îl refinisați în mod repetat vă recomandăm ca pardoseala din lemn să aibă un strat de uzură mai mare de 3 mm.

Ce parchet montezi direct peste un covor de încălzire electric

În cazul în care în casa ta ai montat un covor de încălzire electric, peste care nu se toarnă șapă, singura opțiune de parchet din lemn pe care o ai este parchetul triplustratificat, montat în sistem click.

Mai poți monta, și parchet laminat, dar îți amintim că acesta nu este un parchet, ci mai degrabă o pardoseală din material industrial.

Oricum, inclusiv în ceea ce privește parchetul triplustratificat ai o varietate mare de modele și de finisaje de parchet, cu prețuri variate și aspect senzațional. Doar verifică gama noastră de parchet de lux și vei vedea că nu este o limitare întrucât te poți bucura de dușumea așa cum ți-ai dorit, cu estetică rafinată.

Contează esența din care este făcut lemnul?

Parchetul stratificat este confecționat din straturi suprapuse perpendicular din lemn, primul strat, cel de uzură despre care vorbeam mai sus, fiind din esență nobilă. În România cel mai des montăm parchet stratificat din lemn de stejar, lemn de sorginte autohtonă, dar la fel de bine se montează și cel din lemn exotic.

Acestea sunt repere de alegere a parchetului pentru sisteme electrice de încălzire în pardoseală. Noi îți suntem alături în a alege ce e mai bun pentru tine prin 30 de minute de consultanță gratuită.