Atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței tale dorești să te înconjori de tot ceea ce este mai frumos și mai de calitate. Dacă renovezi sau dorești să faci doar o schimbare și printre planurile tale se numără și instalarea unei pardoseli din lemn, așa cum este parchetul atunci trebuie să te inspiri și din tendințele actuale.

Printre acestea se numără și montarea de parchet din lemn în nuanțe deschise până la nuanțe de auriu. Tendințele merg chiar și până la a instala pardoseli gri, negre sau albe, acestea fiind mai restrictive asupra stilului adoptat. Însă, în aceste câteva rânduri ne vom concentra asupra nuanțelor deschise natur și la auriu care se potrivesc excelent în orice încăpere, în special în cele de dimensiuni mici.

Parchet din stejar deschis versus parchet auriu

Parchetul din stejar deschis se potrivește excelent în spații unde domină un design modern sau chiar minimalist precum cel scandinav. Nuanțe precum cafeniu sau bej, sunt foarte ușor de asortat la mobilier și la elementele decorative care completează o încăpere. Mai ales dacă folosești elemente decorative colorate atunci parchetul din stejar deschis va fi completarea ideală. 

Parchetul din stejar deschis – natur

Parchetul deschis la culoare contribuie la aspectul încăperii evidențiind acea imagine de elegantă prin simplitate și modernism.

Având în vedere că vorbim despre parchet din stejar, acesta este o investiție inspirată pe termen lung deoarece are o serie de calități extraordinare. Esența lemnului de stejar prezintă o textura unică asigurând design-ului interior unitate și echilibru.

Parchetul din stejar auriu

Pe de altă parte, alegerea unui model de parchet stejar auriu, acesta va adaugă casei tale o notă de elegantă și rafinament. Auriul va crea acea senzație de confort și căldură de care are nevoie orice cămin. Nuanțele calde sunt specifice unei locuințe primitoare, în care vei fi primit mereu cu căldură de către gazde. De asemenea, auriul este o nuanță care se potrivește excelent în multe stiluri de amenajări interioare.

Parchetul din stejar o declarație de stil pentru orice locuință

Indiferent dacă optezi pentru o nuanță deschisă sau pentru auriu, parchetul din stejar este unul dintre cele mai apreciate tipuri de pardoseli pentru orice locuință. Rezistența și durabilitatea impresionantă a parchetului din stejar îl transformă într-o investiție inspirată pe termen lung deoarece are capacitatea să reziste zeci sau sute de ani, în condițiile în care este întreținut corespunzător. 

Lemnul este un material care înnobilează casa și poți opta pentru oricare dintre aceste două nuanțe prezentate în funcție de ceea ce îți dorești să evidențiezi prin intermediul design-ului interior. 

În timp ce parchetul stejar deschis este potrivit pentru încăperi ordonate în care se evidențiază eleganța prin simplitate, iar auriul este o nuanță caldă care scoate în evidență atmosfera primitoare dintr-o locuință, alegerea nuanței potrivite este mai mult o chestiune de preferințe personale. Dar, acum că știi cum se integrează aceste nuanțe în design-ul interior vei putea pune totul în balanță mult mai ușor cu dorințele și așteptările tale. 

Cu siguranță, dacă alegi parchetul din stejar acesta reușește să se ridice la nivelul așteptărilor tale prin calitate, rezistență și durabilitate, dar și un aspect rafinat.