Ne dorim cel mai bun parchet pentru acasă, iar parchetul triplustratificat prinde tracțiune pentru că este un parchet din lemn, un parchet natural și durabil. De multe ori, ne inspirăm din ce alții își doresc. Totuși, online apar multe confuzii legate de parchet și grosimea acestuia, iar o parte dintre acestea sunt cauzate de o primă confuzie: cea între parchet laminat și stratificat. Astfel, uneori suntem întrebați despre parchet triplustratificat de 12mm, iar recomandarea noastră pentru client este să aleagă parchet triplustratificat mai gros de 12 mm.

Eliminarea unor confuzii: parchetul laminat e diferit de cel stratificat

Parchetul laminat și parchetul stratificat sunt cele mai populare alegeri atunci când vine vorba despre amenajări interioare. Din punct de vedere al aspectului sunt relativ asemănătoare, online este provocator să sesizezi care dintre cele două este laminat și care este parchet stratificat.

Tocmai pentru că aspectul este atât de asemănător în imaginile online, multe persoane aleg să le confunde între ele și este motivul pentru care noi vă invităm în magazin. Aceasta pentru că parchetul stratificat este din lemn și textura se simte caldă și plăcută, în timp ce parchetul laminat, după cum spune numele este o pardoseală fabricată, cu un strat laminat deasupra (folie de plastic).  De aici decurg și principalele deosebiri între preț, paleta cromatică și modalitatea de întreținere.

Pentru a putea înțelege cât mai bine care sunt aceste diferențe și de ce grosimea de 12 mm nu indică un parchet de calitate pentru triplu stratificat, este util să stabilim de la bun început ce este parchetul laminat și ce este parchetul stratificat.

Grosimi diferite, calități diferite. Parchet triplustratificat mai gros de 12 mm vs laminat de 12 mm

Parchetul triplustratificat este un parchet din lemn, confecționat din trei straturi de lemn, primul (stratul de uzură), cel pe care calci, este din esență nobilă. Astfel, parchetul triplustratificat are un strat de uzură și poate fi recondiționat. Recomandarea noastră se îndreaptă către parchet triplu stratificat cu grosimea stratului de uzură de minim 3 mm, care să permită recondiționarea.

În magazinul nostru găsiți parchet triplustratificat de 13, 14 și 15 mm grosime cu strat de uzura de 3, 3,5 si 4 mm. Așadar, tot ce este sub această grosime nu permite recondiționarea, implicit durata de viata a parchetului triplu stratificat este mai mica.

Similar, parchetul dublu stratificat are două straturi, stratul inferior fiind dintr-o singura bucata de lemn sau din multistrat, cu grosimea lamelei de 10, 11, 12, 14 sau 15 mm.

Pe de altă parte, pentru că este o pardoseală prelucrată, laminatul are grosimi de la 6 mm la 14 mm. Aspectul de care ar fi bine sa țineți cont este clasa de trafic, alegerea acestui tip de parchet se va face în funcție de traficul din locuința, dacă aveți animale de companie etc. Parchetul laminat nu este din lemn.

Parchetul din lemn întotdeauna o alegere inspirată

Înainte de a cumpăra, recomandarea noastră este să te informezi cât mai bine, astfel încât să cunoști cât mai multe detalii despre caracteristicile pe care le prezintă fiecare tip de parchet în parte.

Indiferent de tipul de parchet pe care l-ai alege, parchetul din lemn stratificat reprezintă o soluție ideală pentru amenajarea oricărei locuințe. Pe termen lung, rezistența și durabilitatea sunt cele care definesc o pardoseală de înaltă calitate. Iar acum că știi care sunt principalele diferențe între cele mai populare tipuri de pardoseli vei putea să le distingi cu mai multă ușurință.