Cu toate opțiunile de pardoseli disponibile, parchetul din lemn de esență tare poate părea o opțiune costisitoare. O pardoseală din lemn rămâne cea mai bună alegere pentru a avea un spațiu curat și sigur, cu o întreținere minimă. În momentul în care iei în considerare durata de viață generală a unei pardoseli din parchet masiv, beneficiile pe care le aduce în atenție, depășesc în mod considerabil investiția inițială.

Reîntoarcere la parchet din lemn din esențe autohtone

În special în ultimul timp, esențele autohtone sunt alese de designerii de interioare datorită calităților pe care le prezintă și mai ales adaptabilității la condițiile de mediu din țara noastră. Un tip de parchet autohton deosebit și care merită să fie luat în considerare este cel din stejar, urmat de cel din lemn de arțar. Frumusețea și proprietățile lemnului pot completa armonios orice locuință pentru foarte mulți ani. Însă, aceste calități nu sunt singurele pentru care merită să investești în parchet din lemn. Noi îți vom oferi încă trei motive pentru care merită să iei în considerare acest element pentru amenajările interioare.

Este natural, rafinat și ușor de întreținut

Unul dintre avantajele parchetului din lemn masiv este acela că reprezintă o opțiune mult mai sanitară în comparație cu alte tipuri de pardoseli. De exemplu, într-un covor se pot ascunde milioane de bacterii, viruși, germeni și praf care provoacă boli și alergii. Însă, atunci când ai instalat o pardoseală din lemn nu există loc pentru că aceste particule nocive să se ascundă. Astfel, se creează un mediu mai sigur și mai sănătos pentru întreagă familie, în special pentru cei care suferă de alergii sau alte tipuri de boli respiratorii.

În general parchetul din lemn masiv costă mai mult decât alte opțiuni de pardoseli, dar necesită mai puțină întreținere. Deoarece parchetul din lemn masiv prezintă suprafețe sigilate cu un strat protector de finisaj, este mult mai rezistent. Un alt avantaj al acestora este posibilitatea de întreținere prin efectuarea unor reparații și refinisări. Mai ales dacă se zgârie sau se deteriorează suprafață, există oricând opțiunea pentru a efectua o rașchetare profesională și rareori se întâmplă să fie necesar să fie înlocuite.

Parchetul din lemn masiv este sustenabil

Pardoselile din lemn masiv sunt sustenabile. Pardoselile din lemn folosesc mai puțină apă și energie pentru a se produce și pot fi reciclate la finalul ciclului de viață. Este un produs extrem de durabil și este ecologic. În comparație cu alte tipuri de pardoseli, lemnul masiv valorifica locuința și aduce la viață întreg design-ul interior.

Aspect inegalabil, elegant și o locuință pusă mai bine în valoare

Cel mai mare beneficiu al parchetului din lemn masiv este aspectul inegalabil și eleganța pe care o aduce în orice casă. Mai mult de atât, parchetul din lemn creează acea senzație de căldură și confort pe care alte tipuri de pardoseli precum gresia sau piatră nu le pot oferi. În plus, parchetul din lemn masiv este o investiție pe termen lung și adaugă mai multă valoare unei locuințe.

Fiind vorba despre o pardoseală durabilă care se întreține destul de ușor, această este o investiție care merită făcută deoarece este o opțiune care se potrivește foarte bine atât căminului tău cât și spațiului în care îți desfășori activitatea profesională.