Parchetul din lemn de esențe exotice este întotdeauna o alegere inspirată pentru a obține o pardoseală în culori speciale, cu rezistentă crescută la umiditate și factori de mediu, cu duritate și stabilitate dimensională ridicată. În cazul în care cauți o varianta de parchet în nuantă maron-roscat închis sau brun închis, cu irizații galben-aurii, cu personalitate și rafinament ridicat, parchetul de Merbau este una dintre cele mai interesante opțiuni.

Ce este parchetul de Merbau?

Lemnul de Merbau este o esența de lemn originară din Asia, ce crește în special în Indonezia și Filipine. Are o textura impresionantă, intensă și radiantă. Fibra este încrucișată, cu aspect dur și aspru. Pentru a pune în valoare aspectul specific, lemnul este tăiat radial și respecta o serie de dimensiuni care să-i conserve proprietățile și rezistența. Umiditatea poate varia între 9+/-2%.

Lemnul de Merbau este folosit nu doar pentru parchet, ci și pentru diverse tipuri de mobilier sau decor, pentru realizarea de scări interioare, uși, case de lemn etc. Este un lemn neted, dur, rezistent la șocuri, ce își conservă foarte bine proprietățile naturale peste timp.

Parchetul de Merbau este un produs realizat din lemn de Merbau, remarcabil, simplu de recunoscut în orice amenajare, datorită valori estetice și culorii specifice. Este disponibil atât în varianta de lemn masiv, cât și în cea de parchet stratificat.

Prin ce se remarcă parchetul de Merbau?

Parchetul din lemn exotic de Merbau, de esență medie – tare, cu rezistentă foarte ridicată. Este o variantă de parchet cu o durata de viața garantată pentru 30 de ani. Printr-o întreținere bună și refinisare pardoseala poate rezista mai mult de un secol.

Parchetul de Merbau se remarca printr-un aspect rafinat, nobil și luxos, eleganță și culori închise, textură și miros specific. Variantele disponibile pe piața la ora actuală permit folosirea lui inclusiv cu sisteme de încălzire prin pardoseală.

Culorile lui se închid după trei-patru luni de la montare și capătă un  joc specific de nuanțe ce bat în galben-auriu, mai evidente atunci când cade lumina cade peste el. Nuanțele de bază disponibile sunt de roșu închis ce da spre maro sau maro închis luminos și strălucitor.

Produsul este conform standardelor europene de calitate și se numără printre cele mai frumoase și apreciate produse pentru pardoseli din lemn de esențe exotice.

Parchetul Merbau este un lemn tare, cu duritate medie, rezistentă la umiditate, stabil dimensional, ușor de instalat, cu transfer termic bun și relativ simplu de întreținut.

Cum se instalează parchetul de Merbau?

În funcție de tipul de produs și de sistemul de îmbinare, dacă sunt urmate instrucțiunile oferite de producător sau la achiziție. Parchetul se montează prin lipire.  Se întreține ușor și poate fi recondiționat. Plăcile vin gata finisate și nu necesită tehnici și instrumente speciale pentru montate și fisare.

Cum se întreține parchetul de Merbau?

Pardoseala de Merbau se întreține foarte ușor. Pentru a-și păstra cât mai bine aspectul specific, este recomandata aspirarea periodică și ștergerea cu o cârpă moale, foarte puțin umedă. Nu este nevoie de soluții speciale pentru întreținere.

Pentru a evita zgârierea, care la parchetul mai închis este mai vizibilă, este bine ca pentru picioarele scaunelor și mobilierului să fie folosite materiale speciale de protecție împotriva zgârieturilor, cum ar fi cele adezive din pâslă.

Nu șterge niciodată petele cu cârpe aspre sau cu soluții abrazive. În cazul în care parchetul s-a deteriorat, el poate fi recondiționat prin rașchetare și refinisare.

Pentru o păstrare cât mai buna în timp poate fi tratat și cu soluții speciale, oferite doar de producători și doar din magazine care comercializează acest tip de parchet.

Parchetul de Merbau permite obținerea unei pardoseli remarcabile, spectaculoasă și plină de personalitate. Poate fi folosit atât pentru a realiza o amenajare în stil minimalist, cât și pentru una în stil clasic, eclectic, oriental sau art-deco.