Lemnul este un material natural care înfrumusețează casa și îi oferă acel aspect confortabil și primitor inconfundabil. Este un material popular pe teritoriul țării noastre deoarece are capacitatea să păstreze într-un mod optim căldură în timpul sezonului rece.

Totodată, lemnul este un material care este utilizat în nenumărate moduri în construcții dar și în amenajări interioare, fiind unul dintre cele mai versatile tipuri de materiale. Casele care conțin elemente din lemn în amenajări interioare au un aer primitor și plăcut în care te simți bine în mod automat. Lemnul asigura unicitatea design-ului interior și este potrivit pentru orice stil de design, începând de la cel rustic până la modern, minimalist și de lux.

Utilizarea pe scară largă a lemnului în design-ul interior oferă numeroase avantaje nu numai la capitolul estetic ci și la rezistență pe termen lung a elementelor utilizate, indiferent dacă este vorba despre scări, pardoseli, ferestre, decorațiuni, grinzi sau lambriuri. În acest articol vom exemplifica trei tipuri de elemente din lemn dar și decorațiuni care pot să contribuie la crearea unui design interior deosebit, în care să domine o atmosfera plăcută și să te bucuri de toate avantajele pe care le oferă lemnul.

Dintre toate tipurile de elemente care se utilizează pentru amenajarea unei locuințe, pardoselile din lemn sunt cele mai deosebite, durabile și rezistente. Pe piață vei putea să găsești numeroase opțiuni în ceea ce privește pardoselile din lemn, începând de la modele fabricate din esențe autohtone până la cele exotice. Pardoselile din lemn sunt deosebite și asigura un aspect estetic inegalabil. Mai ales dacă vorbim despre esențe de lemn precum stejarul, vei avea garanția că va rezista zeci de ani.

Mesele din lemn sunt elemente decorative esențiale pentru orice living. În special o masă realizată din esențe de lemn masiv te vor putea servi excelent pentru foarte mulți ani. Mesele din lemn masiv sunt cel mai longeviv obiect de mobilier din casă și poate să contribuie la completarea aspectului estetic al locuinței tale. Lemnul este cea mai populară alegere deoarece vei putea să schimbi aspectul acesteia în funcție de preferințele tale. În plus, o dată cu trecerea timpului poate căpăta acea patina de vintage, care este atât de apreciată în momentul de față încât multe persoane sunt dispuse să cheltuiască în plus numai pentru a se bucura de acest aspect. În plus, acea patina de uzură pe care o capătă în timp este foarte apreciată în special pentru a putea crea un design industrial.

Lemnul este o investiție pe termen lung care nu te va dezamăgi. Lemnul este durabil și poate rezista la orice tip de solicitări. Mai ales dacă ai copii, atunci este o investiție foarte inspirată deoarece masa nu va fi distrusă cu prea multă ușurință.

Pereții cu lambriuri din lemn sunt o alegere bună dacă vrei să îți evidențiezi amenajarea printr-un decor cu profunzime. Lambriurile sunt disponibile într-o gama variată de culori și modele, fiind un adaos elegant pentru orice locuința. Pereții acoperiți cu lambriuri sunt asociați cu elegantă și chiar cu bogăția și luxul. Lambriurile pot să acopere pereții până la jumătate sau complet și pot să fie o soluție excelență mai ales atunci când dorești să acoperi unele imperfecțiuni.

Lemnul este și un material izolator natural, așadar, pereții acoperiți cu lambriuri beneficiază de o izolare termică și fonică suplimentară eficientă. Pot să fie înlocuite rapid în cazul în care se deteriorează sau pot fi revopsite în cazul în care se schimbă preferințele tale în materie de culori și îți dorești să aduci o schimbare în amenajări interioare.

Aceste trei elemente nelipsite din amenajări interioare, sunt doar câteva idei prin care poți să creezi un design plăcut și care să fie durabil.