Atunci când vorbești despre ,,acasă” gândul tău trebuie să te ducă la acel loc minunat ce te îmbie la relaxare și îți scaldă ochii în frumusețea prezentată de elementele alese pentru amenajări interioare. Completarea unui design nu poate să fie completă fără a avea o pardoseală corespunzătoare din toate punctele de vedere. Un parchet din lemn masiv este visul tuturor atunci când vine vorba despre pardoseală perfectă pentru casă și, într-adevăr, această poate fi considerată o opțiune clasică și de durată. O altă soluție pentru pardoseală din lemn o reprezintă montarea de parchet dublu sau triplustratificat.

Ambele variante de podele o alternativă deosebită la parchetul masiv. Aceasta pentru că și aceasta este o pardoseală din lemn, dar care, în plus, are avantajul de a permite montarea peste sisteme de încălzire prin pardoseală.

Asemănări și deosebiri între parchet dublu stratificat și parchet triplustratificat

Asemănările dintre cele două tipuri de parchet cel dublu stratificat și cel triplustratificat sunt:

  • ambele tipuri sunt pardoseli din lemn;
  • ambele tipuri de podele sunt din lemn stratificat, adică au un strat de uzură sau unul sau două straturi de suport dintr-o altă esență din lemn (de obicei din conifere);
  • ambele sunt potrivite pentru încălzirea în pardoseală, limitarea fiind dată de grosimea parchetului care influențează transferul termic;
  • atât parchetul dublu stratificat, cât și cel triplu stratificat permit recondiționarea când stratul de uzură e optim.

Dezavantajul este că atât cel dublu cât și cel triplustratificat permit rașchetarea într-un număr de ori raportat la grosimea stratului de uzură și echipamentul sau experiența meșterului.

Atenționare: parchetul stratificat e diferit de laminat

Însă, atenție, parchetul stratificat nu trebuie confundat cu cel laminat. Aceasta este cea mai mare confuzie pentru clienții de pardoseli. În timp ce varianta de stratificat este din lemn, parchetul laminat este fabricat dintr-un material compozit.

Esențe de parchet din lemn stratificat

Duritatea și durabilitatea sunt conferite de esența din lemn a stratului de uzură, exterior, expus traficului. Opțiunile de esențe sunt multiple, la Alma Parchet oferindu-vă esențe autohtone (stejar, fag, mesteacăn etc.) sau exotice.

Ce să alegi dintre parchet dublu stratificat și parchet triplustratificat?

Răspunsul este: depinde de proiect, buget și obiectiv. Noi recomandăm mai degrabă parchet dublu- stratificat pentru încălzire în pardoseală cu grosime de 10 mm sau 14 mm și parchet triplustratificat cu grosime de 14 mm pentru casele încălzite în sistem clasic de radiatoare.

Contează și opțiunea de gust, de aspect estetic. În timp ce majoritatea modelor de parchet triplustratificat vin gata finisate într-o paletă coloristică bogată, iar în cazul parchetului dublu stratificat avem și opțiuni care pot fi finisate la alegere.

Când vă este provocator să alegeți, noi suntem alături de dvs.  cu 30 minute de consultanță gratuită.