Se spune să vedem ansamblul, să nu ne oprim în detalii. Totuși, în amenajări interioare și nu numai, detaliile contează. Pasiunea noastră sunt pardoselile, iar montajul perfect și îmbinarea estetică a plintelor reprezintă acele mici detalii importante.

Această pentru că plintă reprezintă completarea firească a pardoselilor și întregește aspectul. După ce pereții au fost vopsiți, finisați și a fost montat parchetul, din lemn, stratificat sau orice alt tip ați fi ales, este momentul pentru instalarea plintei.

Rolul plintei pentru parchet

În afară de rolul estetic, plintele pentru parchet au și un rol funcțional și anume acela de a acoperi rosturile de dilatare dintre perete și podea, de a masca din cabluri și să creeze o atmosfera cât mai plăcută în întreagă locuința.

Cum alegeți plinta?

Alegerea plintelor pentru parchet trebuie să pornească de la tipul de pardoseală aleasă (MDF, din lemn sau lemn stratificat), dar și culoarea pereților și a elementelor care compun încăperea precum ușile și ferestrele. Pentru a avea un design cât mai atrăgător, încăperea are nevoie de elemente care să se completeze și să fie armonioase coloristic .

Este foarte important să alegi plintele pentru parchet ținând cont de tipul de parchet ales dar și de culoarea pereților, motiv pentru care îți vom prezența în continuare cum trebuie să faci această alegere astfel încât locuința ta să fie atractivă.

Cum alegeti plinta?

Alegerea plintelor în funcție de tipul parchetului și culoarea pereților

Dacă ai achiziționat parchet din lemn masiv și îți plac finisajele de calitate atunci în mod automat și plintele pe care le alegi trebuie să se încadreze în această descriere. Plintele de calitate care se asortează cu esența de lemn aleasă. De exemplu, un parchet din lemn masiv nu va putea fi însoțit de o plintă din PVC din cauza contrastului mare al materialelor. Plasticul ușor lângă lemn greu nu va arată foarte bine.

Tipuri de plinte … alege calitatea, nu prețul!

Pe piață găsești plinte fabricate din mai multe tipuri de materiale precum PVC, MDF, lemn (masiv- stratificat) sau duropolimer.

Culoarea plintei pentru parchet contează

Când alegi plintă, ține cont inclusiv de asortarea la culoarea pereților deoarece un model care contrastează puternic cu nuanța de vopsea aleasă pentru pereți nu va arată întotdeauna bine. În cazul plintelor de culoare albă, acestea se asortează ușor – mai ales dacă a pereți albi. Totuși, trebuie să ai grijă că materialul din care sunt fabricate să aibă o calitate bună.

Culoarea plintei pentru parchet conteaza

Caută versatilitate

Există și modele de plinte care se pot vopsi ulterior, așa cum sunt cele din duropolimer sau lemn masiv și stratificat. În acest caz, dacă faci o schimbare în locuința cu această ocazie vei putea să oferi o culoare nouă și plintelor. Însă, dacă alegi să vopsești plintele atunci trebuie să aibă aceeași culoare cu peretele. De exemplu, dacă ai ales pentru pereți mov, verde, galben, etc., atunci și plintă trebuie să aibă aceeași culoare.

Culoarea plintei mai poate fi aleasă și în funcție de cea a ușilor însă, dacă urmează să le schimbi curând, există șanse să nu se mai asorteze și atunci va trebui să te asiguri că se vor potrivi în continuare.

Plintă pentru parchet de culoare albă, o alegere sigură și potrivită întotdeauna cu culoarea pereților

Cea mai simplă modalitate prin care poți să asortezi plintă cu pardoseală și culoarea pereților este să alegi plinte albe. Se pot găși în toate variantele de materiale PVC, MDF, lemn. A devenit o alegere populară tocmai pentru că se asortează cu ușurință indiferent de nuanțele care se regăsesc în încăperea respectivă și nu afectează amenajărilor ulterioare. Plintă albă se integrează foarte bine atât cu un parchet de culoare deschisă cât și închisă, poate fi folosită indiferent dacă pereții sunt zugrăviți în alb sau în diverse culori pastelate.

Plintele albe oferă un aspect stilat și elegant încăperii, iar în psihologia culorilor albul este asociat unui spațiu curat, aerisit, luminos. În plus este o alegere sigură atunci când nu știi care nuanță s-ar potrivi cel mai bine.

Încă ai dubii ce plintă să alegi?  Suntem alături de ține să alegi ce e mai potrivit pentru casă ta!