În cazul în care sunteți în căutarea unei soluții de pardoseală care să îmbine în cea mai utilă manieră esteticul cu durabilitate, atunci podelele din lemn masiv sunt cea mai bună alegere. Lemnul a fost, este și va rămâne un simbol al bunului gust și luxului într-o amenajare interioară. Întreținut corespunzător și recondiționat periodic, el poate avea o durată de viață impresionantă.

Există o multitudine de motive pentru care acest material extraordinar este preferatul celor care caută podele de calitate. Iată câte sunt principalele argumente pentru a alege pardoseli de lemn masiv:

1. Lemnul este un material cu un aspect și o textură foarte plăcute

Fie că optați pentru o podea de lemn masiv de stejar, cireș, nuc, frasin sau esențe tropicale, aspectul și textura specifice vor fi cu ușurință remarcate de toți cei care apreciază calitatea și vor înnobila orice încăpere în care va fi montată. Păstrarea în material a nodurilor și liniilor specifice va da o notă specială oricărei amenajări.

2. Lemnul este un material ușor și călduros, ideal pentru încălzirea prin pardoseală

Folosit tradițional, lemnul este un material ușor și călduros, perfect pentru construcția de mansarde, anexe și încăperi de munte sau țară, ce oferă o izolare termică foarte bună. Însă lemnul masiv este perfect și pentru amenajări moderne, ce apelează la sisteme de încălzire prin pardoseală. Proprietățile specifice asigură toate condițiile de care acest tip de climatizare are nevoie.

3. Pot fi întreținute foarte ușor

Podelele de lemn masiv pot fi curățate folosind atât soluții cu destinație specială, cât și o banală soluție de curățare formată din apă și săpun. Dacă este șters de praf și curățat cu regularitate cu un mop moale, care nu zgârie, el se va comporta excelent la trecerea peste ani. Dacă este și supus unor tratamente moderne speciale, care să-i sporească rezistența la apă, foc, ultraviolete și zgârieturi, durabilitatea lui este garantată la multe zeci de ani.

4. Pot fi finisate în foarte multe feluri

Orice formă de finisare preferați, pe piață există la ora actuală multe posibilități de personalizare. Pot fi obținute multe nuanțe și culori, pot fi lăsate într-o formă cât mai brută și mai naturală, pot fi acoperite cu un strat de lac lucios etc. Pentru acest lucru se apelează la grunduri clasice, care păstrează culoarea naturala a lemnului, grunduri ce o pot evidenția, baițuri, uleiuri colorate, lacuri ecologice ce pot da mai multe variante de luciu: mat, semilucios sau lucios. Pot fi aduse la orice formă, ce garantează mai multe feluri de trafic, fie el casnic, rezidențial, comercial sau extrem.

5. Pot fi recondiționate pentru a le reda aspectul inițial

În cazul în care parchetul de lemn masiv își pierde strălucirea și frumusețea inițială, podeaua poate fi recondiționată prin rașchetare și parcurgerea procedurilor care să dea forma si culoarea dorită.

Pentru a vă bucura cât mai mult timp de aspectul și proprietățile remarcabile ale podelelor de lemn masiv, cumpărați produse doar din magazine specializate, care oferă toate informațiile necesare legate de aclimatizare, montare, întreținere și recondiționare. Încredințați întotdeauna lucrările de montare podele și încălzire prin pardoseală doar unor echipe cu experiență, în măsură să garanteze calitatea și durabilitatea amenajării. Dacă veți ține seama de toate aceste aspecte, investiția în podele de lemn masiv se va dovedi una foarte rentabilă și avantajoasă.