Parchetul din lemn înseamnă confort, nu lux!

 

De vorbă cu clientii noștri.

Firma Alma Parchet Natural este mai degrabă cunoscută ca furnizor de pachet din lemn masiv Parchet din lemn clientisau stratificat, mai puțin ca un furnizor de soluții integrate de podele elegante, care se ocupă de clienții săi din faza de alegere a parchetului potrivit, pe gustul lor, pana la sfaturi de întreținere, date odată ce lucrarea de montaj e gata.

Cum lucrările vorbesc mai mult despre activitatea unei firme, am ales nu să descriem noi lucrările noastre, ci experiența clienților noștri. Am vorbit cu Roxana (vom păstra întotdeauna intimitatea clienților) din altă perspectivă, nu cea comercială, încercând să aflăm pentru voi de ce a ales parchet din lemn, cum a adus plus valoare în amenajarea casei ei pentru că ne-am ocupat de achiziție, livrare și montaj, că am continuat să o consiliem și ulterior.

Am ales parchet din lemn fiindcă este tactil, cald la atingere și plăcut la vedere

De cum intri în casa Roxanei, parchetul din lemn de culoare închisă, aproape de nuanța nucului, îți inundă ochii. Nu mulți oameni aleg lemn pentru holuri, totuși ea a ales parchet stratificat din stejar, delicat  finisat.  Neted, cu un aspect elegant, l-am simțit de la primul pas desculț pe podea.

Roxana,  parcă citind gândurile, dezvăluie că îi place să umble desculță și pentru nimic în lume nu ar fi ales altceva în afară de lemn. În apartamentul rafinat simplu, o notă de eleganță simplă, naturală se desprinde. În living parchetul din stejar cu aspect de nuc este acoperit cu un covor din lână bej. În întregul ansamblu al încăperii există două culori de bază, iar derivatele lor se îmbină și completează.

Ne așezăm la taclale, pe îndelete, chemate parcă de aceasta atmosferă. Mirosul de lemn se îmbină plăcut cu aroma ceaiului de tei și aduce un aer calm. Gazda îmi confirmă că într-adevăr se simte mirosul de lemn, chiar și după multă vreme de la montarea parchetului.

Amenajarea apartamentului a început de la parchet

Roxana  a fost unul dintre clienții hotărâți să cumpere parchet din lemn de la bun început, parchet lemn hol Rdacă nu din lemn masiv, atunci parchet stratificat. Era parte din cultura pe care o primise acasă. Ca să fie durabilă și confortabilă, podeaua trebuie să fie din lemn. Apoi mai contează și aspectul.

Este o persoană cu simțul tactil foarte puternic, care acorda o importanta deosebita texturilor, așadar în mod evident podeaua trebuia acoperită cu parchet de lemn. Pentru ea această opțiune nu a fost privită ca un lux, ci ca un element esențial de confort. Parchetul pe care l-a ales este plăcut la atingere, încântă ochiul, iar mirosul de lemn îi conferă acel element de confort de “acasă e cel mai bine!”

A început amenajarea întregii case pornind de la parchet, cu cele două nuanțe în gând. S-a îndrăgostit de culoarea parchetului iar când a ajuns la Alma Parchet Natural era sigură că vrea parchet stratificat, inițial oscilând intre wenge si nuc. A fost ajutată să vadă mai multe modele, să simtă mai multe texturi, sa aleagă intre produse cu perioadă de garanție de până la 30 ani. Până la urmă s-a oprit asupra parchetului din stejar, atât de bine finisat încât ai fi spus că este nuc.

Diferența pe care Alma Parchet Natural a adus-o în perioada amenajărilor și nu numai

Alma Parchet Natural nu a însemnat doar un contract de vânzare cumpărare și livrarea parchetului acasă. Echipa Alma s-a deplasat înainte de livrare, a consiliat-o pe Roxana in ceea ce privește suprafața pe care se va monta parchetul astfel încât acesta să nu fie afectat suprafața neregulata si de umezeală, ce tip de șapă să aleagă, care sunt opțiunile de montaj – lipit sau flontant – și ce avantaje și dezavantaje majore au fiecare în parte.

A primit chiar o recomandare surpriză: să îi trimită parchetul cu cel puțin 10 zile înainte de montaj, ca lemnul să se acomodeze cu mediul din apartament! Așa a și făcut. Pentru ca parchetul trebuia montat odată cu ușile, echipa a venit și într-o singură zi a montat tot parchetul, în hol, living și în dormitoare, ia în a doua zi s-a montat plinta asortata cu parchetul. Cum casa era în lucrări generale, Roxana a găsit casa la gata! După finalizarea lucrării a primit sfaturi cum să întrețină parchetul în stare perfectă, cu ce soluții sa folosească și (foarte important) ce sa nu folosească precum și cât de des să le folosească. Adevărul este, că  după ani buni de la montare, podeau rămâne încă unul dintre elementele aspectuoase și elegante ale întregului design interior!

Diferența între parchetul din lemn și laminat este în primul rând de confort, nu de preț!

În mod legitim am întrebat-o cât a contat că a cumpărat parchet din lemn stratificat si nu parchet laminat. Roxana ar fi ales oricum lemnul în locul laminatului, nu din considerente de preț (pentru că a găsit și modele de acest gen mai scumpe decât parchetul stratificat), ci pentru că lemnul aduce un confort aparte și este durabil.

Fără să adresăm vreo întrebare, gazda noastră a completat că fără ezitare ar recomanda oricând o firmă care oferă servicii complete, decât un distribuitor care doar îți livrează marfa și o echipă aleasă aleator. Alma Parchet Natural a adus plus valoare prin tot ce a făcut suplimentar, prin sfaturile pe care le-a oferit, prin modul personalizat în care a realizat lucrarea! Poate fi un pic mai mult ca preț, dar ai o altă certitudine. Fără a fi aroganți, certitudinea în tonuri închise, plăcută la atingere,  frumoasă privirii, chiar sub ochii noștri. Era parchetul stratificat din stejar pe care echipa Alma Parchet Natural l-a pus în operă!

Am continuat să stăm de vorbă și pe alte teme, așa se întâmplă când se adună oameni. Mirosul de lemn și ceai de tei ne-a adus sentimentul calmului de acasă, inclusiv mie, oaspetelui.

Îi mulțumim Roxanei că ne-a primit, îi mulțumim pentru cuvintele frumoase, îi mulțumim că ne-a ales!